Otvorený list pre Zrušenie Výboru pre LGBTI

Quoted post


Hosť

#91

2013-10-17 20:00

Boh nestvoril človeka s homosexuálnymi túžbami !
..............................................
Homosexuálne vzťahy n epochádzajú z opravdivého citového a sexuálneho dopĺňania sa. V nijakom prípade ich nemožno schvaľovať !
Podľa Katechizmu katolíckej cirkvi homosexualita označuje vzťahy medzi osobami mužského alebo ženského pohlavia, ktoré pociťujú výlučnú alebo prevládajúcu pohlavnú príťažlivosť voči osobám toho istého pohlavia.
..............................................
Tradícia, opierajúc sa o Sväté písmo, ktoré predstavuje homosexuálne vzťahy ako veľmi závažnú zvrátenosť, vždy hlásala, že "homosexuálne úkony sú svojou vnútornou povahou nezriadené. Sú proti prirodzenému zákonu. Zatvárajú totiž pohlavný úkon pred darom života. Nepochádzajú z opravdivého citového a sexuálneho dopĺňania sa. V nijakom prípade ich nemožno schvaľovať."
.............................................
Nemalý počet mužov a žien má hlboko zakorenené homosexuálne sklony. Táto náklonnosť je pre väčšinu z nich skúškou. Treba ich prijímať s úctou, súcitom a jemnocitom a vyhýbať sa akémukoľvek náznaku nespravodlivej diskriminácie voči nim. Aj tieto osoby sú povolané plniť vo svojom živote Božiu vôľu a ak sú kresťanmi, spájať s Pánovou obetou na kríži ťažkosti, s ktorými sa môžu stretnúť v dôsledku svojho stavu.

Homosexuálne osoby sú podľa katechizmu povolané k čistote.
.......................................
Hovorí Biblia o homosexualite? Je homosexualita hriech?
Boh nestvoril človeka s homosexuálnymi túžbami. Biblia hovorí, že človek sa stáva homosexuálom v dôsledku hriechu a nevery (Rím. 1:24-27), a v konečnom dôsledku z vlastnej vôle.
Človek sa môže narodiť so sklonmi k homosexualite tak, ako sa môže narodiť s násilníckymi sklonmi a náchylnosťou k iným hriechom. Toto však neospravedlňuje človeka, keď si zvolí hriech tým, že sa poddá svojim hriešnym túžbam. Ak sa človek narodí so sklonmi k hnevu / zúrivosti, dáva mu to právo vzdať sa týmto sklonom ? Iste že nie ! Rovnako to platí aj v prípade homosexuality.

pokračovanie
.........................................
http://jezismaria.ic.cz/jezis_maria_subory/Bozie_milosrdenstvo_lub_ma_taky_aky_si/Homosexualne%20citenie%20nie%20je%20hriech%20ale%20vztah%20ano.htm#

Replies


Hosť

#99 Re:

2013-10-18 14:19:33

#91: -

Ľudia, veď vám už z toho Boha preskakuje :)

Toto fakt nechápem ako môže niekto v 21. sotročí takéto niečo riešiť.