Podpora „Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv“

Quoted post

Metod Rybár
Autor petície

#199 Sýrijská

2013-09-15 19:22

#197: Maja Lukšíková -

To si vážim, nič to však nemení na tom, že stále sú tu predstavitelia cirkví a náboženských spoločenstiev, ktoré spôsobujú presne to, čo je spomenuté v petícií, ako som demonštroval, a často je to aj zo strany najvyšších predstaviteľov. Navyše nejde o oficiálne stanovisko ale očividne o pracovný materiál z nejakej kongregácie a obsahuje napr. aj  “Sexual orientation” does not constitute a quality comparable to race, ethnic background, etc. in respect to non-discrimination. Unlike these, homosexual orientation is an objective disorder (cf. Letter, no. 3) and evokes moral concern." alebo "Homosexual persons, as human persons, have the same rights as all persons including the right of not being treated in a manner which offends their personal dignity (cf. no. 10). Among other rights, all persons have the right to work, to housing, etc. Nevertheless, these rights are not absolute. They can be legitimately limited for objectively disordered external conduct. This is sometimes not only licit but obligatory. This would obtain moreover not only in the case of culpable behavior but even in the case of actions of the physically or mentally ill. Thus it is accepted that the state may restrict the exercise of rights, for example, in the case of contagious or mentally ill persons, in order to protect the common good." kde ich prirovnáva k psychicky chorým.

Replies

Maja Lukšíková

#201 Re: Sýrijská

2013-09-15 19:35:10

#199: Metod Rybár - Sýrijská

Čo som chcela povedať je, že žiadna cirkev na SK nepodnecuje nenávisť k LGBTI, všetky cirkvi na SK hlásajú, že ľudí neslobodno diskriminovať na základe orientácie, je potrebné im ako všetkým ľuďom prejavovať všetkú úctu a lásku.

Majú iné názory vo veciach morálky, ale to sú len názory (iny nazor nerovna sa nenavist) a to je možné v rámci pluralitnej spoločnosti akceptovať. Inakosť by o tom mohla vedieť svoje, nie? Inak sa mi to zda pokrytecke... ziadate o toleranciu inakosti, ale ak ma niekto iny nazor ako vy, tak to volate podnecovanie nenavisti...

(precitajte si tu cast o fyzicky a psychicky chorych este raz, ziadne take prirovnanie ako pisete tam explicitne nie je.)




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...