Podpora „Celoštátnej stratégie ochrany a podpory ľudských práv“

Maja Lukšíková

#201 Re: Sýrijská

2013-09-15 19:35

#199: Metod Rybár - Sýrijská

Čo som chcela povedať je, že žiadna cirkev na SK nepodnecuje nenávisť k LGBTI, všetky cirkvi na SK hlásajú, že ľudí neslobodno diskriminovať na základe orientácie, je potrebné im ako všetkým ľuďom prejavovať všetkú úctu a lásku.

Majú iné názory vo veciach morálky, ale to sú len názory (iny nazor nerovna sa nenavist) a to je možné v rámci pluralitnej spoločnosti akceptovať. Inakosť by o tom mohla vedieť svoje, nie? Inak sa mi to zda pokrytecke... ziadate o toleranciu inakosti, ale ak ma niekto iny nazor ako vy, tak to volate podnecovanie nenavisti...

(precitajte si tu cast o fyzicky a psychicky chorych este raz, ziadne take prirovnanie ako pisete tam explicitne nie je.)

Maja Lukšíková

#202 Re: 

2013-09-15 19:39

#200: Metod Rybár -

A co teda konkretne sa mysli tym, ze zneužívajú inštitút tradičnej rodiny pre silnejúcu "polarizáciu spoločnosti a prehlbovanie neznášanlivosti medzi ľuďmi"?

Metod Rybár
Autor petície

#203 Ateisti by nemali mať práva #FoxNews

2013-09-15 19:40

#201: Maja Lukšíková - Re: Sýrijská

Keď niekto tvrdí, že homosexuálne partnerstvá idú zničiť tradičnú rodinu, tak sa mi nezdá, že ide o hlásanie lásky a rešpektu.

Zároveň neodsudzujeme ľudí s názorom, ale názor, čo je veľký rozdiel.

Prečítal som si to pozorne, a viem, že to tam nie je explicitne, len aký dôvod je dať do jedného výroku homosexuálov a psychycky chorých, ak nie aby boli braní ako jedna kategória?

Maja Lukšíková

#204 Re: Ateisti by nemali mať práva #FoxNews

2013-09-15 19:57

#203: Metod Rybár - Ateisti by nemali mať práva #FoxNews

oh, v tej vete boli najprv fyzicky chori, aj s nimi sa citite byt porovnavani?

Pozrite sa kazda firma si chrani svoju znacku. Kofola chce byt jasne odlisena od kofotin, lebo vie, ze keby sa "kazda hneda voda" volala kofola, ta povodna by nejako stradala. Je logicke, ze podobne obavy su aj so "znackou" manzelstvo... A cirkev a spolocnost rovnako tvrdia, ze manzelstvo nemoze vzniknut, napr. medzi surodencami... je to namierene proti laske k bliznemu? Cirkev ma svoju predstavu o manzelstve, nevnima, ze by dobru spolocnosti prispela Vami navrhovana zmena. Vy mate iny nazor. Ale je to len nazor na instituciu a nie odsudzovanie ludi.

 

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-15 20:01


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-15 20:02


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-15 20:06


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 03:19


Roman Dulgerov

#209 Re: Prečo si vymýšľate?

2013-09-16 04:34

#15: Metod Rybár - Prečo si vymýšľate?

:) Tie prava inych maju byt chranene pred nami, vies? To je ten problem. Sucastou toho zakona je znemoznenie boja za rovnopravnost LGTB osobam. A to je teda diskriminacne dost...

Roman Dulgerov

#210 Re: Re: Sýrijská

2013-09-16 04:42

#201: Maja Lukšíková - Re: Sýrijská

Drviva vacsina cirkvi podnecuje nenavist k LGBT ludom. Len by si si musela seba predstavit v pozicii LGTB cloveka a precitat si nejake vyhlasenia napriklad Konferencie biskupov Slovenska. O rozdnych cirkevnych frakciach ani nehovoriac. Nazor ineho cloveka, ktory popnizuje dostojnolst ineho cloveka je urazlivy a castokrat diskriminacny. Vacsina ludi, ktori uvazuju ako ty zabuda, ze vyslovit nazor, ze homosexualita je neprirodzena, zvratena, choroba ci sodomia, smrtelny hriech a podobne je nazor urazlivy a diskriminujuci. Ak obhajujes pravo ludi vyslovit tento nazor, ako demokraticky, preco potom nesuhlasis s tym, aby my sme tento nazor nemohli oznacit ako chory, demagogicky a diskriminujuci. Nie je to od teba pokrytectvo? Pre nas demokracia neplati?

Roman Dulgerov

#211 Re: "S pozdravom za tradičné rodiny???"

2013-09-16 04:48

#208: renovatio dignitatem - "S pozdravom za tradičné rodiny???"

A vies my vysvetlit ty, cim zrovnopravnenie vztahu dvoch rovnakopohlavnych ludi, dospelych svojpravnych, ktori platia dane a poctivo pracuju naruca radicny heterosexualny model? Zdrazeju rozky? Pivo bude chutit inak, ked dvaja ludia, ktori sa miluju, budu mat svoj vztah aj na papieri a s tym spojene znazne ulahcenie ako uradnych vykonov, tak asj dedicskeho konania, vdovske a mnohych dalsich veci a samozrejme aj isty spolocensky status.?

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 05:47


Maja Lukšíková

#213 Re: Re: Re: Sýrijská

2013-09-16 06:47

#210: Roman Dulgerov - Re: Re: Sýrijská

Roman Dulgerov, asi si necital vsetky moje komentare. Tak v skratke:
- Kazdy ma pravo na svoj nazor aj Vy aj KBS a nik kvoli nemu nema byt diskriminovany.
- RKC tvrdi, ze kazdy clovek ma pravo na dostojnost a uctu, bez ohladu na orientaciu, ziadna diskriminacia nie je pripustna.

- Nie je pravda, ze podla RKC je homosexualita - orientacia hriech. Homosexualita nie je vnimana ako hriech, ani clovek ktory ma tuto orientaciu nie je automaticky povazovany za hriesneho. To je blud.

- Nazor RKC je, ze sexualita ma mat hlbsi zmysel a v homosexualnych vztahoch sa mina cielu, nevyuziva svoj plny potencial a preto konkretne akty nepovazuje za mravné. S tym, ze su veci medzi nebom a zemom a len Boh moze sudit, do akej miery je clovek zodpovedny za svoje spravanie, takze nie kazdy homosexualny akt sa u cloveka automaticky vnima  ako hriech (nechcem prirovnat homosexualom k vrahom, ale prvy priklad, co ma napada, kde nieco co je zle sa cloveku nepovazuje za zle je ked clovek zabije v sebaobrane, vrazda je zlo, ale tym,ze sa to stalo v sebaobrane to nie je u dotycneho povazovane za zlo).

Suma sumarám: homosexuál nie je automaticky hriešnik, homosexualita nie je automaticky hiech, ako hriech sa vnimaju konkretne skutky, aj to v zavislosti na zodpovednosti aku dotycny ma za svoje konanie..

Takze ano, RKC ma iny NAZOR na moralku ako Ty. Iny nazor na vznik homosexuality ako TY. Ale to ako homosexualita vznikla nikdy nebolo presvedcivo dokazane ani vyvyratene, takze nazorova pluralita je tu na mieste. Niektore nazory sa Ti nepacia? Je to mozne. Mne sa nepaci ako sa cela LGBTI obuva do cirkvi ako takej, kvoli tomu, ze zvacsa sekty, alebo konkretni jednotlivci v rozpore s oficialnymi vyjadreniami RKC rozduchavaju nenavist. Hovorite, ze sme spiatocnici a hadzete hadzate vsetkych veriacich a  cirkvi do jedneho vreca. Tiez mozem hovorit, ze taky nazor je urazlivy a diskriminujuci. Hlavne preto, ze to nie je pravda!

Ale podstatou sporu su rozdiely v nazoroch. Ale rozdielny nazor nie je automaticky nenavist, aspon by k nej nemala viest. Ziadate toleranciu, budte toleranti k nazorom inych. Nemate radi, ak sa o vas hovoria nepravdy, neklamte v suvislosti s oficialnymi tvrdeniami RKC, neosocujte ich s podnecovania nenavisti len preto, ze nesuhlasia so vsetkym, co chcete VY. Chcete byt akceptovani napriek inakosti, nechajte priestor inym, aby zili v svojej inakosti.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 07:53


Marek Horný

#215 Re: Re: "S pozdravom za tradičné rodiny???"

2013-09-16 09:58

#211: Roman Dulgerov - Re: "S pozdravom za tradičné rodiny???"

Roman Dulgerov, neviem najst komentar, na ktory reagujete, ale viem vysvetlit preco nesuhlasim s homosexualnym manzelstvom.

Kazda spolocnost na to, aby prezila potrebuje deti a idealne, co najlepsie vychovane deti, ktore sa budu starat o starsich a budu chciet mat vlastne detil. Stáročiami je overené, že len 1 typ vzťahu má schopnosť priviesť na svet deti, a to vzťah muž a žena a zároveň je pre deti najideálnejšia výchova práve otcom a matkou, ktorý sú v harmonickom vzťahu.

VZTAH MUZA A ZENY SI ZASLUZI OSOBITNE SPOLOCENSKE UZNANIE,

prave pre nenahraditelnu ulohu akou je plodenie a vychova deti a tym prezitie spolocnosti a ludskeho rodu.

Ano, manzelstvo je privilegium. A nesuhlasim, aby typy vztahov, ktore nie su pre spolocnost rovnako prinosne, pouzivali rovnake spolocenske uznanie a privilegia. To by uz nebolo zrovnopravnenie, ale popieranie nenahraditelnej hodnoty manzelstva a jej degradovanie len na vztah akychkolvek 2 dospelych osob.

Na Slovensku mate rovnake prava ako kazdy iny obca SR. Nie ste nijako diskriminovani. Ako tvrdi

EU: MANZELSTVO NIE JE LUDSKE PRAVO!

Takze, ak na Slovensku nie je, nie je porusene ziadne ludske pravo. 
Rovanko Vam zakony tejto republiky neupieraju moznost realizovat sa vo vztahoch podla Vasho uvazenia.  Mozete ist na matriku a poziadat o vystavenie potvrdenia, ze zijete v spolocnej domocnosti. Slovensko je pravny stat, kde si ludia vedia vsporiadat dedenie, informovanie o zdravotnom stave a pod. aj v sucasnou legislativou. 

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 11:45


Alena

#217

2013-09-16 13:16

Myslím vážení zosnovatelia petície s p. Pietruchovou, že ste si nakalili do vlastného hniezda. Ako chcete, aby vám ľudia uverili vaše reči, keď ste tu 80% komentárov zmazali? Bravo. A ak to chcete urobiť potajomky, tak si radšej vymyslite dymové signály a nerozpisujte po internete, ako treba komenty zmazať.
P.S. Možno si môj srdcový výlev niekto prečíta. Ale myslím, že tu nebude dlho. Vivat demokracia.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 13:37


Jan Holešovský

#219

2013-09-16 14:01

boooože aké zrovnoprávnenie? o čom to tu stále točíte? sú snád v niečom diskriminovaní? robí im niekto niečo? sú snád diskriminovaní v politickej, ekonomickej, vzdelávacej či finančnej sfére? majú také isté práva a povinnosti ako heterosexuáli. o akej diskriminácii to tu stále hovoríte? to že nemôžu mať deti? je to tak ako to zariadila príroda !!!! nie človek ale PRIRODA!!! a ked to neide tak to neide. tak o čo vám vlastne ide? a že aká cenzúra tu je? to o niečom svedčí ale isto nie vo váš prospech

Aja

#220 Kto tu klame, sú iní ...

2013-09-16 14:52

#43: Metod Rybár - Re: Re: Re: Klamať by ste nemali

Označujete za konšpiračných teoretikov všetkých, ktorí majú iný názor, ktorí sa zaujímajú o dianie v osvete a to na základe nových skutočností, známych od odborníkov  - právnikov, lekárov, psychiatrov - a na základe skutočných zážitkov ľudí - nielen Slovákov v zahraničí. A je hanba - že ľudia ktorí majú mať takéto informácie ešte viac dostupné ako my ostatní - sa do toho nevyznajú a nenaštudujä si všetky dostupné materiály  - nielen tie ktoré im vyhovujú v povrchnom teoretizovaní - presný opak je pravdou. A aj na jednej aj na druhej strane sa nájde aj pár fanatikov - ale drvkivá väčšina sú normálni rodičia, starí rodičia, a ani nie kresťania ako sa snažíte hodiť do vriec - ale takí, ktorým nám záleží na budúcnosti našich detí a nšej krajiny. V okolitých krajinám západu sa takto nenápadne dostali do zákonov nezrovnalosti a kľučky, ktoré si bežní občania ani nestihli uvedomoť - a hľa - už je z rodiča fanatik, ktorí si chce vychovávať dieťa po svojom a nie ako štát nariadi /studený odchov/ - a je mu dieťa odobrané - tu je ničenie inakosti, či je kresťan, či muslim, či modrý  - či fialový, či typ prírodný či kaviarenský - a nevravím o týraných deťoch, to je iná kapitola a tieto zákony ako vidíme vôbec nepomohli odhaľovaniu skutočných negatív ako sa nimi oháňate. A aj po dokázaní súdom, že skutočnosti sa neudiali tak, ako bolo tvrdené a rodič je v práve - dieťa častokrá nedostane naspäť a ak aj - tie traumy ktoré má poznačia celý ďalší život jeho i celej rodiny  - pozrite si tie prípady. Je ich už také množstvo, že sa nedajú ignorovať - a akurát Slováci sa nebáli a spustili lavínu informácií aj v Anglicku a tým aj iných štátoch - tak prečo by sme sa mali báť vo vlastnej republike, kde žijú z našich daní tí, ktorých sme volili ...

Aja

#221 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Klamať by ste nemali

2013-09-16 14:59

#53: Metod Rybár - Re: Re: Re: Re: Re: Klamať by ste nemali

A ja boli pripomienkované priamo z Ministerstva spravodlivosti - takže to zatiaľ neprešlo. Ani tam s tým neboli právnici spokojní - a to práve na základe zahraničných právnych prípadov, v ktorých sú zainteresovaní ... tak si to skúste overiť ...

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 15:03


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 15:07


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-16 15:09


Maria Horvathova

#225 diskusia

2013-09-16 16:33

Chcela som si precitat diskusiu a vidim, ze tu diskutuje pan Metod Rybar sam so sebou. Iny nazor ako ma on sa nehodi, nie je to demagogia pani Pietruchova?



Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...