Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov


Hosť

/ #305 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-06-19 14:31

#296: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Dobre, z úcty k tomu, že to naozaj nemate ľahké, nech za to už môže ktokoľvek, skúsim byť menej konfrontačný. Nepoznám vaše rodinné pomery, preto ak to vo vašom prípade nebolo možné, neberte môj ďalší názor osobne. Ale píšete o 20-ročnom splácaní samostatného bývania.

Viete, ja okrem iného, nerozumiem aj tomu, prečo mladí hneď chcú svoje bývanie. Aj keď na to nemajú, zadlžia sa a živoria ďalších 25 rokov. A na druhej strane, ich rodičia zostávajú v 3a4-izbových bytoch či domoch, v starobe bez pomoci a šance takéto nehnuteľnosti utiahnuť. Lebo generácie nevedia trocha zľavniť zo svojich nárokov a vychádzať spolu. A potom tu máme mladé rodiny, ktoré ak poplatia hypotéku, nezostane im na deti a rodičov, ktorí ak z dôchodku zaplatia plyn a elektrinu, nemajú na lieky a stravu. A všetci spoločne nastavujú dlaň - štat daj.

Ale rodina to nie su len rodičia (mladí) a deti. Ale aj starí rodičia. Ak by takéto ucelené rodiny, tam kde sa dá, zostávali žin pospolu, žilo by sa im ľahšie. Vidím to všade okolo seba. Kam to speje, keď spolu nevedia žiť manželia, dospelé deti s rodičmi, súrodenci... Každý chce mať viac a všetko a čím skôr a teraz. A keď nemá, štát daj. Pre lásku k vlastným deľom, čo budú mať, ak už dnes zjeme, čo je odložené na zajtra? Ako budeme s nimi vychádzaď až vyrastú, keď dnes nevieme vychádzaťž s vlastnými rodičmi? Ktori by nám možna aj pomohli, ale to by sme museli byť k nim troška pokorní a poslušní. A to sa dnes nenosí.