Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".


Hosť

/ #9 Autorovi petície

2014-08-21 21:46

Vôbec by som si z takýchto reakcií nerobil ťažkú hlavu. Ľudia sú rôzni, a v akejkoľvek skupine, aj záujmovej, sa názory budú vždy aspoň čiastočne líšiť. Neviem, kto je autor príspevku spomenutého v  úvode tohto oznámenia, ale častokrát si ľudia ani neuvedomujú čo môžu svojimi slovami vyvolať (obzvlášť, ak sú tie slová anonymné), a teda ten príspevok ani nemusel byť nutne myslený tak, ako bol napísaný.

Ak ale aj bol, tak by som si z neho naozaj nerobil ťažkú hlavu. Ja osobne nezvyknem často podpisovať petície (či už v takejto internetovej forme, alebo inej), vlastne toto je len druhá, ktorú som na internete podpísal, no ani trochu to neľutujem. Som rád, že to tu žije, že autor so signatármi komunikuje a dáva si záležať aj na tom, aby sa zmienka o nej dostala aj k tým najpovolanejším osobám. Za to ide odomňa veľké poďakovanie a povzbudenie. Som tiež presvedčený, že nie som zďaleka jediný človek s takýmto názorom, vidno to či už z diskusií pod touto petíciou, samotnou štatistikou (v priebehu necelého mesiaca sa dostala medzi najpopulárnejšie petície na tejto stránke), a netreba zabúdať, že mnoho ľudí svoj názor často z rôznych dôvodov nevyjadrí, hoci súhlasí.

Treba si uvedomiť, že aj keď petíciu nepodpíše polovica našej krajiny, alebo sa napr. spomínanej protestnej akcie nezúčastnia tisícky ľudí, ale hoci len desiatky, stále to bude jasný signál či už do vlastných radov, smerom na západ od Slovenska, alebo smerom na východ. Signál, že na Slovensku sú ľudia, ktorí s agresívnou politikou vedenou Západom voči Rusku nesúhlasia a protestujú voči nej, napríklad aj takýmto spôsobom. Všetko začína malými krôčikmi, toto môže byť tiež jedným z nich!