Vyhlásenie Petra Porošenka za "personu non grata".

puma

/ #5 ešte 14.08.2014

2014-08-17 12:41

som poslala tento protestný list
 
Vážený pán riaditeľ RTVS!
 
Som platičom daní, aj koncesionárskych poplatkov pre Vašu televíziu a rozhlas. A preto očakávam, že verejnoprávna televízia a rozhlas v našom demokratickom štáte sú slobodné nikomu nie sú poplatné a ak, tak by to mali byť jej klienti, z daní ktorých sú tieto 2 médiá platené.

 

Preto Vás žiadam, aby ste v tak závažnej situácii akou je vojna na Ukrajine a nátlak USA, EU A NATO s tichým súhlasom OSN, ktorí útočia a zámerne provokujú Ruskú federáciu v snahe ohroziť tak celosvetový mier, zaujali korektný postoj. Ide tu o tak závažné skutky - sankcie, vydieranie, vyhrážanie sa a provokovanie, že je Vašou povinnosťou zbezpečiť také ukážkové, kompetentné, citlivé a najmä pravdivé vysielanie informácií ako v čase obsadzovania Československa v roku 1968 - ktoré som sama zažila a vtedajšiu prácu televízie a do poslednej chvíle aj rozhlasu, tiež.

 

Žiadam Vás, aby sa k slovu dostali v rovnakej miere aj tí kritici činnosti USA, EU a NATO, ktorí vidia neuveriteľné utrpenie ľudí na Ukrajine a ktorí sú schopní podávať informácie aj z druhej strany mince. Vy nemáte kopírovať názory tých mienkotvorných médií, ktoré sú v súkromných rukách a teda ich správy a komentáre sú výsostne jednostranné. Nekopírujte ich prácu, prosím.

 

Na RTVS si želáme plnohodnotný pohľad na vec od "oboch strán" - teda aj prezidenta Putina a jeho politických kolegov tak, aby boli zrozumiteľné a prístupné pre všetkých platiacich občanov tejto republiky, pretože títo majú právo si vytvárať mienku na základe výpovedí všetkých zúčastnených. Platí to aj o všetkých vojnách, rozpútaných USA. Ak kritizujeme Rusko a iných, rada by som počuť kritický pohlľad aj na USA, ktorú považujem za rozdúchavača vojnových konfliktov. Nikdy v ničom nie je jeden výlučne zlým a druhý výlučne dobrým a nič nie je čiernobiele.


V nádeji na prehodnotenie práce RTVS v podávaní informácií o dôležitých udalostiach Vám želám veľa síl a osobnej odvahy v boji proti maistreamovej jednostrannosti.


S pozdravom ...


Poslala som aj amnesty international, dnes aj prezidentovi EU komisie Barrosovi. Dokonca som včera s petíciou oslovila aj Čarnogurského, keď tak rozumne píše o Kryme: http://carnogursky.blog.sme.sk/c/352012/Krym-patri-Rusku.html


Ale v pohode píšme aj RTVS aj iným organizáciám, nakoniec zahlušiť nás hádam ešt nemôžu, či  ;)