Vyhlásenie k aktuálnej situácii v ECAV na Slovensku


Hosť

/ #33 Re: pohľad z druhej strany

2014-06-27 22:04

#27: jozef - pohľad z druhej strany

Uf...neviem kto sa tu snaží zakrývať neporiadok cirkvi.

Vraj "Predsedníctvo ECAV zastáva názor, že noviny musia byť aktuálne, kritické k neporiadkom v cirkvi – samozrejme, pri zachovaní objektivity a plurality." -tento týždenník stratil ako objektivitu, tak aj aktuálnosť a o kritike neporiadku cirkvi ani nehovorím...veď prečo by sme sa mali napomínať tvárou v tvár (najprv medzi štyrmi očami, potom so svedkom a potom verejne,ako píše Slovo Božie) keď to môžeme robiť cez kresťanské médium? Len tak ďalej!

Ohováranie cirkevných predstaviteľov sa asi vymklo z rúk...keďže samotní cirkevní predstavitelia sa ohováračmi stávajú - či už z pomsty alebo akéhokoľvek úplne objektívneho dôvodu.

No a najlepšie je výdavky GBÚ nazvať výdavkami ECAV. To je najobjektívnejšie vyjadrenie v tomto vyhlásení...tlieskam.

Už len jednu vec: to nie je o tom,že cirkev sa odlišuje tým, že nerobí hanbu sebe ani Pánu Bohu (a samozrejme to "sebe" dáme na prvé miesto,lebo veď ide o nás...pekne). odlišuje sa jedine milosťou Ježiša Krista a Jeho obete na kríži. Ničím iným. A túto milosť máme ako cirkev odrážať, aby ju čím viac ľudí spoznalo. Lebo veď "Boh chce, aby všetci ľudia boli spasení."

P.S.-komu vlastne patrí tá posledná veta? kto tu skutočne hovorí krivolakým cestám,že sú dobré? Nedobre mi je z toho všetkého...