Deklarácia Stop "eutanáziám z ľahostajnosti" v ZSS


Hosť

/ #14 Re: Re: Re: Re: ZSS

2013-09-07 07:28

#11: - Re: Re: Re: ZSS

arogancia pre vás = iný názor? nevadí, rozšírila som si obzor o nový význam slova arogancia.  čo sa týka výkonov ADOS neviem, asi poznám nejaké iné ADOS, ako pisateľka, lebo tí, ktorých poznám ja chodia robiť do domácností výkony aj opakovanie. Rany samozrejme nebudú mokvať do pondelka, lebo budú ošetrované. nezvyknú napríklad sestričky poučiť príbuzných ako majú rany ošetrovať a samé ich chodia kontrolovať a korigovať ich prácu?? prevoz sanitkou - áno, som si istá, že príde, pretože za 15 rokov sa nestalo ani raz, že by sanitka na zavolanie neprišla.

K rehydratácii - NIKDY nie je na 80 ľudí jeden zamestnanec (ak teda vo svojej bohorovnosti nepovažujete sestru za jedinú, ktorá môže podať pohár vody), takže pravidelné podávanie tekutín naozaj nie je problém.  Ak sa niekto nedokáže napiť vody určite mu nikto nebude ordinovať muzikoterapiu alebo ergoterapiu,  tu skôr vidím aroganciu vo vašich slovách. Polohovanie sa robí bez debaty pre všetkých imobilných a ošetrovanie predilekčných miest sa robí pri rannej, obednej a večernej toalete. U vás je to inak?? Jedálny lístok sa schvaľuje na mesiac, nie na nasledujúci deň a tak je to všade, kde sa strava pripravuje pre väčší počet ľudí v stravovacej prevádzke.

Kto má právo veta? každý človek sám za seba, toto právo môže byť iba obmedzené, ale nie vzaté a aj pre tých ľudí sú stanovení opatrovníci. bez debaty a opakujem, ja nespochybňujem potrebu zdravotnej a ošetrovateľskej starotlivost v ZSS, to len vy to tam chcete vidieť.  Ja len poukazujem na zbytočne nabubralé a okázalé spôsoby, ktorými poukazujete na potrebu sestier uvádzaním výkonov, ktoré vôbec nie sú také bežné. nehovorím, že sa nemôžu vyskytnúť, ale za 15 rokov praxe sme mali iba 2 ľudí, ktorí mali napríklad zavedenú nazogastrickú sondu.