Zvýšenie opatrovatelského príspevku na ZŤP osoby
Moja manželka sa stará o moju chorú mamu, ktorá prekonala 3 mozgové príhody a má 86 rokov. Od štátu za túto celodennú činnosť dostane moja manželka necelých 40,- €. Štát by mal viac ohodnocovať takúto celodennú prácu. Veď v štátnych zariadeniach na takto chorých ľudí dáva štát okolo 400,- €.
Re:
Je to pravda.Nikdy som nemohla vyležať prípadnú chorobu a teraz fungujem na kardiostimulátor.Je to veľmi ťažké sám sa starať o zťp osobu.
Súhlasím preto,lebo na Slovensku sú peniaze na všetko a pre všetkých,len nie pre vlastný národ. Dbáme o zvieratá,utečencov, ostatné štáty a my sme úplne zabudnutí !!! Pracovala som mimo Slovenska a keď vidím ako sa starajú ostatné štáty o svojich,pomáhajú im a čo všetko si môžu dovoliť - je mi do plaču !!! Nemecko,Švajčiarsko a Rakúsko -myslím na invalidných dôchodcov a dôchodcov a aj na ich opatrovateľov !!!
Pretoze sama som ZTPa som za to aby sa zvysila kompenzacia za oparovanie posihnutych deti,a seniorov ktori potrebuju opateru .Ale za za take peniaze im to nikto nechce a nebude robit ,lebo to je jediny prije opatrovatela za 40€,90€,220€ to dnes neni peniaz a starat sa cely den to je almuzna.Boris dnes som sa bavila o tomto probleme bavila s pravnikom ,ktori radi a poradi ludom ZTP.Tiez podali navrh na zvysenie platu za opatrovanie presne ako vy ,pockame ci to schvali parlament...
| This discussion has been closed. |
Pretože pred pár rokmi som opatrovala svoju mamu a viem o čom to je.