Zvýšenie opatrovatelského príspevku na ZŤP osoby
Ja sa tiez staram o bezvladnu matku na lôzku. Pacient s diagnozou skleroza multiplex a chronicke zapaly obliciek vyzaduje nielen fyzicku aj najma psychicku zataz.
Moja mama sa nedokaze sama ani napit. Za je opateru mi stat plati 82 eur. Financne zijeme na dne s dlhmi a exekutormi na krku...lebo sa zamestnat sa pri takej osobe neda.
Stat a mnohi ludia nas predsa beru ako darmozracov. Popritom vykonava namahavu pracu a nie sme prizivnikmi statu.
Vsetci z nas by velmi radi pracovali a mali zdravych pribuznych rodicov a deticky.
Mamina mi dostala mozgovu porazku-ischemicku, sme radi ze prezila - staram sa o ni ja a otec, este na zaciatku sme jej platili aj rehabilitacie, bola som na materskej, rozvedena - ex neplati, isla som pracovat skor, tak opatrovatelsky prispevok dostava otec- kedze je dochodza, kt sam uz nevladze tak dostava cca okolo 120 eur !!!! Je to sila. Hociktory den sa kazdemu z nas moze behom sekundy zmenit zivot. Viem co taketo opatrovanie obnasa a preto podporujem petciu a ma by sa prispevok zvysit este viac -
Plne podporujem túto petíciu. Navrhujem vláde zvážiť aj zvýšenie príspevku na osobnú asistenciu..
Staram sa o syna ma12 rokov .A to co dostanem nám vystačí na zaplatenie školy a na benzin ,potom sa možeme ist past.:(Je nutné op.prisp.zvýšit aby SME dostojne mohli žít .
minimálna mzda je to najmenej čo môže štát dať ľuďom ktorí sa starajú na úkor svojho zamestnania a kariéry a lepšieho zárobku o svojich blízkych rodinných príslušníkov, sama sa starám o syna ktorý je ZŤP a je to na zaplakanie, ak sa majú z toho hradiť aj terapie pre dieťa, aj bývanie, aj strava, plus sú v rodine ďalšie deti.
starostlivost
Tiež som opatrovatelka svojej mamy a pre jej,,vysoky,, dochodok 417eur dostavam 64 eur a nemam šancu popri tom pracovat .Takže nie všetci čo staraju maju automaticky 220.Než otec zomrel ktorý sa staral 15 rokov do dochodku poberal cca 200eur a ked siel do dochodku hned mu to stiahli na 65 - veľka hanba takýto socialny system...
| This discussion has been closed. |