Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov
Je to dost velke svinstvo..... Pracujeme od 15-16 a po skonceny skoli musime nastupit do zamestnania kde sme skoro 15-16 hodin denne 7 dni v tyzdni a potom sa v 28 ,stanes matkou a nemas narok na matersku len na to smiesne centy... Ale nasi romovia maju pri 5-6-7-8 ,deti ze 800€ od statu ta halooooo .... A mi ci mame 5-6-7-8 deti len 226,72€ tak to co ma byt!!!! Pani tam hoire sa spametajte ale to nikdy nebude len aby Vy ste si prepchavali vrecka 3000€ platu .... Volam o soravodlivosty
Re: :(
Jasne ucitelom mozu dvihat kazdy mesiac stale strajkuju a stale im je malo a takysto sedia len na zadku lebo dieta pride zo skoly a aj tak sa s nim musim ucit. Tak preco im sa dviha a ich robotu aj tak doma odvadzaju matky. Viete co je vobec slovo mama ??? Vy si to predstavujte po roku supnut dieta prec do jasli a o ine sa nezaujmat. A co ked to dieta mamu potrebuje. Mam 3 rocneho syna od septembra ide do skolky ale nepohne sa odomna ani na krok tak ako odtrhnut dieta od matky?ja si myslim ze este aj tri roky je malo. A ten vas nazor je absolutne hlupi a bezcitny. Clovek bez srdca niekto si napcha vrecka tisicami za nic a niekto zivori zo 200e ale vsak jasne maminky strajkovat ist nemozu co.nechaju dieta tyzden hladne?alebo mesiac neprebalene lebo nieje na plienky?jasne ze nie tak mi tu nevravte take hluposti
preco zvysit prispevok
Nastupom na RD klesne moj priemerny prijem o 700€, cim klesne aj moja zivotna uroven, standart a moznost dat detom to, co mali doteraz. Dieta som planovala s casovym odstupom, makala v robote 24/7, aby aspon materska davka nebola almuznou, no po pol roku sa mozem akurat tak namiesto plnohodnotnemu venovaniu sa dietatu nacupitat do roboty a to ma muz dve roboty. Smutne... odmena za to, ze od skoncenia skoly stale pracujem, aj popri predchadzajucich RD...
Re:
Pochopis, ked budes mat dieta, ak vobec budes... a prajem ti zazit ten pocit dat pol rocne dieta do jasli kvoli robote a financiam.
Re:
Nehnevajte sa na mňa, ja nemám dieťa ale vychovávame synovca od malička ...
áno inde je kratšia materská ale zabudol ste spomenúť, že v iných štátoch majú aj 1000e na mesiac ...
známa má bábo vo Francúzsku po 3 mesiacoch skončila materská ale dostala na mesiac 2000e všetky príspevky dokopy...dostala byt od štátu ako slobodná matka + príspevky na dieťa + príspevky na bývanie + na stravu a tak ... ide do jasiel ale hradia jej to ...aj na SVK hradia jasle ale ešte si nosíte plienky a tak na dieťa ...
na Slovensku dostaneme veľké H... matka sama 240 zaokrúhlene na dieťa, byt nikde ... tak je rada ak si vie ísť aj privyrobiť ...
a keď je matka sama ... otec zaplatí výživné každé 3 mesiace aby ho nemohla udať ... a stojí to na mieste a matka sa môže aj pretrhnúť ...
| This discussion has been closed. |