Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR.


Hosť

#51 Re: Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu.

2015-02-19 21:06

#50: Majo - Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu. 

 Majo, veľmi sa mi páči Tvoj komentár:-))) Presne tak, ak je niekto nebezpečný, máme vytvorené väzenia. Ak je niekto smutný, depresívny, alebo má iný názor ako väčšina, tak ho môžeme porozumieť a pomôcť mu humánne, napríklad nechať ho to, čo ho trápi vyrozprávať. 


Hosť

#52

2015-02-20 16:39

za všetkým zlom na svete je psychiatria, je to zlovestná paveda a bolo by načase, aby títo obchodníci s chaosom prestali existovať a obor medicíny bol od nich očistený


Hosť

#53 Re:

2015-04-08 20:41

#52: -  

Áno, blížime sa ku koncu. Čoskoro tu nebudú. Možno len v nejakých múzeách, bude niekde spomienka na týchto chudákov, ktorí sa rozhodli, že nikomu nič neodpustia a budú sa brániť pred vymyslenými nepriateľmi.  


Hosť

#54

2015-04-08 20:51

Psychiatria zabíja ľudí...urobím všetko na podporujú ich eliminácie.

Hosť

#55 Re: Re: Re:

2015-04-09 12:23

#37: Boubik - Re: Re:  

Aj keď ste sa priznal, že ste bol viackrát hospitalizovaný na psychiatrii, váš úsudok a rozum patria v tejto petícii a diskusii k najzdravším. Držím palce a prajem dlhý a spokojný život.

U podporovateľov petície a odporcou psychiatrie by som poprosil uviesť najvyššie vzdelania a obor, v ktorom bolo dosiahnuté.


Hosť

#56 Re: Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu.

2015-04-09 12:29

#50: Majo - Vzdelanec je pokladom pre svoju krajinu. 

Majo, keď vieš, akú cenu má vzdelanie, tak študuj.

Pre začiatok si môžeš naštudovať rozdiel medzi psychiatriou a psychológiou. Lebo máš evidentne zmätok v pojmoch a princípoch.


Hosť

#57

2015-04-09 12:55

Je smutné, že niekto s ak. tit. Bc. nedokáže používať štátny jazyk v prijateľnej a zrozumiteľnej forme. Je smutné, že niekto s ak. tit. Bc. nedokáže napísať text s relevantnými informáciami a citáciami z dôveryhodných zdrojov, ale odkazuje prezidenta SR a členov vlády na samoštúdium nevládnych a nestavovských materiálov.

Aj keby som s predmetom petície súhlasil (čo samozrejme nesúhlasím), pod tak diletansky spracovaný text by som sa nepodpísal. Už len z úcty k slovenčine a k ak. vzdelaniu.


Hosť

#58 Re:

2015-04-09 13:12

#57: -  

Je evidentné pane, že Vám zámerne uniká podstata obsahu petície a snažíte sa zvýrazniť nepodstatné chyby. Je evidentné, že ste diletantom v tom, čo robíte a je jedno, čo robíte. Indikátorom Vášho nezdravého úsudku je práve to, že poukazujete na nepodstatné chyby v texte. Faktom však zostáva, že nástroje psychiatrie, či napíšeme slovo psychiatria s mäkkým alebo tvrdým i/y, alebo či niekde chýba mäkčeň, alebo čokoľvek iné je, že sú to nástroje, ktoré zabíjajú ľudí. A keď napíšeme zabyjajú ľudí aj s tvrdím y, aj keď tam má byť mäkkté i, platí, že zabíjanie ľudí je zločin, ktorý vykonáva psychiatria na ľuďoch už dosť dlho na to, aby sme vedeli, že je nebezpečná, a že už ju nechceme. Môžete si to prekrúcať a znevažovať ako chcete. Vieme kto ste, a ďakujeme, že ste nám to povedali. Váš obžutý pľuvanec, spadol len do Vášho oka.  


Hosť

#59 Re: Re: Re: Re:

2015-04-09 13:20

#55: - Re: Re: Re:  

 "Priateľko" - OBOR je rozprávková bytosť mimoriadnej veľkosti. Správne je ODBOR ak si chcel hovoriť o vzdelaní. Moje vzdelanie je vysokoškolské. A v čom Ti to teraz pomáha, aby si veril? Daj si elektrický šok, nadroguj sa psychiatrickými liekmi, zatvor sa do sieťovej postele, zatvor sa na celý život na akútne oddelenie a nechaj si vyvracať iným všetko, čo povieš, nechaj si zabrániť telefonovať s príbuznými, a rob to dovtedy kým porozumieš o čo tu ide. 

 


Hosť

#60 Re: Re:

2015-04-09 13:38

#58: - Re:  

Úctou k štátnemu jazyku som nemyslel i/y ani chýbajúce spojky a čiarky, ktoré by ale prispeli k zrozumiteľnosti textu. Mal som na mysli formu, akou je petícia napísaná.

Predmet psychiatrie ľudstvo pozná vyše 2500 rokov a samotný pojem psychiatrie ako samostatného odboru je starší ako 200 rokov. Za tu dobu v nej pôsobilo nespočet velikánov ľudského ducha a výsledky ich práce, či už teoretické alebo praktické sú neodškriepiteľné. Každý z nich sa pod svoju prácu podpísal plným menom a venoval jej celý život.

Rovnako, petícia sa obracia na ľudí s patričným vzdelaním, patričného veku a postavenia.

Preto by som od nej očakával, ak chce poprieť prácu toľkých vzdelancov a obracia sa na špičky Slovenskej republiky, že bude mať všetky atribúty - odborné aj formálne, ktoré jej prináležia. A očakával som, že pre človeka, ktorý sa hrdí akademickým titulom, aj keď tým úplne najnižším, nebude nemožné tieto atribúty naplniť.

Mýlite sa ak sa domnievate, že nedostatky v jazyku sú len zámienkou a že nemôžu znížiť význam petície. Petícia tohto druhu a obsahu totiž žiaden význam nemá, lebo neobsahuje žiadne relevantné fakty potvrdené odborníkmi a výskumom. Naproti tomu práve odborné štatistiky a výskum ukazujú percento úspešnosti liečby. A jej potrebu v terajšom svete.

P.S.: Ak Vám ako človek z odboru môžem poradiť, robte niečo so svojou potlačovanou agresivitou. V tomto štádiu by to mohol ešte zvládnuť psychológ.


Hosť

#61 Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-09 13:54

#59: - Re: Re: Re: Re:  

Skúsim po poriadku. Nie som váš priateľko, dokážete byť slušný aj k ľuďom, čo nezdieľajú váš názor.

Samozrejme malo byť "odbor", za preklep sa ospravedlňuje. (Aj keď v mojom rodnom jazyku je obor správne :-) )

Znalosť, že máte vysokoškolské vzdelanie mi nepomáha. Pomohlo by mi, ak vy ste mal v.v. v odbore psychiatrie. To by sme sa mohli baviť o konkrétnych veciach na profesionálnej úrovni.

No a ten záver sa nedá komentovať. Vedel by som uviesť stovky konkrétnych prípadov, keď sa ľuďom dlhodobo alebo aj trvale pomohlo. Ak mate pocit, že sa niekde deje niečo zlé, či sa porušuju ľudské práva, je tu dohľad nad L.S., polícia, prokuratúra.


Hosť

#62

2015-04-09 20:25

Už bolo na čase, že sa niekto ozval voči týmto bezočivcom, čo za štátne peniaze robia akurát pokusy na ľudoch bez ich vedomia, týrajú ich, na zakázku zatvárajú ľudí a ešte k tomu zarábajú neskutočné peniaze na psychofarmakách, čo fungujú tak možno ako placebo na pár jedincoch, ale mnohým ďalším ničia životy.

Hosť

#63 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-10 03:32

#61: - Re: Re: Re: Re: Re:  

 Ste dosť urážliví pane, pričom ste sa Vy bezočivo a neprimerane zamiešali do komunikácie ľudí, ktorí nezdieľajú Váš názor. Nik Vás do tejto skupiny nevolal a ak ste si všimli ste len dvaja v celej tejto komunikácii, ktorí nezdieľate našu realitu. Táto petícia nie je pre tých, ktorí sa tu chcú len predvádzať a znevažovať to, čo vidíme a cítime ako psychiatria ubližuje iným. Ak Vám psychiatria pomáha je to Vaša vec a nemiešajte sa medzi nás. My sme iní ľudia ako Vy. Vidíme iné veci ako Vy. A máme plné právo zastaviť to, čo nám škodí. Ja som sa ešte nestretla s psychiatrickým pacientom, ktorý by bol po zásahu psychiatrie v poriadku. Videla som len umlčaných a popletených jedincov, ktorí stratili zmysel pre realitu. To, že psychiatria porušuje práva občanov je už predmetom záujmu organizácií, ktoré skúmajú porušovanie ľudských práv na území SR, taktiež aj Úradu na dohľad nad lekárskou starostlivosťou, právnych kancelárií, parlamentu SR a úradu prezidenta a polície a prokuratúry. Nemusíte znevažovať, že nevieme, čo máme podniknúť na to, aby sme zastavili praktiky psychiatrie na Slovensku ako to napríklad urobili v Talianku a robia aj v ostatných krajinách sveta čoskoro. Bude lepšie, keď do tejto skupiny už nebudete vkladať svoje názory, o ktorých vieme, že nie sú správne. Zbytočne tu vytvárate chaos. Máte právo hovoriť, ale nie v tejto skupine, pokiaľ nezmeníte názor a začnete konať v súlade s prežitím. Psychiatrické teórie nie sú predmetom tejto petície. Toto je vymedzený priestor pre tých, ktorí súhlasia s petíciou.    


Hosť

#64 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-10 05:43

#63: - Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vo svojej ordinácii sa denne stretávam s ľuďmi, ktorí ako píšete: nezdieľajú našu realitu. S ľuďmi, ktorí sú iní oko ostatní. Ktorí nedokážu posúdiť, čo im naozaj pomáha a čo im škodí. Verím, že pre laika môže byť deprimujúce vidieť pacienta s ťažkou schizofréniou, ale nechcite vidieť takého pacienta bez liečby. Len neznalosť chemických procesov v mozgu a tele pacienta môže viesť k snahe nepoužívať v psychiatrii lieky. U spomínaných schizofrénii či ťažkých depresii je to jediný spôsob, ako pacienta aspoň priblížiť k reálnemu životu. Inak by boli nebezpeční sebe aj okoliu a ich fyzický aj psychický stav by bol neporovnateľne horší.

Pred rokmi vznikla podobná snaha za zrušenie povinného očkovania. S podobne "odbornou" a "tolerantnou" argumentáciou a diskusiou. Výsledok? Máme tu späť choroby, ktoré civilizácia už 50-100 rokov nepoznala.

Neviem čo vás k tomu vedie, ale iba zneužívate zníženú schopnosť úsudku psychiatrických pacientov a neľahkú a citovo preexponovanú situáciu ich blízkych. S fatálnymi následkami pre obe skupiny.


Hosť

#65

2015-04-10 06:40

Pojmy, z ktorých ide obava

Nedobrovoľná hospitalizácia
V prípade pacientov v akútnej fáze psychózy, ťažkej depresie alebo mánie je hospitalizácia nevyhnutná z hľadiska potreby odoznenia akútnych symptómov ako bludy, halucinácie, suicidálnych myšlienok, príliš exhaltovaného správania, nekontrovateľných impulzov vedúcich k nežiadúcemu správaniu.

Ľudia s psychotickým ochorením si v akútnej fáze neuvedomujú svoje ochorenie. To svet sa im zdá byť iný, nerozoznávajú medzi realitou a vlastnými predstavami. V prípade ohrozenia vlastného života alebo života existuje možnosť nedobrovoľnej hospitalizácie. V praxi to znamená, že ambulantný psychiater, niekedy  záchranná služba, príbuzní odvezú pacienta do nemocnice napriek jeho nesúhlasu. Niekedy je nevyhnutná asistencia polície, na zvládnutie agresivity. Sú to naozaj hraničné situácie, bohužiaľ často krát nie je iné východisko.

Pacient však nezostáva „zatvorený na psychiatrii“ bez svojich práv. Po odoznení najakútnejšieho stavu je na oddelení navštívený zástupcom súdu, ktorý prešetrí, či nedobrovoľná hospitalizácia bola v súlade s právami. Pacient svojim podpisom potvrdí alebo nepotvrdí súhlas s hospitalizáciou. Stáva sa zriedka, že pacient odmieta zostať na oddelení, lebo nastavenie na lieky väčšinou spôsobia upokojenie a zmiernenie najakútnejších symptómov.

 

Elektrošoky - Elektrokonvulzívna terapia (ECT). Základom liečby ECT je vyvolávanie tzv. epileptiformných záchvatov pomocou striedavého elektrického prúdu. Tento prúd je upravený na hodnoty 300-400 mA a s frekvenciou 50 Hz, ktorý sa aplikuje 0,2 až 1,5 sekundy. Výkon sa robí v celkovej anestézii, takže pacient zákrok vôbec nepociťuje.  

Využíva sa najmä pri liečbe: ťažkej depresie (nebezpečenstvo samovraždy, netolerancia antidepresív resp. tzv. farmakorezistentné depresie); mánie (najmä s veľmi výraznou psychomotorickou vzrušenosťou alebo taktiež s odolnosťou na lieky); ak je  nedostatočná alebo chýbajúca odpoveď na liečbu pri schizofrénii alebo pri liečbe schizoafektívnych porúch; farmakorezistentných  katatonických stavov.

Skúsenosti ľudí, ktorí prešli ECT sú rôzne, najmä čo sa týka nežiadúcich účinkov. Môže nastať narušenie krátkodobej pamäte, bolesti hlavy, dezorientácia, ktoré však po čase ustúpia. V každom prípade však táto liečba zaručí rýchly ústup symptómov a skrátenie hospitalizácie.
Psychoterapeutické a psychosomatické oddelenia.


Hosť

#66 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-10 14:43

#64: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Vidíte, to je presne to, čo robí psychiatria nesprávne od svojho začiatku. Vytvára u ľudí zdanie, že ludia nie sú zodpovední za to, čo robia a nedokážu uvažovať, takže psychiatria je múdra a vie uvažovať za iných a rozhodovať, o správnosti a nesprávnosti konania niekoho iného. My laici vieme, že ak niekto niekoho zavraždí, že je to vrah, a je zodpovedný za to, čo urobil. Psychiatria si však trúfa preberať post obhájcu a mnohých prípadoch vysvetľovať okoliu, že za to ten človek nemohol, lebo.... Psychiatria takého človeka stavia do pozície, že nebol pri zmysloch a nevedel, čo robí. Je tak? Potom si ho psychiatria zoberie k sebe aby ochránila iných od tohto človeka, dá mu napríklad elektrický šok, ktorý ho má "vyliečiť" z nepríčetnosti, potom dostane takýto človek psychiatrické lieky s niežadúcim účinkom, a po preliečení je pustení medzi ostatných ľudí v horšom stave ako bol predtým a zopakuje tento čin, alebo si ublíži, alebo už nič nerobí a tupo hľadí do prázdna a toto psychiatria nazýva liečením. Prečo to tento človek naozaj urobil už psychiatriu moc nezaujíma, pretože duševné pohnútky k činu nechce skúmať. Verím tomu, že ste si všimli, že nehovorím o Vás, lebo Vás nepoznám, ale hovorím o odbore psychiatria. V tomto odbore sa nachádzajú aj psychiatri, ktorí vedia, že dávať ľuďom elektrický šok (ECT), nie je v poriadku, pretože ničí bunky v mozgu, a človeka tento úkon poznačí na celý život tak, že už nikdy viac nemôže uvažovať ako predtým, pretože má spálené v mozgu miesta, cez ktoré vnímal okolie. Keby bolo ECT tak dobré ako tvrdí psychiatria, každý psychiater by mal prejsť týmto procesom, aby porozumel tomu ako to vlastne je dostať ECT a aké zmeny u neho nastanú. Ľudia, ktorí naozaj pomáhajú iným a vedia ako, sú tí, ktorí to, čo robia najprv použijú na sebe, aby dobre rozumeli produktu, a až potom sa odvážia pomáhať s tým iným. Dostala som odpoveď od jedného primára psychiatrie na moju otázku, či by si on dal ECT, že nie, lebo on to nepotrebuje. Druhých však na to nahováral a keď s tým nesúhlasili, robil im tento úkon aj proti ich vôli, lebo bol presvedčený, že im to má pomôcť. Chápete aká to je schizofrénia? Najlepší pomocník človeka v akomkoľvek odbore je osoba, ktorá pozná a má vyskúšaný produkt na sebe a nerobí to len preto, že niekto povedal, že to má byť takto a takto. Ak niekto slepo uzná nejakú autoritu bez toho, že si preverí fakty, je jasné, že nebude ani zodpovedný a nemal by dostať na takúto prácu povolenie, kým nevyskúša na sebe ako to funguje. Dávať ľuďom do mozgu elektriku, pretože autor tejto metódy videl na bitúnku prasiat, že po zásahu elektriky do mozgu sa prasa začalo správať inak, je na zamyslenie. Človek nie je zviera, to vieme my laici. A vieme aj, že psychiatria vyučuje, že človek je zhodný fyzicky a psychicky so zvieraťom, pričom názov psychiatria zahŕňa v sebe dve slová. Psyché - duša. Iatró - doktor. Doktor duše, ktorí spája psychický - čiže duševný stav zvieraťa s človekom. Aký môže byť konečný výsledok tejto nelogiky?  

LOGIKA v tom určite nebude. O čom sa môžu naozaj rozprávať ľudia ako Vy a ja, keď Vás naučili, že ku človeku treba pristupovať ako ku zvieraťu s úmyslom prevychovať ho na sociálne zviera, a ja som osoba, ktorá vie na základe vlastného výskumu, že nie som zhodná so zvieraťom. Moje telo ani ja nefungujeme ako prasce, potkany alebo myši.    

Rozumiem taktiež tomu, čo sa tu snažíte prezentovať a propagovať o očkovaní. Rada by som bola keby ste uviedli, koľkí z koľkých, čo sa nenechali očkovať napríklad na čierne kiahne, ochoreli neskôr na túto chorobu. Taktiež by bolo vhodné keby ste uvedli, kde sa to stalo a v akej sociálnej skupine. Bolo by dobré keby ste uviedli aj nežiadúce účinky očkovacích látok a koľkí ľudia z koľkých trpeli na tieto nežiadúce vedľajšie účinky, a koľkí boli z týchto následkov vyliečení a odškodnení lekármi, ktorí im očkovacie látky podali alebo farmaceutickým priemyslom, ktorí takúto látku vyrobil, alebo štátom, ktorý to odsúhlasil.  

 

Na záver Vám chcem uviesť, že verím tomu, že v základe ste dobrý človek, ktorý má možnosť overiť si viac fakty a skúmať život ďalej a nechať ľudí, nech si sami vyberú, akú formu nápravy chcú použiť, keď sa necítia práve najlepšie.

Tu na fóre, do ktorého ste sa zaplietli nie ste medzi ľuďmi, ktorí zdieľajú Váš názor, pretože sú to ľudia, ktorým psychiatria naozaj ublížila, alebo ublížila ich členovi rodiny alebo kamarátom a známym. A rozumiem aj Vám, že môžete pozorovať, že niekto Vám povie, že mu psychiatria pomohla. Mám kamarátku, ktorá potom ako dostala ECT povedala, že jej to pomohlo. Okolie však videlo, že nie. Že je síce tichšia ako bola, už toľko netvorí ako predtým, zato oveľa viac navštevuje lekárov a ľudia sa musia o ňu starať.  A tiež viem, že existujú psychiatri, ktorí ľuďom veľmi pomohli, ale nepoužili pritom poznatky z psychiatrie ale vypočuli si človeka a pomohli mu zorientovať sa v jeho probléme, nasmerovali ho na správnu výživu, nie na lieky a predtým ho doviedli k tomu, aby sa nechal vyšetriť bežným lekárom, aký je jeho fyzický zdravotný stav. Častokrát bol u mnohých ľudí problém s nedostatkom výživy zapríčinený trápením sa s nejakou situáciou.

Ak by ste boli ochotný Vy, alebo niektorí Váš kolega podujať sa na otvorenie pilotného programu v SR na pomoc ľuďom v ťažkých životných situáciách prostredníctvom výživového programu, ktorý je už roky zavedený v Arizóne a odporúčajú ho psychiatri, tak budeme veľmi radi. Aj tak keď bude psychiatria, alebo neuroveda zrušená, bude sa musieť niekto o tých ľudí postarať a pomôcť im dostať sa z pod vplyvu psychiatrických liekov.   

A bolo by aj spravodlivé, že ak nejaký psychiater z nedbalosti poškodil človeka, tak by mohol dostať šancu to napraviť. Čo poviete? 


Hosť

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-10 19:32

#66: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Mám tomu rozumieť tak, že vy navrhujete zrušiť psychiatriu ako takú a napríklat ťažké stavy F20.0 (Paranoidná schizofrénia) liečiť výživovými doplnkami?

Pri všetkej úcte, ale na toto sa nedá odpovedať. Svojími názormi ohrozujete životy pacientov.


Hosť

#68

2015-04-13 15:41

Svým podpisem vyjadřuji absolutní nesouhlas s používáním psychiatrických způsobů na jakémkoliv člověku a také nesouhlas s rozšiřováním antidepresiv mezi lidi, aniž by tito lidé věděli co si tímto způsobují a že v podstatě byli obelháni. A také svůj nesouhlas s drogováním dětí.

Hosť

#69 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-13 15:44

#67: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Presne tak, psychiatria ako odbor je odbor, ktorý už na svojom začiatku začal miasť ľudí tým, že dokáže liečiť duševné odchýlky ľudí. Hovorila som s viacerými psychiatrami, ktorí mi povedali, že sa odbor psychiatrie nezaoberá dušou ale mozgom a chemickou nerovnováhou, a že nemám brať vážne, keď sa psychiater menuje psychiater - čo znamená psyché - duša a iatro - doktor, čiže doktor duše. Jeden sa ma opýtal, či som videla niekde poletovať duše a smial sa pritom aké je komické hovoriť o nejakých dušiach. Ževraj názov psychiater alebo alebo psychiatria nemá nič spoločné s tým, čo robí psychiatria, lebo psychiatria rieši mozog a chemickú nerovnováhu. Takže naozaj mi to povedali viacerí, a tiež som to počula hovoriť viacerých psychiatrov v dokumentárnych filmoch o psychiatrii. Takže ak sa nejaký odbor nazýva psychiatria a pritom nemám nič spoločné s dušami, tak čo si o tom môže laik myslieť? 

Ak nevie tento odbor správne pomenovať ani sám seba, ako môže dokázať všetko ostatné, čo robí? Existuje nejaký dôkaz, že má niekto že F20.0 (Paranoidnú schizofréniu)? Hovorím o dôkaze, nie o názore a popisovaní správania sa niekoho. Vy asi ešte neviete, že sa manažment psychiatrie a niektorí psychiatri už oficiálne priznali k tomu, že o chorobách hlasujú, či to sú alebo nie sú choroby. Pozrite si filmový dokument DSM (Diagnostický štatistický manuál). Tam to hovoria psychiatri otvorene, že o chorobách sa hlasuje. Napríklad raz bola ako choroba odhlasovaná homosexualita, a potom bolo odhlasované, že to nie je choroba. 

Pane skúste porozumieť jednej veci, ktorú Vám znovu zopakujem. Táto skupina nie je miestom pre Vaše názory. Dokáže napríklad podľa Vás psychiatria dokázať ťažký stav F20,0 kde vzniká? Ak to psychiatria nevie kde vzniká, ako môže niečo liečiť? Na druhej strane viem, že ľudia, ktorým psychiatria diagnostikovala tento stav sa dokázali z tohto stavu dostať keď im pomáhali ľudia, ktorí rozumejú ako nejaká situácia u človeka nastáva. 

Kto ohrozuje ľudí sú tí, ktorí nerozumejú ľuďom, robia na nich pokusy a používajú nehumánne prostriedky ako je ECT, lieky s niežiadúcimi účinkami, ktoré ich paralizujú, spôsobujú parkinsonovú chorobu, slintanie, neschopnosť myslieť, celoživotnú invaliditu, samovražedné sklony alebo agresiu. 

Psychiatria mala desaťročia možnosť dokázať, to čo tvrdí. Doteraz tak neurobila. 

Je zaujímavé sa poučiť z dejín, až kam siaha nedokonalosť psychiatrie. Napríklad Hitler bol psychiatrický pacient a vieme, čo dokázal pod vplyvom psychiatrických liekov. Taktiež Stalin. Holocaust vymyslela psychiatria, čo priznal prezident nemeckej asociácie psychiatrov. Myslíte si, že už len tento fakt by nemal stačiť na jej zastavenie? Tento odbor nám už ukázal, až kam siaha jeho nedokonalá a neodborná práca. Žiaden vyliečení, ale mnohí mŕtvi. To sú výsledky psychiatrie za posledné storočie. Drogovanie a mrzačenie ľudí. Tým, že sa snažíte zastaviť a znevážiť túto petíciu bez odborných znalostí, len ukazujete ostatným, že je správne, že ju podpisujú. Ďakujem Vám, že takto pomáhate.  

 

 


Hosť

#70

2015-04-14 04:10

Antidepresíva nikdy!

Dr. Joanna Moncrieff, docentka psychiatrie na University College v Londýne

S 20-ročnou praxou v psychiatrii tvrdím, že antidepresíva by som nezačala brať za žiadnych okolností, ani keby som mala samovražedné myšlienky. Všetky výsledky ukazujú, že tieto lieky sú len o trocha účinnejšie než placebo. Čo neznamená, že liečia depresiu. Napokon, ani po všetkých tých rokoch mozgových vyšetrení a skenov nie je potvrdené, že za depresiou je skutočne chemická nerovnováha.

Táto choroba je extrémnou reakciou na okolnosti a najlepšia cesta, ako sa z nej dostať je zistiť príčinu. Niekedy pomôže psychoterapia, zmena prostredia, nová robota alebo vyriešenie vzťahových problémov. Sú ľudia, ktorých život vyzerá ukážkovo šťastne a predsa trpia depresiou, ale ani tam nie je potvrdené, že ide o ochorenie mozgu a antidepresíva pomôžu.

Antidepresíva sú psychoaktívne látky, čo znamená, že pozmeňujú myseľ, podobne ako marihuana alebo alkohol, čo človeku uberá z jeho prirodzených schopností.

 


Hosť

#71

2015-04-14 07:03

Keď už tu ideme dávať hodiace sa citácie vytrhnuté z celku...

Scientologie, pravda o lži (filmový dokument):

"Scientologii někteří považují za náboženství, disponující metodami, které pomáhají nalézt odpovědi na otázky pozemského bytí, vlastní pravdu o životě i o nich samotných.
Svědectví bývalých scientologů nám však poodhalí temné stránky tohoto společenství. Aktéři našeho vyprávění se dříve či později ocitli v soukolí, které je semlelo lidsky, fyzicky, finančně i morálně.
Scientologii přirovnávají k rakovině. Stali se součástí sdružení, které je postupně odloučilo od rodiny, kolegů i přátel. Ve svých příbězích popisují procesy, během nichž byli připraveni o veškeré úspory a uvrženi do ohromujících dluhů, v ohrožení bylo jejich zdraví i život, který v některých případech dokonce vyhasl, a to zcela zbytečně."

Psychiatria je slobotná v tom, že sa môže ďalej posúvať a zdokonaľovať na základe výskumu a skúsenosti. Vy žijete v zajati svojej ideológie a iba hľadate dôkaz svojich tvrdení. Čo sa nehodí, okamžite negujete. Aj pre to konštruktívna diskusia s vymi nie je možná, lebo vy nehľadáte pravdu, len krčovite bránite svoje pozície a zdroj svojho postavenia a príjmu.


Hosť

#72

2015-04-14 07:08

Soud potvrdil, že scientologové se dopustili podvodu

Paříž - Francouzský odvolací soud potvrdil verdikt nad pařížskou odnoží scientologické církve. Před třemi lety byla odsouzená za podvod kvůli tomu, že nutila své členy platit velké sumy peněz za pochybné léčebné techniky. Zaplatit musí taky pokutu 600 tisíc eur. S odvoláním neuspěl u soudu ani místní francouzský šéf tohoto uskupení Alain Rosenberg. Byl odsouzen k dvouletému podmíněnému trestu vězení. Scientologická církev se chce odvolat ke kasačnímu soudu.


Hosť

#73 Re:

2015-04-14 20:38

#72: -  

 V roku 2011 zavtorili všetky psychiatrické ústavy v Taliansku z dôvodu porušovania ľudských práv. 


Hosť

#74 Re:

2015-04-14 20:39

#71: -  

 Hovorí sa takto, trafená hus zagága. 


Hosť

#75 Re:

2015-04-14 20:42

#72: -  

 Psychiatria nemá žiaden dôkaz o duševnej poruche. Psychiatria sa nezaoberá ľudstkou dušou ale mozgom a chemickou nerovnováhov, preto sú jej výseldky chybné.