"Vedenie komory - zachráňte komoru, odstúpte, nekandidujte"

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií "Vedenie komory - zachráňte komoru, odstúpte, nekandidujte".

hosť

#26 Re:

2014-01-21 14:18

#25: -

Projekt nekončí, ak chce vedenie komory zabrániť ďalším stratám financií, je nutné ho udržať ďalších 5 rokov. Toto platí u všetkých projektov na čerpanie prostriedkov EÚ.


Hosť

#27 Re:

2014-01-21 16:39

#25: -

Omyl, nejde o ziadnu stvanu kampan p. Levyovej. Ona peticiu len podporila, pretoze nesuhlasi s tym co sa deje nielen so sestrami, ale aj samotnou stavovskou organizaciou. Je polutovaniahodne, ze sa tu spini jej meno, to je jasny signal ze ludia vo vedeni komory tam nemaju co hladat. Odstupte!!!

Ika

#28

2014-01-21 17:04

Po roku , konkrétnej práce pod taktovkou nového vedenia komory sa zdá, že toho skapatého psa do našich radov si priviedlo samo. Výhovorky na Lévyovú, pod ktorej vedením sa akosi všetko pohýnalo a ustálo, tu budú stále rezonovať , lebo hádzaním špiny chcú odpútať pozornosť od vlastnej neschopnosti , prešľapov a zakrývať realitu, ktorá je horšia ako sa zdá. Treba ich nechať kandidovať, nech sa tá špina vyplaví, nech si svoj kalich horkosti vychutnajú nie iba sestry, ale aj celé jej súčasné vedenie.

Hosť

#29 Re:

2014-01-21 17:19

#28: Ika -

Žiadne argumenty, len prázdne reči neznalých ľudí


Hosť

#30

2014-01-21 17:48

Nikdy viac ludi ako je pani Levyova. Nikdy,nikdy a znova nikdy.
Cely tento pamflet nazyvajuci sa peticiou, je presne rovnako spackany, ako bolo riadenie komory pani Levyovou. Tych par desiatok mien nachadzajucich sa v petcii mozu byt kludne mena fiktivne ako aj ostatne udaje. Tato peticia je uboha a marna snaha , pretoze ma nulivu vypovednu hodnotu. Ak chcete robit peticiu ktora ma mat aj vahu, napiste ju tak, aby splnala vsetky zakonom stanovene nalezitosti peticneho harku.

Hosť

#31

2014-01-21 18:11

Milé sestričky, úprimne žasnem nad vašimi teatrálno - hysterickými reakciami. Nechajte si urobiť personálny a ekonomický audit(nie je to síce lacná záležitosť ak to robí renomovaná spoločnosť)ale nezávislý audit vám dá odpoveď či a kto pochybil. Na všetkých zmluvách (nie len projektových )ale aj pracovných máte dátum a podpis zodpovednej osoby papier nepustí. Týka sa to aj čerpania finančných prostriedkov – niekto predsa musel dať príkaz. Dá sa vyvodiť zodpovednosť aj spätne – minimálne morálna. To je cesta a nie petícia, ktorú vám môže podpísať ktokoľvek či má alebo nemá potuchu o pomeroch vo vašej organizácii či je zdravotná sestra alebo kuchár.
Nerozumiem, prečo niekoho vyzývate, aby nekandidoval predpokladám, že má právo každý člen – no nie som si celkom istý (píšete o registrovaných a o členoch ) - aký je v tom vo vzťahu k vašej organizácii rozdiel a právo vyjadrovať sa neviem, (ale tí čo budú kandidovať asi vedia či môžu ale hlavne či chcú). Predpokladám však, že uznávate princíp demokracie - právo byť zvolený a samozrejme možnosť voliť. (Ani so všetkými prezidentskými kandidátmi nie sme všetci stotožnení, ale kandidovať môže každý, kto splní podmienky.)A nakoniec prečo stavovská organizácia akou každá komora je riešite odmeňovanie? Nie je to kompetencia a parketa odborov?(otázka len na okraj skutočne nepoznám vaše stanovy ak sa mýlim beriem otázku späť)

Hosť

#32 Re:

2014-01-21 18:55

#31: -

Komora je nielen financne na mizine, cize audit si nemoze dovolit (aj ked viem ze momentalne prebieha-neviem z coho sa vsak zaplati). Nikto sa postihu nebrani. Ved aj v peticii je jasne uvedene, ze sestry ziadaju vyvodenie zodpovednosti za spackany projekt. Ak si je vedenie komory iste, ze projekt spackala samotna Levyova, preco uz davno na nu nepodali trestne stihanie? Asi to nebude celkom tak, ze damy a pani z "vedenia". Ved ta skupina ludi tam nema co hladat, nemaju ziadne manazerske schopnosti. Su to obycajne sestry, ktore buzeruje v praci lekar a v komore sa hraju na vrcholovy manazment. A vsetci vidime ako to dopadlo. Komora je pred bankrotom.


Hosť

#33

2014-01-21 19:36

Nooooo ak prebieha ako hovoríte audit tak to vedenie asi nebude úplne mimo a čaká na jeho výsledky. Bolo by predsa obrovskou chybou, keby podali trestné oznámenie len na základe - myslíme si že... to nemá šancu na úspech a bolo by to osočovanie bez dôkazov . Ak audit robia nezávislí právnici čo by bolo pre vašu komoru super, nepodceňoval by som manažérske schopnosti súčasného vedenia, prezieravosť či aspoň minimálne právne povedomie (píšete, že sú to" obyčajné sestry" - ale vo vašej komore môže byť aj niekto iný ?). Autori petície nevedia, že v komore robia audit?????- je to v požiadavkách teda úplne zbytočne žiadať niečo čo sa už robí len aby ste niečo žiadali. (na margo projektu - ak sa niekto nechá zlákať na projekt z fondov EU musí rátať s tým, že na Slovensku nedostane to čo predpokladá a vynaloží oveľa viac ako 5% spoluúčasť 1 ť rokov udržateľnosť projektu Ošklbú ho už na začiatku a dorazia ministerskí na projektovej na konci ak nekopete za správnu stranu je to fakt či ste "obyčajné alebo neobyčajné sestry" už podanie žiadosti je u nás CHYBNÝ KROK a mnohých to zruinovalo )

Hosť

#34 Re:

2014-01-21 20:02

#15: -

Súhlasím, kope okolo seba... neurobila nič.... vie len krásne rozprávať a dookola kecá o tom istom. Bola neschopná, ani len zákon o mzdách nedotiahla do konca. Ona hľadá vinníkov? Už nikdy Lévyová. A vy čo to podpisujete, ste len hlupane, ktoré nemajú ani šajnu čo je to všobecný rozhľad. Hanba, podporujete trieštenie a viete ako to dopadne, nič nedosianeme, nikdy, kvôli takým husiam ako ste vy!

Prajem Vám platy 300 €, nič iné si nezaslúžite.


Hosť

#35 Re: Re:

2014-01-21 20:18

#34: - Re:

Mám pocit, že vám by nevyhovel nikto. Musíte byť veľmi nešťastná  a frustrovaná osoba. Až mám skoro pocit, že vám ide o vyvolanie opačnej reakcie -aby sestry podpísali nie ignorovali "petíciu"


Hosť

#36 Re:

2014-01-21 20:30

#33: -

v komore sice prebieha audit, ale urcite nie je nezavisly.


Hosť

#37 Re: Re:

2014-01-21 21:25

#36: - Re:

záleží na tom, kto ho robí ak je to renomovaná spoločnosť, ktorá ma audit v svojom portfoliu činností, tak by som bol vo vyjadreniach typu "určite nie je nezávislý " veľmi opatrný -  no ale takéto fórum znesie veľa...  Záleží však potom na tom ako budú brať jeho závery iné - nezaujaté kompetentné inštitúcie (pri podaní trestného oznámenia by to bolo dôležité kto je auditorom).

Aký má potom časť vašej petícia význam ????- žiadate o prešetrenie a vyvodenie zodpovednosti - a prešetrujú - teda ak audit naozaj prebieha (lebo vyjadrenie myslím si , že nejaký prebieha...je bez relevancie) asi bolo pred tým ako ste niečo spustili vhodné zistiť čo prebieha, aby ste potom nevyšli komicky pri žiadaní niečoho čo už dávno beží

žiadate o to aby nekandidovali - minimálne čudné - potierajúce princíp demokracie

menej je niekedy viac (nič v zlom)

audit

#38 Audit a právnici Vám dajú odpovede

2014-01-22 07:08

Dobrý deň. Som v dianí a veľmi sa čudujem bývalej pani prezidentke. Všetkým chcem oznámiť, že vedenie komory nemlčí, ale čaká na výsledky právno-ekonomického auditu. Nebudeme nikoho vopred viniť a osočovať, ale smerom k pani Lévyovej bude komora riešiť veci právnou cestou a sestry/ členky komory sa dozvedia o čom bývala pani prezidentka mlčí.

Hosť

#39 Re: Audit a právnici Vám dajú odpovede

2014-01-22 07:17

#38: audit - Audit a právnici Vám dajú odpovede

Fiha, ostre vyjadrenie. Preco sa zameriavate len na byvalu prezidentku? Pokial viem, v projekte boli zainteresovani aj ini ludia, ktori sa napr. podielali pri vybere vhodnych firiem na realizaciu projektu. hmmmm? Co tak obratit pozornost tym smerom???


Hosť

#40 Re: 39

2014-01-22 08:03

#39: -

Predpokladám, že výsledky auditu, ktorý na komore prebieha  pomenujú konkrétnu zodpovednosť na základe existujúcich zmlúv a podpisov  VŠETKÝCH  zodpovedných osôb na nich . Nie je potrebné žiadne emotívne ladenie a odporúčania kam smerovať pozornosť. Veď autori petície sami žiadajú vyvodenie zodpovednosti a prešetrenie nehospodárneho financovania tak musia rátať z možnosťou, že aj pani Lévyová MOŽNO,(lebo nezvyknem  predikovať len tak na základe svojich pocitov) POCHYBILA a bude MUSIEŤ niesť zodpovednosť za svoje rozhodnutia.


Hosť

#41 Re: Re: Re:

2014-01-22 15:56

#35: - Re: Re:

Pani Husarova-Ulicna, vyborna peticia. Pripravte potom zase nejake ANONYMNE udanie na osobu, ktore nepisete samozrejme vy, len nahodou niekto z vasej domacej IP adresy. Skuste zase sposobit nevinnemu cloveku bolest, problemy v zamestnani, v sukromnom zivote ani nehovorim. To vam ide najlepsie, drzte sa toho...

A ked sa zase pride na to,  ze ste to boli vy, tak zatlkajte a zatlkajte tak ako minule. Je mi luto ludi, ktori maju nenaplnene sny, ale vas vobec nie, vy si to vasim doterajsim zitim zasluzite...


Hosť

#42 Re: Re: Re: Re:

2014-01-22 16:31

#41: - Re: Re: Re:

Pan anonym,

nereagovala som doteraz este pod tuto peticiu, tento koment ma ale prinutil. Tak pre tvoju informaciu: nie som autorom peticie. To po prve. Po druhe, ostatnemu nerozumiem a pripada mi to ako nejaka velmi, ale velmi spinava hra, ktoru nenecham tak. Ale najlepsie sa spini meno anonymne, ze? Komuze sa to zatriasla stolicka pod zadkom? Vyjdi z anonymity, hrdina. Ak to neurobis sam/sama, postaram sa o to, aby Tvoje meno bolo zverejnene.

Husarova


Hosť

#43

2014-01-22 17:45

Tento príspevok plný osobnej bolesti, krívd spojených s problémami v práci a spoločenským uplatnením, mi akosi nesedí, lebo na základe anonymného príspevku- o ktorom hovorí autorka/r-osoba, nie je možné nikoho obviniť, znevážiť, prepustiť z práce .....
Smutnejšie však je, že osoba hovorí o IP adrese. Ako si ju zistila? Až taký technický problém to nie je. Problémom je však priame obvinenie pani Uličnej Husárovej a snaha zneváženie jej osoby a dobrého mena, bez dôkazového bremena. Tu už nejde o anonymitu, ale priamu snahu autora zdiskreditovať jej osobu. A to je už právny problém. Tak obdobne ako pani Uličná Husárová žiadam autora príspevku, aby vystúpil z anonymity a predložil priame dôkazy k predošlým tvrdeniam.
Poznám pani Uličnú Husárovú, ako človeka stojacého pevnými nohami na zemi, ktorý nepatrí medzi ľudí snívajucích o moci, na rozdiel od niektorých autorov týchto príspevkov. Ich rukopis sa dá rýchlo spoznať a neprekvapuje ma ani jeho agresívny a útočiaci štýl, zmieňanie si lží s pravdou, prekrúcanie faktov z čias minulých a súčasných. Každý súdny človek vie, že tí, ktorí nemajú argumenty pristupujú k útoku. Tento štýl je skôr blízky politikom, ale tí ktorí sa cítia byť mocní, si ho veľmi často osvojujú.
Hoci pani Uličná Husárová nie je autorkou petície, slúži jej ku cti, že ju podporila ako prvá. Mnohým autorom v tejto diskusií by rovnako slúžilo ku cti, keby si dali aspoň trochu námahy pred aprílovými voľbami a vysvetľovali sestrám aké sú ich úlohy, ciele a priority zamerané aj na oblasti a riešenia a na požiadavky uvedené v tejto petícii.

PhDr. Mária Lévyová


hosť

#44 Re: Audit a právnici Vám dajú odpovede

2014-01-22 18:26

#38: audit - Audit a právnici Vám dajú odpovede

Vážený/á, mám zopár otázok, keďže píšete, že ste v centre diania.

1. U akejže to firmy bolo nájdené MZ toto:

"Bol identifikovaný náznak kolúzie (pozri slovník cudzích slov), trvalé bydlisko OSO a víťazného uchádzača pri jednej zákazke bolo rovnaké"

2. Viete, o koho ide? Lebo o Lévyovú určite nie.

3. Viete o tom, že tá istá firma, o ktorej je vo vyjadreni MZ reč, robila prestavbu garáže na archív?

4. Kto podpísal s touto firmou zmluvu, a hlavne kedy, keďže daná firma mala prípravu stavebných prác a ich realizáciu zapísanú v ORSR až 3.8.2013?

5. Viete, koľko tá prestavba stála?

Za odpovede Vám vopred srdečne ďakujem.


Hosť

#45

2014-01-22 18:44

Takže audit sa reálne robí, možno by bolo dobré si počkať na výsledky a potom organizovať petíciu

Hosť

#46 Re: Re: Audit a právnici Vám dajú odpovede

2014-01-22 19:27

#44: hosť - Re: Audit a právnici Vám dajú odpovede

Tak tomuto sa hovori trefa do cierneho.

Niekto za tym bude, ale Levyova to neniii.

Takze o akych preslapoch Levyovej a vyvodzovani jej zodpovednosti je rec?!

Kto stoji za tou firmou a kto s nou este na dovazok podpisal zmluvu na prerabanie archivu? Hanbite sa!


Hosť

#47

2014-01-22 19:34

komisia k projektu VO- Lévyová, Bušniaková, Cibulková
či sa mýlim?
hosť

#48 Re:

2014-01-22 21:04

#47: -

Neviem, či tá komisia je v takom zložení. Ale moja otázka trvá. Kto má trvalé bydlisko totožné s firmou, ktorá bola vybraná? Kto podpísal zmluvu (po odstúpení Lévyovej) s touto firmou na prestavbu garáže, keď v čase podpisovania zmluvy príslušné práce podľa OR v zozname činností nemala? A aký projekt VO? Myslíte VO k projektu? Tých bolo veľa, ale len v tomto jednom prípade bola, podľa MZ, kolúzia. A k tomu poskytla, opäť až po odstúpení Lévyovej, vysvetlenie Pravde šéfka projektu, "riaditeľka komory", ako stálo v článku. Vraj to, že firma a manažér VO majú rovnakú adresu, nemôže byť dôvod na diskrimináciu záujemcu. A vraj je to bežné, a dodala, že komora nie je štátna firma a nemusí pravidlá VO dodržiavať tak, ako štátne firmy. Pochopila som to zle?


Hosť

#49

2014-01-22 21:38

skuste sa obratit na komoru- ak nie ste sestra tak na internete je dostupny kontakt na nich, alebo pockat do vysledku auditu.

Hosť

#50

2014-01-22 21:47

Celkom nerozumiem týmto vašim slovným prestrelkám. Veď ako sa tu prezentuje prebieha vo vašej komore audit. Tak prečo nepočkáte na jeho výsledky. Podpisy na zmluvách sú predsa dôkazom o konkrétnej zodpovednosti. Podpisom každá kompetentná osoba berie na seba zodpovednosť a potvrdzuje, že skutočnosti v zmluve sú jej známe a súhlasí s nimi. Zodpovedné osoby sú za svoju prácu adekvátne honorované (v projekte ESF sú na platy celkom slušné položky aj keď je to obmedzené určitým počtom hodín v mesiaci -slušne si prilepšia a určite to tak fungovalo aj u vás).Ak akákoľvek firma uspeje či neuspeje vo VO neznamená to, že nemôže v budúcnosti s akoukoľvek inštitúciou spolupracovať ak predloží výhodnú ponuku - to je nepopierateľný fakt . Načo míňate energiu a čas na osobné invektívy? Nevedie to k ničomu.