"Vedenie komory - zachráňte komoru, odstúpte, nekandidujte"

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií "Vedenie komory - zachráňte komoru, odstúpte, nekandidujte".


Hosť

#1

2014-01-16 10:15

Tu uz sa ani nic neda komentovat!

Hosť

#2

2014-01-16 12:33

Jednoducho,škoda bolo p. Levyovej,tá sa za nás vedela postaviť a "pobiť",ale čo už. A chýba mi podpis pod peticiou,alebo som ho nevidela?

Hosť

#3

2014-01-16 12:35

je čas na zmenu.......

Hosť

#4 Re:

2014-01-16 12:38

#2: -

koho podpis?

pozorovateľ

#5 Re:

2014-01-16 14:31

#2: -

Podpis exprezidentky je s číslom 2, tuším


Hosť

#6

2014-01-16 15:28

konečne treba už niečo urobiť

Hosť

#7

2014-01-16 15:31

Konečne,veľmi dobrá petícia.Sestry,ktoré to vypracovali si zaslúžia obdiv.Musíme byť teraz naozaj jednotné.Ked sa robila stanová akcia pred úradom vlády bolo tam žalostne málo sestier.Nezaujímalo ich to.Ked aj bude zvolená nová predsedkyňa komory,bez podpory všetkých sestier nespraví nič.To si musíme uvedomiť.Nemôžme ju v tom nechať samú. A ona sa zase musí snažiť vždy hájiť záujmy sestier a pacientov, pretože ide aj o nich.

Hosť

#8 Re:

2014-01-16 15:33

#2: -

Nad týmto Vašim tvrdením sa musím iba zasmiať. Tým spackaým zákonom,čiernymi tričkami? Napíšte,prosím Vás ako konkrétne pomohla sestrám.


Hosť

#9

2014-01-16 15:49

Ak by sa niečo malo zmenit k lepšiemu,všetky by sme to uvítali.Nie všetky robíme vo Fakultných nemocniciach.Zákon o platoch by mal byt spoločný pre všetky sestry.

Hosť

#10 Re: Re:

2014-01-16 15:51

#8: - Re:

Vobec sa nemusite smiat, staci len peticiu nepodpisat a vobec sem nechodit. A diskutovat inde. Hlavne pod vlastnym menom. Odhodte strach.


Hosť

#11

2014-01-16 16:13

preco nechodit? ved tak ako vy tu vyjadrujete svoj nazor, aj iny ho mozu vyjadrit :) Je zaujimave, ze peticiu "zorganizovali" prave neclenovia komory :)

Hosť

#12

2014-01-16 16:46

Sestry musia byť registrované, možno keby mala komora o ne záujem a hájila ich postavenie tak by viaceré boli členkami,takto sú len registrované a aj to len z donútenia,taký počet sestier by pri dobrej organizácii dosiahol oveľa viac, je smutné že to tak nie je.Čoho sa bojíme keď sa nedokážeme podpísať ani len pod petíciu.

Hosť

#13 Re:

2014-01-16 17:18

#9: -

tiež som za to aby platil pre všetky sestry,napriek tomu že pracujem v UNLP nemám plat podľa"62!-ky...hold je rozdiel v UN v Bratislave a v Košiciach...


Hosť

#14

2014-01-16 18:37

Uz prestante s tou jednotou...tu sestry za posledne dva roky "ukazali" uz tolko krat, ze zo seba urobili len obycajne chudere. Cest tym zopar co sa zucastnovali, tie sa nestrapnili, strapnili sa tie slepice ktore vecne mali akoze dovod tam neist, lebo si vzdy vymysleli dovod aby nesli a len vypisovali na fb a po forach a vypisuju do teraz stvave prispevky a vymyslaju len chobotiny. Prikladom je aj presne tato peticia. Zufalstvo zufalych, frustracia frustrovanych . Mozte si urobit aj 8 vysokych skol a mat desat titulov pred a za menom, stale ste len obycajne kaceny ktorym treba len zrno nasypat aby ste zopkali. Nic ine si sestry ani nezasluzia len presne to ako sa maju teraz. A to sa maju este velmi dobre na to ake su to ......off

Hosť

#15

2014-01-16 19:12

Podla mna ani neviete za co sa podpisujete. Ziadate aby nekandidovala Rada Komory. Velebite pani Levyovu. A to ze sucasna rada je identicka a cele roky vlady pani Levyovej mala ona prave tuto radu, to vam nie je divne ? Tak s kym pani Levyova spolupracovala? Koho mala v rade? Cele roky presne tych istych ludi proti ktorym je dnes mierena tato peticia. Takze asi ani pani Levyova nebola na spravnom mieste ked si cele roky vychadzala s tymito ludmi.
V jednom bode je vyvodenie osobnej zodpovednosti za spackany projekt sustavneho vzdelavania. Nuz, trafena hus zagagala ? Len aby sa tato peticia neobratila prave proti pani Levyovej, pretoze nie nahodou prave za jej ery bol spusteny a spackany tento projekt?... Ci sa mylim ?

Hosť

#16 Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

2014-01-16 21:19

#15: -

tých, ktorých zvolili delegáti snemu zo svojich regiónov.  Či sa Ti to páči, prípadnme nepáči Lévyová si spolupracovníkov nevybrala, boli zvolení. Prečo boli zvolení? Lebo kandidovali by donekonečna a pasovali sa medzi elitu medzi sestrami. Prečo by kandidovali donekonečna? Lebo asi im bolo v tej Bratislave tak dobre. Prečo im bolo dobre a naraz prestalo byť až tak  dobre? Lebo trebalo aj dačo robiť. A robili dačo členovia rady vo svojich regiónoch ? Asi ťažko, lebo ich nikto nepozná. Prečo ich nikto nepozná? Lebo ísť medzi svoje kolegyne v regiónoch, diskutovať s nimi, bolo pod ich úroveň. Prečo to bolo pod ich úroveň? Lebo najlepšoia rada v histórii všetko vie a nepotrebuje strácať čas s nejakými sliepkami " ako sa vyjadrili poniektorí"

K projektu, možno toľko. Bola som na sneme, keď ho ho delegáti odsúhlasili aj s manažérmi. Jeho hlavným manažérom nebola Lévyová. Či sa mýlim? Celej rade nevadilo, že sa SV hodnotí z peňazí EÚ. Keď nastali problémy a neustáli to na ministerstve, neposielali načas stanoviska, neobhajili ich na rokovaniach počas deviatich mesiacov, tak naraz sa spamätali a zmôžu sa na jediné- žobranie v regiónoch o pôžičky, prípadne na ministerstve.  Či sa mýlim?

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-01-17 13:08



Hosť

#18

2014-01-18 10:38

prepáčte keď je neschopný štát v parlamente máme idiotov ,ktorý sa venujú rezortom čo im vôbec nerozumejú je tu kocúrkovo doslova a ako sestry aj lekári sú bitý ak ste na malej ambulancii a náhodou nieste strčený v nejakej politickej riti tak sorry ani cez poisťovne ani cez komory toho nič nedosiahnete a ešte tu aj funguje taký hyenizmus že tý ktorým zato platíte vám podkopú kolená a vás podrazia pretože je to len biznis nič viac, a čo pacienti sú tý ktorý fakt chorý a majúčo robiť čo zo sebou tý sú vďačný potom špekulanti zlodeji a vydierači :pre pochopenie biznis z liekmi ,podvod s duplicitou u lekára toho istého odboru ,lieky si dajú písať kade tade a ak náhodou im nato prídete a hneď berú kartu a idú preč a posielajú na vás kontroly tak si to trošku prejdime že ryba smrdí vždy len od hlavy nie od chvosta!!!!!

Hosť

#19 Re: Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

2014-01-20 11:51

#16: - Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

p. Lévyová bola štatutárom, takže všetko podpisovala ona, čo defacto znamená, že všetky kroky schvaľovala. To že tam bol projektový manažér je pravda, ten ale projekt pripravuje a realizuje, ale za celkovú realizáciu je zodpovedný štatutár, teda p. Lévyová. Je zrejmé že nepovie prečo bola odvolaná, ale ona to sama dobre vie..

Rada nie je v Bratislave, sú to ľudia, ktorí to robia zo svojho voľného času a za smiešnu odplatu, čo sa im ja osobne čudujem, avšak každá pomocná ruka je z vašej strany vítaná, roboty je v komore až až, preto ktokoľvek má chuť pracovať a niečo zlepšiť môže tak kedykoľvek urobiť. Najjednoduchšie je ale kritizovať a nerobiť nič. Typicky slovenské.

To že už od spustenia hodnotenia vzdelávania nefungoval a doteraz nefunguje systém tak ako má, no bývalá pani prezidentka sa tvárila a tvári že všetko bolo úplne v poriadku je zarážajúce. A teraz, keď sa niečo reálne robí preto, aby bol systém za ktorý ste zaplatili aj vy fungoval, máte pripomienky práve tí, ktorí ste už mali možnosť niečo urobiť, no vidíme dobre ako ste s tým naložili. Sedem rokov v čele komory bola dosť dlhá doba na to, aby pani prezidentka a jej projektový tím ukázali čo vedia, to sa im aj podarilo a preto je teraz fungovanie celej komory ohrozené. Good job....

A k tomu kráteniu financií, ministerstvo našlo chyby vo verejných obstarávaniach, ktoré boli realizované za p. prezidnetky Lévyovej. Všetky stanoviská k projektu a VO boli poslané načas, všetky podklady dodané, takže nezavádzajte. A ani sto návštev ministerstva by nepomohlo znížiť výšku pokuty z dôvodu porušenia podmienok na strane príjmateľa, teda komory a na druhej strane ak chce mať sestry a komoru ministerstvo v hrsti, bolo potrebné im priškrtiť kohútik a dôvod im na to dala práve pani Lévyová. Možno to nerobila úmyselne, ale tak či tak dôsledok je jasný..


Hosť

#20

2014-01-20 13:54

Konečne

Hosť

#21 Re: Re: Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

2014-01-20 21:27

Kto bol "Projektový manažér a aké boli jeho úlohy? Riadenie projektového tímu, organizovanie stretnutí projektového tímu, koordinácia aktivít, komunikácia so SORO. Kto bol  poverený pracovník pre verejné obstarávanieaké boli jeho úlohy?Zabezpečí priebeh výberu dodávateľov služieb a tovarov v rámci rozpočtových položiek projektu v zmysle platnej legislatívy.Kto bol manažér monitoringuManažér monitoringuaké boli jeho úlohy? Monitorovanie priebehu celého projektu, zbiera podklady pre spracovanie monitorovacích správ, pripravuje a predkladá pravidelné monitorovacie správy SORO a dohliada na dodržiavanie a dosahovanie stanovených ukazovateľov. A sú tam ešte aj ďalší zodpovední pracovníci- Lévyová konkrétne za publicitu projektu. Komunikuje s dodávateľmi, organizuje tlačové konferencie a aktívne sa ich zúčastňuje, komunikuje s médiami, vypracúva podklady pre vytvorenie propagácie projektu a zabezpečuje informovanosť verejnosti o jednotlivých aktivitách projektu.

Ako odpovedalo MZ na otázky:

Mala komora priestor na obhájenie zistených nedostatkov, či už na ÚVO, alebo pred riadiacimi orgánmi?
Pri kontrole zo strany ÚVO bol zo strany ÚVO po ukončení kontroly poskytnutý priestor na obhájenie sa. Čo komora v stanovej lehote nestihla. SORO taktiež vopred komunikoval s komorou sestier pred samotným udelením korekcií za pochybenia v procese verejného obstarávania." Išlo o časový priestor 9 mesiacov, po odstúpení Lévyovej. Smernica HSV bola pripravená v spolupráci s MZ SR a vychádza zo súčasnej platnej legislatívy, takže tu nie je čo spochybňovať. Ešte snáď k otázke "Myslíte si, že verejné obstarávania boli spojené s nekalými praktikami a s korupciou ? Ak áno, kto na tom profitoval?
Bol identifikovaný náznak kolúzie, trvalé bydlisko OSO a víťazného uchádzača pri jednej zákaze bolo rovnaké."

K samotnej súčasnej Rade komory:

V dcembri 2013 okrem iného  uviedla v stanovisku RK pri vyslovovaní nedôvery:

"Rada je najvyšším orgánom komory medzi dvoma snemami. Jednou z najdôležitejších činností Rady komory je rozhodovať medzi dvomi Snemami. V prípade, že Rada tieto kompetencie nemá mať a má ich mať prezident, bude potrebné zmeniť znenie zákona č. 578/2004 Z.z. v znení neskorších predpisov.

Môžeme zodpovedne prehlásiť, že ani jedna rada v histórii SKSaPA nebola tak profesionálna a akčná, ako je v súčasnosti. Rovnako to platí aj o ostatných členoch orgánov komory. Členovia orgánov sú skutočne odborne zdatní, zanietení, pracovití,  ale aj obetaví." K tomu asi nie je ani čo dodať, keď  niekto dokáže tak kladne ohodnotiť svoju prácu bez toho, aby čakal ako ju ohodnotia sestry a PA.

V závere uvádzate " A ani sto návštev ministerstva by nepomohlo znížiť výšku pokuty z dôvodu porušenia podmienok na strane príjmateľa, teda komory a na druhej strane ak chce mať sestry a komoru ministerstvo v hrsti, bolo potrebné im priškrtiť kohútik."  V rámci EÚ projektov boli medializované informácie, že problém s VO mali mnohí prijímatelia a Slovensko má vrátiť EÚ 180mil.Eur.( niečo obdobné sa udialo aj v ČR, ale tam je zodpovednosť plne na pleciach ministerstiev. Výška ich sankcií nie je jasná, ale zrejme nie je likvidačná.  Asi MZ nebolo potrebné iba navštevovať, ale prizvať si advokáta, rokovať a nenechať si ten kohútik tak ľahko a laxne priškrtiť.

PhDr. Mária Lévyová

niki

#22

2014-01-20 22:00

presne tak, aj ked bola pani Levyova statutarom, neznamena, ze za vsetko zodpovedala. Ved predsa kazdy pracovnik v projekte mal svoje ulohy, za ktore zodpoveda. Takze ak by sme sli do detailov, zodpovedni v projekte su ini, nie Levyova ako sa tu uz niekto (komorak) vyjadril. Problemy s projektom a pochybeniami sa zacali objavovat az po odchode byvalej prezidentky, cize sucasne vedenie malo urychlene riesit tuto situaciu samozrejme s odbornikom. Urcite by sa vela veci dalo vyriesit, ale uz je neskoro. A su v tom financie nas vsetkych. Ako komora hospodari s mojimi peniazmi, ktore ja do tejto organizacie kazdorocne vkladam s dobrym umyslom?! Co bude dalej? Nic? Dalej budete riesit nepodstatne veci? Nedoplatky a rusenie zdrojov informacii )forum a fb)?

Hosť

#23 Re: Re: Re: Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

2014-01-21 10:06

#21: - Re: Re: Re: koho, to tá Lévyová mala v rade?

Ešte raz, prezident ako štatutár všetky zmluvy, VO schvaľuje, parafuje svojim podpisom, takže hádzať vinu na projektový tím nie je na mieste (mimochodom, projektový tím ste si vyberala sama, teda zaňho aj zodpovedáte).

Erudovaní právnici- to slovné spojenie rada používate, na stretnutí s ministerstvom boli, ale vďaka pochybeniam pri VO tam mohli len byť, pretože nech by robili čo by chceli, pokuta komoru nemohla minúť. Je pravda, že komora mala čas na obhájenie sa, ale na základe Vami uzatvorených (Vami parafované) zmlúv je to absolútne bezpredmetné, pretože nespĺňali základné podmienky VO, čo ministerstvo len privítalo a mohlo s radosťou krátiť financie. Keď sa projekt realizoval bolo potrebné sa poradiť s niekým kto už s podobným typom projektu má skúsenosť, no teraz je vidieť že Vaša voľba minimálne na tomto poste buď nebola správna, alebo bola účelová a dôsledky tu máme dnes a ešte dlho mať budeme.

Je zrejmé, že sa tu niekto obáva trestnoprávnej zodpovednosti, preto teraz to všetko. Po Vás ostala komora, na ktorú by nebol žiaden súdny manažér po siedmych rokoch hrdý. Zmluvy so zamestnancami pre komoru nevýhodné, zmluvy s firmami ohľadne sponzoringu a vzdelávania pre komoru na niekoľko rokov a pre najväčšie firmy zadarmo (hoci komora mohla dostávať ročný paušál a nie málo), nefunkčný portál vzdelávania, nefunkčná štruktúra, pochybenia vo verejných obstarávaniach atď atď. A podobných Vašich krokov "pre" sestry je mnoho. Takže Vaša aktuálna snaha o moralizovanie a tieňové "riadenie" komory je teraz absolútne smiešna potom, čo všetko ste pre komoru (ne)urobili.

Tých Vašich pár obdivovateľov by si malo dať klapky z očí dole a začať používať viac racio, ktorí vedia všetky podrobností sa nebudú s Vami ani len púšťat do debaty, pretože sa tu môžeme točiť dookola, no realita po siedmich rokoch je taká, že komora teraz potrebuje zháňat financie na jej základný chod po Vami realizovanom projekte a Vašom prezidentovaní. A čo nepotrebuje? Nepotrebuje rozdeľovať členov ale skôr pracovať pre nich, takže ak by Vám o to úprimne šlo, robili by ste niečo úplné iné ako to, čo doteraz.

A k vedeniu komory, vy ste mali možnosť ju riadiť sedem rokov a následky vidieť teraz (tak ako po akejkoľvek vláde, až keď sa zmení, ukáže sa všetko čo dovtedy nevyšlo na povrch). Dôsledky každý súdny človek vidí. A keďže rada je poradný (rada= radiť) a rozhodovací orgán, v mnohých záležitostiach rozhoduje len na základe odporúčania prezidenta, resp. schvaľuje čo prezident navrhne, keďže ten jedná v mene komory a vie reálne čo je a čo nie je potrebné vykonať a ak prezidnet chce a vie veci "správne" podať, schváli sa možno aj to, čo ak by nebolo účelovo podané, nikdy by neprešlo. Sama dobre viete prečo ste "odstúpili" dobrovoľne na silu, hádzať teda vinu na radu, ktorej členovia doteraz zisťujú čo po Vás ostalo je maximálne alibistické a treba veriť, že nebude potreba niekoľkých rokov na to, aby komora mohla zase plniť úlohy, ktoré jej voči jej členom plynú.

Pekný deň nech ste kdekoľvek a robíte čokoľvek, nerobte ale radšej už nič pre komoru pre dobro všetkých jej členov.

Hosť

#24

2014-01-21 13:23

Každý na toho druhého hádže vinu a ako sa zdá vinník je neznámy. Všetci ste tam boli vtedy a všetci ste anjeli.

Hosť

#25

2014-01-21 14:00

Mam pocit, že štvavú kampaň rozpútala bývalá prezidenta v duchu príslovia "trafená hus zagágala". Z čoho má strach a potrebu rýchlo hodiť vinu na niekoho iného? Teraz predsa projekt končí a v čase jeho realizácie bola na čele práve pani Lévyová.