Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Výzva na podporu Verejnej ochrankyne práv.

Julo

#76 Re: Re: Ukážka, že hrozbou štátu sú niektorí politici a policajti, nie občania

2014-01-10 15:37

To čo píšeš,je pravda.Tu však ide o to,že vláda mala ombudsmanku vypočuť a ak by nemala pravdu,tak s ňou mohla polemizovať a presvedčíť ju svojími argumentmi.Raz sa môže stať,že ombudsman bude chcieť riešiť tvoje práva,no totalitná moc mu v tom zabráni. Čiže tu v prvom rade sú rómovia až v druhom rade.Dôležité je dodržiavanie zákonných a ústavných princípov zo strany vlády a parlamentu.
Matica rómska

#77 Re:

2014-01-10 18:17

#68: -

súhlasime s Vami, JUDr. _Dubovcová je jediná zo štátnych, ústavných inštitúcií, ktoré môže byť nápomocná vo  vymožiteľnosti práv pre všetkých občanov SR, ak teraz dovlímde, aby ju Kaliňák, či Fico zastrašili, tak do roka a to si píšte, si obidvaja páni dovolia už voči ktorému koľvek občanovi, Oni sa bola iba verejnej mienky a jedine cez ňu sa dá dosiahnutť podpora a vymožiteľnosť práv.

Matica rómska

#78 Re: Re: Ukážka, že hrozbou štátu sú niektorí politici a policajti, nie občania

2014-01-10 18:26

#75: - Re: Ukážka, že hrozbou štátu sú niektorí politici a policajti, nie občania

Neviem, kde sa berie toľko nenávisti vo Vás, ale jedno viem určite: mnoho slušných a vysokoškolsky vzdelaných Rómov mu denno denne čeliť takým atakom, ako to robíte aj Vy teraz, poznám dokonca jedného Róma, je univerzitným docentom a ako vysokoškolský učiteľ dostával základný mesačný plat vo výške minimálnej mzdy, bol urážaný, ponižovaný a to na škole, ktorú riadi tzv, najväčší svätec slovenska. Vy by ste ako uverzitný docent, či profesor robili za minimálnu mzdu? A vidíte, Róm takéto ponižovanie musel strpieť a k tomu je ešte tak osočovaný, ako to robíte Vy. Ocenili by sme, keby ste dokázali pozerať na problémy Slovenska reálne a nie emotívne.


Hosť

#79

2014-01-10 18:42

Dúfam, že to pomože:-) Spravodlivosti.

Hosť

#80 Úrad

2014-01-10 19:39

Veľmi oceňujem, čo pani ombudsmanka robí pre ohrozené menšiny. Myslím, že by sa mal naozaj akceptovať názor, že by sa mala priblížiť pani ombudsmanka k tým častiam Slovenska, kde je veľa možných problémov. Preto by si mala preniesť sídlo do Jelšavy, už aj preto, že tam určite bude nižšie nájomné, ako v BA. Predsa na vládu SR nechodí až tak často, na to bude stačiť nejaké to auto - v osade ľahko kúpi nejaké žiguli. Ale sídlo v Jelšave by pomohlo okamžite riešiť jednoduchšie všetky problémy a zároveň by mohla lepšie pochopiť aj problémy, ktoré sú na ňu priveľmi zložité. Napokon, ak nie v Jelšave, tak by sa určite našiel nejaký byt v Letanovciach, alebo v Smižanoch. Držíme vám palce, pani ombudsmanka, aby tu konečne zavládol mier a pokoj a aby väčšinové obyvateľstvo zaujalo to správne stanovisko. Veď kúpiť si nejaké to ovocie a zeleninu sa dá, ak nám to vypestované niekto ukradol. A ak niekoho zbijú, dobijú, či zavraždia, tak sa o nás postaráte určite aj vy s pánom nezaradeným karieristom Kresákom.
Ešte že vás máme.



Hosť

#81 Re:

2014-01-10 20:00

#68: -

Vážená pani, Vy pravdepodobne nerozumiete hovorenému slovu, alebo zámerne klamete. V rozhovore s ministrom vnútra bolo jednoznačne konštatované, že v prípade objasňovania zásahu stoja proti sebe tvrdenia policajtov proti tvrdeniam rómov. A až na základe toho pri poznámke novinárky sa minister vyjadril, že policajtov a Rómov z Moldavy nedávajte na jednu úroveň, uráža ma to. Z toho vyplýva, že hovoril stále o tvrdeniach a teda, že tvrdenie policajtov a  Rómov z Moldavy nedávajte na jednu úroveň, čoje v podstate prirodzené, lebo Róm povie pravdu, len keď sa pomýli. Veď aj na Luníku IX všetci rómovia tvrdia, že oni si byty nezdevastovali, že za to môže bytová správa, že sa nestarala. Vy im určite veríte.


Hosť

#82

2014-01-10 20:35

Je vrcholom drzosti a arogancie keď pomocný a obslužný personal občana, ktorým premier jednoznačne je. Odmieta vypočuť ktoréhokoľvek občana, nieto ešte ombudsmana.

Hosť

#83

2014-01-10 23:27

Tým, že vláda SR zamedzila verejnej ochrankyni práv prehovoriť na Úrade vlády, dala ďalší jasný dôkaz toho, že žijeme v totalitnej spoločnosti, s totalitnou nadvládou tých, ktorí nestoja o občana SR a dodržiavanie samotnej Ústavy SR sa vládnucich predstaviteľov tejto krajiny netýka.

Hosť

#84

2014-01-11 12:49

Vela sucitu treba posielat na pana Fica

Hosť

#85

2014-01-11 13:06

Úrad ombudsmana SR si zachoval ako jedna z mála inštitúcií svoju nezávislosť a zdravý rozum v krajine, ktorá - ako sa zdá - sa stále viac blíži k samoderžaviu lukašenkovského typu a preto by všetci slušní ľudia nemali len mlčky sledovať, kamže sa to
oblúkom po dvoch desaťročiach znova vraciame ...

Hosť

#86

2014-01-11 13:59

Dodržiavanie ľudských práv je
základom demokratického systému. Denne musíme bojovoať o to, aby sa zákony štátnou správou dodržiavali a poukazovať na neprávosti.
Jankoo

#87 bratia Česi tomu hovoria predpo.ratosť

2014-01-11 18:14

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2014-01-11 18:14



Hosť

#89

2014-01-11 18:20

Je to typická boľševická arogancia súčasnej moci, ktorá sa bojí priamej konfrontácie s ombudsmanom, ktorý má ochranu práv občanov v popise práce.
Marica rómska

#90 Re: Úrad

2014-01-11 18:51

#80: - Úrad

Musíte byť veľmi na tom mentálne zle, vy vôbec nechápete, čo je predmetom petície. Dúfam, že nikdy v živite nezažijete to, že vás niekto poškodí na vašich občianskych a ústavných  právach. a ak sa vám to stane,potom chodte plakať ku Kaliňákovi a Ficovi, ktorých primitívne návrhy sú s vašeho pohľadu racionálne.

Matica rómska

#91 Re: Re:

2014-01-11 18:55

#81: - Re:

Dúfam, že aspoň vy ako osoba ste  dôveryhodný v tomto štáte


Hosť

#92 Re: Re:

2014-01-11 19:19

#77: Matica rómska - Re:

Vymožiteľnosť práv? Ale len pre vyvolených. Prečo šliape po právach policajta ktorého napadol róm so sekerou? Prečo ich spochybňuje?

 


Hosť

#93 Re:

2014-01-11 19:21

#1: -

No iste ľudské práva boli porušené. A policajt ktorého napadol róm so sekerou ich nemá?

 


Hosť

#94 Dnes Rómovia, zajtra ostatni

2014-01-11 19:33

Keď nacisti prišli po komunistov, mlčal som; nebol som predsa komunista.
Keď prišli po odborárov, mlčal som; nebol som predsa odborár.
Keď prišli po židov, mlčal som; nebol som predsa žid.
Keď prišli po mňa, nebolo už nikoho, kto by mohol protestovať.

Hosť

#95

2014-01-11 19:46

podporujem
občan

#96 Re: Dnes Rómovia, zajtra ostatni

2014-01-11 19:51

#94: - Dnes Rómovia, zajtra ostatni

"Po ukončení pátrania v osade si policajti na odchode všimli, ako na dvore rodinného domu 21-ročný Drienovčan bije dve ženy. Policajt ho vyzval, aby prestal. Obvinený na výzvu reagoval tak, že vybehol z dvora na ulicu a snažil sa policajta udrieť päsťami do hlavy. Mladíka sa snažil policajt pacifikovať spolu s kolegom. Druhého policajta napadol 47-ročný otec mladého Drienovčana. Obaja sa potom rozbehli do domu, staršieho sa policajtom podarilo zastaviť. Mladší vbehol do domu, kde sa zamkol. Potom už so sekerou v ruke vyskočil z okna. Zahnal sa na policajta, ktorý mu stál chrbtom. Policajt sa vyhol priamemu úderu do hlavy ostrou časťou." ešte ich chce pani ombudsmanka obhajovať?


občan

#97 Re: Dnes Rómovia, zajtra ostatni

2014-01-11 20:40

#94: - Dnes Rómovia, zajtra ostatni

niekto ma záujem o problémy majoritného občana. nech mu to slúži ku cti.

"Čarnogurský podá na Rómov trestné oznámenie! "

pred 6 hodinami

BRATISLAVA - Celé Slovensko pozná príbeh Oskara Dobrovodského a jeho boj s neprispôsobivými susedmi. Zúfalý obyvateľ Malaciek v tejto súvislosti požiadal o pomoc všetkých prezidentských kandidátov. Ozval sa mu Ján Čarnogurský a navrhol mu právne riešenie situácie.


Dobrovodský bojuje s agresívnymi Rómami, ktorí bývajú vedľa neho a robia mu zo života peklo, už roky. Úrady ani polícia mu však doteraz nevedeli pomôcť. A tak oslovil kandidátov, ktorí sa v nadchádzajúcich voľbách uchádzajú o post prezidenta. Jeho príbeh oslovil Jána Čarnogurského, ktorý sa za ním v piatok vybral do Malaciek. Navštívil jeho rodný dom na Družstevnej ulici, okresného prokurátora Alexandra Pétera a primátora mesta.

"Dúfam, že neprispôsobiví občania, ktorí pánovi Dobrovodskému a jeho rodine urobili zo života peklo a aj úradníci, ktorí mali adekvátne konať, pochopia, že žijú v civilizovanej krajine a musia sa podľa toho správať a konať. Okresný prokurátor Péter mi prisľubil, že jeho úrad nebude spôsobovať žiadne prieťahy pri krokoch, ktoré budem podnikať. Toto sa môže stať každému. Preto nemôžeme zatvárať oči pred zúfalstvom ľudí, ktorých v 21. storočí ohrozujú vo vlastnom dome, na vlastnom pozemku. Prečo doteraz Dobrovodskému nikto z kompetentných reálne nepomohol? Je to pre mňa stále záhadou," povedal skúsený obhajca.

Kauza Dobrovodský má podľa Čarnogurského širší rozmer, ako sa na prvý pohľad zdalo. "Zastupoval som disidentov či nespravodlivo prepustené a okradnuté obyčajné ženy. Verím, že právo je v prvom rade o pomoci človeku v boji proti nespravodlivosti. Mám skúsenosti z minulosti, ktoré využijem aj v prípade Oskara Dobrovodského," dodal.

 

ombudsmanka ho nepovažuje za občana hodného ochrany jeho ľudských a občianskych práv.

CD-Róm

#98

2014-01-12 00:02

Pani JUDr. Dubovcová bola neschopná sudkyňa, potom neschopná poslankyňa za SDKÚ a teraz je neschopná ombudsmanka za SDKU ktorá dostala funkciu len ako trafiku za politické zásluhy. Teraz sa chopila príležitosti, aby mohla kydať na policajtov a teda aj na vládu, to je jej hlavný cieľ. Hľadanie pravdy je vedľajšie. Aké rozumy išla rozdávať na vláde? Tie čo jej nabulíkali cigáni, kde nie je ani štipka pravdy? Veď minister vnútra dostáva z každej akcie podrobnú informáciu od podriadených, kde si nedovolí nikto dezinformovať, lebo by letel z funkcie. Akému riziku sa vystavujú cigáni ktorí klamú - žiadnemu. Aké priblblé návrhy išla predkladať, že policajti pri záťahoch na kriminálnikov a mafiánov budú postupovať ako televízne štáby s režisérmi, scenáristami, osvetľovačmi a kamerami, aby kroky každého policajta boli nafilmované?

Hosť

#99 Re:

2014-01-12 06:14

#98: CD-Róm -

Ona aj s darmožráčmi teda s aktivistami, by mali také akcie kamerovať a zaznamenávať.  možno by aj niečo schytali od ochraňovaných a na takéto udalosti by sa konečne začali pozerať reálne. Jej kancelária by mala byť minimálne v strede Slovenska nie v bezpečnej Bratislave.


Hosť

#100

2014-01-12 09:35

Nie je mi lahostajne zaberanie moci a jej arogantné presadzovanie.