Poslanec Kuffa, ospravedlňte sa LGBTI ľuďom a ich blízkym!

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Poslanec Kuffa, ospravedlňte sa LGBTI ľuďom a ich blízkym!.


Hosť

#51 Re: je to márne

2013-09-29 23:59

#46: panna Mária - je to márne

Dokážeš mi dať jeden dôvod prečo boli intersex do tejto agendy zahrnutí, keďže nejde o orientáciu ale o medicínsku diagnózu, ktorá je hradená z verejeného zdravotného poistenia a prebieha výskum ako týmto ľuďom pomôcť? Ako sú títo ľudia diskriminovaní?


Anonymous

#52 Re: Re: Re: Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-30 08:41

#40: Marta Kováčová - Re: Re: Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

nemazala som to... zial, vselikde sa pohybuju hekeri. admin na mojom webe sam seba videl "uradovat"... nuz, preco nie aj tu. fanusikov z radov milujicich bliznych nasich mame aj medzi zdatnymi ITckarmi.


Anonymous

#53 odpovedam:)

2013-09-30 08:51

Mozno niektorym z vas len nedoklepava, ze nejde o to, ci niekto chce vstupovat do manzelstva, hetero alebo LGBTI. Ide o to, ze ked je to sucastou pravneho systemu, musi mat kazdy, kto chce do manzelstva vstupit, mat tu moznost. To je cele.

A reci o zviditelnovani su jednoducho smiesne. ak by som sa neustale nemusela branit, mala by som v pazi cele katolicke tazenie; mam kopu inych zaujmov a prace, na ktore vdaka tomuto nemam cas... stracat cas nezmyslami ma fakt nebavi. zial, povazujem to za potrebne. Ani v 1938 nikto neveril, ze to co sa deje, moze byt naozaj nebezpecne... Treba kricat, kym je cas. A demaskovat tych, ktori kricia v mene lasky a zivota, ze je smrt lepsia. Nejako to neladi... A kedze viem, ze to tu ako vzdy vypisujem zbytocne, idem sa opat venovat niecomu, co dava zmysel.

Btw prispevky mazem iba tie, kde su urazky (vratane tych na nasej strane). Ten prvy som bude vymazala omylom, alebo som to nebola ja. Aj na mojom webe mi sarapati "admin", ktoreho nepoznam... Mozno sa take nieco deje aj tu.

Vsetkym prijemny den (a pre vybranych komentatorv posepnem tajomstvo: bez zloby je na svete krajsie kazdemu, aj vam).

H.

panna Mária

#54 Re: Re: je to márne

2013-09-30 15:40

#51: - Re: je to márne

nuž, týto ľudia primárne nepatria medzi LGB, ide tu vlastne o buď psychickú, genetickú, alebo aj inú poruchu, alebo "rozpor" (disorder). V LGBTI sú len preto, lebo nemá kto hájiť ich práva a diskriminovaní sú veľmi. Napríklad, keď sa narodí obojpohlavné dieťa, tak štát núti aj tak rodičov k tomu, aby sa vyjadrili k tomu, že aké pohlavie to bude a pritom sú na výber len dva. Tak sa urobí operačný zákrok, na ktorý sa toho dieťaťa nikto nepýta a napr. ďalšie dievčatko je na svete. Ale z toho dievčatka nakoniec vyrastie človek, ktorý sa ako dievča cítiť nebude. To už nerieši nik. Preto bolo aj v SRN navrhnuté tretie pohlavie, aby sa človek ako dospelý rozhodol pri obojpohlavnosti, že aké konečné pohlavie chce mať. A to je len jedna z vecí

irvine

#55 Re: Re: Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-30 17:01

#36: Andrej - Re: Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

A zďaleka to nie je jediný vymazaný príspevok:) Takto sa asi bojuje za práva LGBTI komunity - mazaním každého názoru, ktorý je iný ako ten ich.


Hosť

#56

2013-09-30 20:19

Poslanec Kufa by vobec nemal byt verejnym cinitelom... A este aj zije za dane slovenskych obcanov... Hanba Kuffa !

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2013-10-01 12:19


Roman Dulgerov

#58 Re: #17: Peter Fekiač - Môj názor

2013-10-02 04:43

#45: marian - #17: Peter Fekiač - Môj názor

O to viac je to urazlive, ked si niekto na sirenie nenavisti vezme na pomoc bibliu!


Hosť

#59

2013-10-05 06:44

..toto je jeden z dovodov preco zijem v Norsku,sledujem co sa doma deje a vyzera to tak,ze este dlllllho budem..drzim palce,nech vyhra zdravi rozum..
Filip Šuran

#60 Re: Voľby do EP

2013-10-05 12:33

#13: irvine - Voľby do EP

Veľmi výstižne napísane ;) Jediná vec, ktorá mi na pani Fábry vadí, je to slovo ,,neheterosexuálny,,. Homosexuálov rešpektujem, nediskriminujem, neutláčam a priznávam rovnaké práva ako heterosexuálom, je to tak správne. Ale pozor! Pod pojmom neheterosexuálni rozumiem aj pedofilov, zoofilov a iných. S týmto však vonkoncom nesúhlasím a myslím, že by naša spoločnosť už mala stanoviť hranice. 
Za svojím názorom si stojím, preto si nevymýšlam prezývku, ale podpisujem sa menom.
P.S.Autorovi článku: Mazať komentáre niektoých užívateľov mi príde vrcholne trápne a úbohé.

panna Mária

#61 Re: Re: Voľby do EP

2013-10-05 14:11

#60: Filip Šuran - Re: Voľby do EP

 

Filip, neheterosexuálny? To je trochu zvláštny pojem. Negácia pojmu hetero je totiž homo. Pokiaľ ide napr. o pedofilov, tak medzi nimi existuje dosť heterosexuálov, viď príklad kňaza zo Zlatých Moraviec, ktorého sexuálne obťažovanie pravdepodobne skupiny dievčat sa teraz vyšetruje na polícii. Podobne aj nekrofili, gerontofili tiež môžu byť aj homo a aj hetero orientovaní. Neviem ako je to pri zoofiloch, ale predpokladám, že ani tam dotyčnému nie je jedno či má ovcu, alebo barana :)

Zuzi

#62 Re: Re: Re: Voľby do EP

2013-10-06 22:01

#61: panna Mária - Re: Re: Voľby do EP

Tak zrovna pedofilov(ale ani zoofilov) by som do toho nezaťahovala. Keďže si vyberajú obeť ku ktorej majú prístup a rovnako ako zoofili to proste berú náhodne, lebo ich vzrušuje detské telo(zvieracie telo) bez ohľadu na pohlavie. Áno, niektorí majú radšej chlapcov iní zas dievčatá, ale väčšine je to jedno a berú čo príde a preto počet zneužitých dievčat a chlapcov môže byť vyrovnaný, keďže je to viac otázka náhody a príležitosti, nie preferencie. Preto je medzi cirkvou toľko zneužitých chlapcov, lebo pedofili majú prístup zväčša len k nim, len chlapci sú miništranti, dievčatá sa v kostole s kňazmi osamote takmer vôbec nezdržujú. A slovo neheterosexuálni naozaj indikuje každého kto nemá hetero orientáciu. Môže to byť aj homosexuál, čiže vlastne opak heterosexuála, ale aj každý iný, kto nie je hetero. To je ako povedať - nebiely. Prvé vás napadne že opak je čierny, ale je ešte sto farieb na výber, čo sú nebiele.


Hosť

#63

2013-10-07 13:55

chorá hlava..

Hosť

#64

2013-10-07 14:01

Je hrozné že v tejto krajine takéto výroky v pohode prechádzajú poslancom!!! Som za odvolanie pána Kuffu!!!! Mal by sa za také nechutné nenávistné výroky hanbiť!!!! Homosexualita nie je nič pohoršujúce!!!!!!!
panna Mária

#65 Re: Re: Re: Re: Voľby do EP

2013-10-07 21:12

#62: Zuzi - Re: Re: Re: Voľby do EP

kokych pedofilov poznas? predpokladam, ze si v zivote nestretla ani jedneho. Len si vymyslas. A nebiely, ze je to iste co cierny? Taka hlupost by ma ani vo sne nenapadla.

Zuzi

#66 Re: Re: Re: Re: Re: Voľby do EP

2013-10-07 23:10

#65: panna Mária - Re: Re: Re: Re: Voľby do EP

Nechápem tvoj agresívny tón. S pedofilmi sa osobne nepoznám ale touto problematikou sa aktívne zaoberám a som oboznámená s prácami popredných vedcov v tomto odbore ako sú Dr. Gene Abel, Nicholas Groth a Kurt Freund. Oporúčam ti začať s nimi a načítať niečo od nich. Obzvlášť pána Kurta Freunda, on celý ten výskum pedofilov v podstate začal už v 50. rokoch. Sú to priekopníci v danom odbore. Čo sa týka mojich výrokov o zneužití v cirkvi, tomuto sa venuje štúdia John Jay Report z roku 2004, ktorá prišla k tomuto záveru, a ktorý je mimochodom v súlade so zisteniami spomínaných pánov. A nebiely samozrejme nie je to isté ako čierny. Povedala som to už  v prvom príspevku tak neviem čo sa to znova pýtaš. Nebiely znamená nemajúci bielu farbu t.j. pokojne aj červenú. Túto debatu ukončujem. Zoznam literatúri som ti poskytla, je na tebe čo s tým spravíš, ale nebudem tu diskusiu, ktorá sa venuje ľuďom čo ich priťahujú dospelé osoby zaplevelovať príspevkami o ľuďoch, čo ich priťahujú deti. Nesúviace témy, úplne off topic. Ale evidentne si úplný laik, lebo si na mňa len vybehla, ale žiaden vedecký protiargument nepriniesla, takže táto diskusia by nemala zmysel ani v súkromnej rovine.

Anna

#67

2013-10-08 17:00

Takže citovanie biblie na verejnosti (alebo slovenskom parlamente) považuje LGBTI za trestné? Považujem to za diskrimináciu. A práve od inštitúcie, ktorá sa hrdí tým, že bojuje za ľudské práva. Ak vám trest od Boha nerobí ťažkú hlavu (pretože o tom tenvýrok hovorí, že trest Boha bude nepríjemnejší, ako keby vám priviazali na krk kameň a hodili vás do vody), tak potom proti čomu vlastne bojujete? Skúste si daný výrok v biblii prečítať znova a možno pochopíte, že kresťanské prikázanie "utopíš" neexistuje, ale príkaz "budeš varovať tých, ktorým hrozí trest" je zaväzujúce. A nie preto, že by vás kresťania nenávideli...
panna Mária

#68 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Voľby do EP

2013-10-09 09:08

#66: Zuzi - Re: Re: Re: Re: Re: Voľby do EP

Neviem čo nazývaš agresívnym tónom. Nereagovala som na teba agresívne, len som ťa upozornila, že hádžeš všetko do jedného vreca. Teda, všetkých neheterosexuálov a pritom nerozlišuješ ich orientáciu, lebo však, tam to už je jedno. Môžeš sa pritom odvolávať na vedcov zpred 100 rokov, alebo aj kľudne na stredovekých mníchov, ale nepredkladaj to ako svätú pravdu a keďže ty nepoznáš žiadneho pedofila a zároveň nevieš nič o mne, tak nerob zo mňa laika. Možno ním som a možno taká vôbec nie som. Týmito tvojimi rýchlimi súdmi o sebe totiž prezrádzaš veľa. Dúfam, že sa ti táto odpoveď nejavila ako agresívna

panna Mária

#69 Re:

2013-10-09 09:10

#67: Anna -

na katolíckych diskusných fóroch je napríklad zakázané hovoriť, že šelma zo zjavenia a antikrist je pápež (lebo je zástupca Ježisa Krista). Tiež, že katolícka cirkev je smilnica z apokalypsy. Pritom sú to citáty z biblii, tak by teoreticky na tom nemalo byť nič zlé, nemyslíš?

Zuzi

#70

2013-10-09 10:02

Podľa mňa trpíš dyslexiou, lebo mne práve ide o to, že všetci neheterosexuálni NEpatria do jedného vreca! A vieš čo je "sranda"? Že si povedala, že poprední vedci(nie sú zpred 100 rokov, dvaja z troch menovaných sú súčastnici), ktorí pracovali v odbore pedofílie, a ktorí dokázali, že medzi homosexualitou a pedofíliou NIE JE žiadna súvislosť vraj nemajú "svätú" pravdu. Tým že zamietaš ich prácu, ich zistenia, tak nám tu TY práve tvrdíš, že medzi homosexualitou a pedofíliou je súvislosť! Ale nie je. ONI boli práve tí, čo prišli na to, že ani pedofil čo je na chlapcov, nie je gay, aj keď to odporcovia lgbt komunity radi tvrdia. Lebo pedofila čo je na chlapcov vzruší detské telo chlapca, čo nemá druhotné pohlavné znaky a muži ho odpudzujú, a naopak u gaya - jeho vzrušujú muži ale odpudí ho dieťa hoci aj mužského pohlavia. Než sa do toho pustil Kurt Freund tak všetci razili teóriu, že gay, a pedofil čo je na chlapcov je to isté, lebo však oba "objekty" majú penis. Ale on to vyvrátil. A prečo trváš na tom, že pedofila musím OSOBNE poznať? Veľké štúdie nestačia?
panna Mária

#71

2013-10-09 10:31

Zuzi, pochybujem, že vieš o čom hovoríš. Typický príklad je tá "dyslexia". Mala to byť, odhadujem, asi urážka, ale roztiahlo mi to kútiky široko do úsmevu. Aspoň si mi spravila deň.
Ďalej, ja neviem či máš za sebou nejakú vysokú školu, ale ja mám a mala som na škole napr. veľa matematiky a fyziky. No, neodvážim sa hodnotiť nejaké vedecké teórie a to ani keď si o nich prečítam nejaký buletin, ktorému zčasti aj rozumiem. Ty pravdepodobne tiež nemáš žiadne odborné vzdelanie v psychiatrickom smere, ale už si mne na diaľku stanovila diagnózu a posudzuješ jednotlivé te´´orie vedcov, aj keď oni sa v náhľade na tieto veci samozrejme rôznia. No, v každom prípade ti držím palce v tvojej našliapnutej vedeckej, psychiatrickej kariére, dúfam, že si spravíš aspoň PhD. na nejakej renomovanej univerzite :) Daj potom vedieť. No, v každom prípade by pri tom teoretizovaní pomohlo poznať zopar pedofilov, nad ktorými tak špekuluješ aj osobne, či nie? Ja som spoznala naživo jedného, obťažoval ma v detskom veku a po internete som sa rozprávala s viacerými. Tak aspoň tak.
Zuzi

#72

2013-10-09 10:35

Panna Mária, mimochodom, celá moderná veda ohľadom sexuality pedofilov a vedecký konsenzus je v podstate vystavaný na práci týchto troch mužov čo som ti spomínala. Pokojne si to dohľadaj na internete na stránkach americkej psychiatrickej organizácie alebo americkej psychologickej organizácie a tak pod. To by ma zaujímalo, že ak so mnou nesúhlasíš, že na základe práce ktorého vedca? Lebo je fakt sranda keď niekto povie "nie, vedecký konsenzus je blbosť". Vedecký konsenzus je, že "homosexualita je prirodzená a zdravá a pozitívna varianta ľudskej sexuality" (tiež dohladateľné na stránkach medicínskych organizácií) Predpokladám že s týmto vedeckým konsenzom súhlasíš. Prečo nie s tým ohľadom pedofilov? Prečo si spomínaných pánov, čo dokázali že je rozdiel medzi pedofilom a homosexuálom, odsúdila ako obstarožných a prirovnala ich prelomové poznatky k stredovekým mníchom? Na základe čoho jeden vedecký konsenzus uznávaš a druhý nie?
panna Mária

#73

2013-10-09 11:08

Zuzi, ty vychádzaš z toho, čo si si prečítala. Ja ťa nepoznám, neviem aké máš vzdelanie, neviem do akej miery vieš po anglicky a neviem do akej miery si pochopila, čo chceli spomínaní páni povedať (to nie je urážka). Čiže pokiaľ nevidím seriózne zdroje, tak môžem stráviť dlhší čas na internete štúdiom danej problematiky. Poviem ti pravdu, že sa mi veľmi nechce, lebo mám prácu a iné, závažnejšie povinnosti. Asi si myslíš, že som lesba, ale to je zase len tvoj predpoklad. Nemusíme to riešiť. Ja osobne vychádzam len z toho čo mám a to sú osobné skúsenosti (čo myslíš, že ako psychológovia dospeli k svojím záverom?). Moje skúsenosti mi vravia, že pedofilovi nie je jedno, či má pred sebou chlapca, alebo dievčatko. Niektorí muž-pedofil chce len chlapcov a iný len dievčatá. To viem zo života, podobne ako viem, že gej sa neuspokojí so ženou. Mne osobne z tohoto ešte nevyplýva žiadna závislosť medzi pedofíliou a pohlavnou orientáciou. Možno štatistiky hovoria, že viac je homosexuálnych pedofilov, ale to ešte nemusí dokazovať aj súvislosť. Raz som sa rozprávala s jedným pedofilom a tvrdila som mu, že oni nemilujú skutočne tie deti (lebo on ma presviedčal o láske) a vravela som, že ich milujú len kým nie sú dospelé. Nakoniec z neho vyšlo, že on by si to dieťa, kebyže ho má rád, potom aj ponechal na celý život ako manžela-manželku. Čiže oni sú homo, alebo hetero podľa mňa. Samozrejme, nepoznám zdôvodnenia tých vedcov, ale poznám pedofilov, aspoň trochu.
Ja osobne uznávam existenciu Boha, ale zároveň som osoba, ktora si ctí vedu. Avšak, vedecké názory sa rôznia a menia a je veľa vedeckých odvetví. Človek to nemá šancu všetko stíhať a preto mu neostáva nič iné ako uvažovať svojím vlastným rozumom. Napríklad: asi okolo roku 1973 bola homosexualita vyškrtnutá zo zoznamu psychických chorôb. Aký závratný objav sa vtedy uskutočnil? no žiadny prevratný. O žiadnom neviem. A to mali homosexuáli predtým veriť, že sú psychicky chorí a potom otvárať šampanské, že vlastne nie sú? Podľa mňa nie. Človek má vlastný rozum práve na to, aby ho používal. Ja si napríklad nepripadám ako psychicky chorá :) Ale moja diagnóza stále trčí v tom zozname :D (a podľa vedcov je to asi ok)

redo

#74 rusko

2013-10-15 20:04

chodte vsetci LGBTI do ruska, co tu diskriminujete nas hetero
Peter

#75 Re: ehm

2013-10-16 06:41

#18: Jano - ehm

Výstižné pripájam sa, mám rovnaký názor.