Poslanec Kuffa, ospravedlňte sa LGBTI ľuďom a ich blízkym!

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Poslanec Kuffa, ospravedlňte sa LGBTI ľuďom a ich blízkym!.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-26 11:19


Marta Kováčová

#2 Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-26 11:36

#1: Roman Dulgerov - Pre všetkých slušných ľudí

Roman, slušní ľudia nemlčia. Či ich je dosť, to neviem posúdiť. Ja osobne nemám inú možnosť ako podpísať petíciu, vyjadriť svoj názor v diskusiách, napísať tomu poslancovi. Asi je to málo, viac možností nemám.

Roman Dulgerov

#3 Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-26 11:38

Martin Brezovský

#4 Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-26 12:11

Zdravím Vás.
V skratke len toľko, že podporujem otvorený list Pani Hany Fábry, ktorý je určený Pánovi Poslancovi Kuffovi.
A odkazal by som mu len tolko že moj osobný nazor je že taký človek nemá čo vôbec hladat či v parlamente alebo v národnej rade ... pretože taketo nieco by slušný človek nikdy z úst nevypustil..
Aspon vidno ako si viete vážit občanov SR.,
Preto týmto žiadam Verejné ospravedlnenie tak ako mne tak i našej LGBT komunite či našim rodinám.
Rodinám, ktore su hrde na svoje deti, rodinám a ich deťom ktoré majú tiež v sebe srdce a city a hlavne LASKU.
Nezabúdajte nato, že tiež sme ludia, ktorý Vás obsluhujú v reštaurácii či v bare ..zachraňujú či už ochraňujú vaše/naše ľudské životy.. a Vy namiesto toho aby ste si tieto ľudské životy važili by ste im radšej zavesili mlynské koleso na hlavu a hodili do vody .. pre toto si naozaj neviem nájst vysvetlenie.. a hlavne aj pre toto vas žiadam o verejne ospravedlnenie ...

Hosť

#5 Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-26 12:27

#4: Martin Brezovský - Pre všetkých slušných ľudí

Výstižne a trefné. Niet čo viac dodať. Iba to, že človek, ktorý sa podieľa na vedení štátu, nemá čo riešiť svoje osobné preferencie a vnucovať svoje osobné názory ostatným. Má sa starať o blaho ľudí, ktorý štát tvoria a ich práva a má zveľadovať a nie posmešne potláčať. Ak máme rovanké povinnosti chceme aj rovnaké práva a nie len byť zdieraní bez akejkoľvek podpory.

Martin Brezovský

#6 Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-26 12:53

#5: - Re: Pre všetkých slušných ľudí

k tej poslednej vete by som ešte veľmi rád dodal, nie len rovnaké povinnosti ale aj rovnaké zákony .. ked všetci môžme mať rovnake zákony prečo by sme nemohli mať všetci aj rovnaké práva či právomoci ... nelíšime sa od ludí ničím viac ako len sexuálnou orientáciou .. ktorá vdaka bohu nieje žiadnou chorobou .. a každý má mať v živote právo nato koho chce mať rád, ľúbiť či milovať .. pánovi Kuffovi by som doprial ešte len jednu takú vec nie v zlom ale v dobrom len preto aby vedel pochopiť a vcítit sa do našej ľudskej kože aby mal raz v živote dieťa, ktoré je inak orientované .. možno iba vtedy by pochopil čo znamená slovo láska a pojem mať niekoho rád bez rozdielu nato akú ma orientaciu ..a toto by som prial každemu premierovi či poslancovi ktorý su proti našim právam ..vtedy by možno pochopili .. a ako ich rodičia by sami chceli aby ich dieťa bolo v tomto živote či štáte štastné a urobili by všetko preto aby boli do budúcna štastnými občanmi tejto republiky či štátu ..alebo života ... neviem či tieto slová a riadky bude niekto z nich čítať ..ale prisahám, že ak v budúcnosti budem mať dajakú šancu tieto slová zviditelniť tak nebudem váhať ani len sekundu a s hrdosťou by som sa pred nich aj postavil .. toľko asi len odomňa a z mojho uhla pohladu na ako sa veci pozerám .. pekný zvišok dňa všetkým :)

P.S.: do budúcna by som chcel aby môj štát by mi bol aj oporou ... pretože človek nikdy nevie kedy ich pomocnú ruku bude potrebovať .. no v takomto stave v takom rozložení ako je by sa človek aj bál otvoriť dvere a požiadať o pomoc .. a to je velmi smutné .. :(

gabriela

#7 Re: Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-26 22:11

#6: Martin Brezovský - Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

Martin, nie, poslanec Kuffa by to nepochopil, a preto by som mu to nepriala, pretože ak by dieťa prežilo, tak by trpelo s mlynským kamenom na krku po celý svoj život.


Hosť

#8

2013-09-26 23:11

plne Vás v tejto veci podporujem, tomuto nevzdelanému odpadu (a že PhDr a poslanec !!)treba klepnúť po prstoch

i táto Vaša aktivita prispieva k tomu, že sa aspoň trochu vyvetrá tento postkomunistický Augiášov chliev !

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-26 23:24


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-26 23:36


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-27 04:43


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-27 05:06


irvine

#13 Voľby do EP

2013-09-27 05:31

Pani Fábry, len si Vám dovolím pripomenúť Váš bilboard pri voľbách do Európskeho parlamentu, kde sa predstavujete ako "aktivistka v oblasti ľudských práv, pracujúca v prospech neheterosexuálnych ľudí". Poslanci EP majú v EÚ zastupovať občanov svojich krajín. Ja by som bol rád, aby slovenskí europoslanci pracovali v prospech všetkých slovenských občanov bez ohľadu na sexuálnu orientáciu. Ale predpokladám, že takto si predstavujete inštitúciu, "ktorá má hájiť práva VŠETKÝCH slovenských občanov a občianok".


Hosť

#14

2013-09-27 06:30

Myslím že žiaden predstaviteľ parlamentu bez ohľadu na jeho vlastný názor si nemôže dovoliť takýmto spôsobom presadzovať jeho myšlienky

Hosť

#15

2013-09-27 07:04

ako to mam vyplnit ak nemam trvaly pobyt na slovensku?
Roman Dulgerov

#16 Re: dezinterpretovat vyrok?

2013-09-27 07:15

#11: - Pane, neviem ci si myslite, ze sme tu vsetci rozumovo zaostali, ak niekto dezinterpretuje vyrok, ste to Vy. Napisat: Lepsie by im bolo uviazat si kamen na krk a utopit sa, ako pohorsit jedine dieta...koniec citatu to si vykladajte ako len chcete. Ja v tom vidim akt nenavisti a zloby, obzvlast, ked si nie som vedomy, ze by som svojou ucastou na Pride, ci celym svojim zivotom mohol niekoho pohorsovat, nie to este deti. Je to chrapunstvo najhrubsieho zrna a ci sa Vam to paci, alebo nie, je to chrapunstvo niekoho, kto sa zastituje vierou a laskou k bliznemu. Takuto lasku si nechajte zaramovat, my o nu nestojime!

 

Peter Fekiač

#17 Môj názor

2013-09-27 08:35

Pani Fábry,
Vašu žiadosť smerovanú na p. Kuffu považujem za prejav pre spoločnosť mimoriadne nebezpečného a krajného extrémizmu. Extrémizmu preto, lebo požadujete potrestanie človeka za to, že sa hlási ku kultúre - kresťanskej - ku ktorej sa hlási masívna (3/4) časť našej spoločnosti, a ktorá tvorí podstatnou mierou základ pre etické štandardy, a tiež pre porozumenie základným právnym pojmom a spravodlivosti. Kresťanskou ideou je presiaknutá celá naša kultúra, preto požadovať potrestanie človeka za to, že cituje zo zdroja tejto kultúry, sa dá chápať len ako úsilie o sústavné podkopávanie a zmenu veľkou časťou prijímanej a žiadanej kultúry (popri rešpektovaní iných kultúr), a preto oprávnene za prejav krajného extrémizmu.
Jano

#18 ehm

2013-09-27 08:47

Vazena pani Fabry.

Robite z komara somara. Vasa reakcia je hystericka. Skuste si este raz pozret Kuffove vystupenie, myslim ze to myslel inak nez ste to pochopili.
Na druhej strane, Kuffa je podla mna zaslepeny fanatik. A to iste plati aj o Vas.

Je mi jasne, ze po fiasku s 5 a pol clovekom na duhovom pochode a 80.000 ludi na pochode za zivot sa musite troska zviditelnit, ale najdite si nieco lepsie.

Normalni veriaci proti LBGTI nic nemaju. Co sa tyka manzelstva, z pohladu statu poziva pozitivnu diskriminaciu, pretoze ma moznost plodit a vychovavat deti. LBGTI zvazky su z hladiska statu nepodstatne a preto si nemozu narokovat na akukolvek pozitivnu diskriminaciu.

Je zaujmave, ze je trend pri heterosexualnych paroch neuzatvarat manzelstva. Nikomu z nich nevadi, ze niesu napr. informovani o zdravotnom stave partnera, nemozu si adoptvat deti a nemaju spolocny majetok.

Ale LBGTI sa dozaduju registrovanych partnerstiev. Som zvedavy kolko by ich bolo rocne. Ma zmysel sa tym vobec zaoberat, ked pojde o 10 parov rocne ? To iste pri adopciach deti.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-27 09:32


Amy

#20 Re:

2013-09-27 09:42

#15: -

Krajina sa dá vyrolovať.

Amy

#21 podporujem otvorený list Hany Fabry

2013-09-27 09:51

Nemyslím si, že je vhodné, aby sa ktorýkoľvek poslanec vyjadroval na pôde parlamentu týmto spôsobom o akejkoľvek menšine.
Jednak je to nevhodné a poslanci by mali zastupovať všetkých občanov tohto štátu bez rozdielu a zároveň tento, ale aj predošlé výroky p. Kuffu považujem za dosť hrubú urážku istej časti populácie.
P. Kuffa by si mal uvedomiť, že parlament nie je nejaká dedinská krčma, a že za svoje vystúpenia musí brať aj určitú zodpovednosť.
V. Marušic

#22 Re: Môj názor

2013-09-27 09:52

#9: clovek - Môj názor

Že načo sa organizujú protesty za práva LGBTI? Uznávam, že by nemuseli byť a sú neprirodzené. Ale sú len dôsledkom toho, že spoločnosť nechce prijať ich neškodné a v princípe spravodlivé legislatívne nároky a že ich spoločnosť neakceptuje rovnako ako heterosexuálov. Keby ich ľudia mali radi a uzákonili by sa ich iným neškodiace nároky, nemuseli by sa verejne prezentovať.


Hosť

#23 Re: Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

2013-09-27 10:15

#6: Martin Brezovský - Re: Re: Pre všetkých slušných ľudí

kto a ako ti brani  aby si miloval koho chces? ktory zakon konkretne zakazuje homosexualne vztahy?

zjavne ti uslo, ze vyhody, ktore stat poskytuje rodine suvisia s jej spolocneskou funkciou - teda s plodenim a vychovou deti. dodnes neexistuje nic, co by fungovalo lepsie ako normalna rodina. drzo sa tu ohanas, ze mas rovnake povinnosti- no nemas, pretoze starostlivost o deti stoji kvantum casu, namahy financii. ale vyhody by si chcel. pekne to formuloval stano fort, parafrazujem - radsej ako sa budem trapit s vychocou decka, precitam si knihu, zajdem s priatelom do divadla, alebo si doprajem dovolenku. velmi jasny postj, ktor presne vystihuje podstatu veci.

Dano

#24 Re: podporujem otvorený list Hany Fabry

2013-09-27 10:16

#21:  parlament nie je nejaká dedinská krčma

To je pravda. Parlament je omnoho horsi nez dedinska krcma. Su tam ozrati ludia, biju sa tam a co je najhorsie, platime ich za to a rozhoduju proti nasej voli.

Som zvedavy ako by dopadlo referendum o LBGTI. Och ano, zabudol som, o "ludskych" pravach referendum nemoze byt ...

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2013-09-27 10:22