Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline / Oznamy / Poďakovanie za podpis petície / Komentáre


Hosť

#1

2017-11-01 08:25

Pán Cibulka, vážime si Váš záujem o veci verejné ale s tou kandidatúrou na predsedu to hádam ešte stále nemyslíte vážne.... Porozmýšlal by som či nie je vhodnejšie spojiť sily proti SMERu ako napríklad včera pán Cehlárik

Hosť

#2 Re:

2017-11-01 09:01

#1: -  

 Mám presne ten istý názor. A navyše, pán Cibuľka, mali by ste byť konzistentný. Teda nebojovať zároveň za zeleň v lesoparku a súčasne navrhovať zahusťovanie Soliniek a výstavbu parkovacieho domu vo vnútri sídliska na doteraz nezastavanej ploche.

Michal Halko

#3 Re: Re:

2017-11-01 10:58

#2: - Re:  

 zahustenie nieje v tomto prípade problém, nakoľko je to efektívnejšie než kúsok zelene sem-kúsok tam/ po vzniku p. domu sa možno nájde uvoľneným p. miestam iné využitie- (prax však hovorí, že sa nič neuvoľní, pribudne viac menej využívaných áut- takže sa skôr či neskôr spoplatní rezidenčné parkovanie)

mirec_sk

#4 Re: Re:

2017-11-01 13:30

#2: - Re:  

.. presne ako píšete, na "doteraz" nezastavanej ploche. Je len otázka času, pokiaľ bude takáto voľná plocha niekomu z kompetentných tŕňom v oku a prísľubom nemaleho obohatenia no a potom asi budete spokojnejší ak tam postavia ďalšie nákupné stredisko alebo niečo podobné, z čoho bude opäť profitovať jednotlivec a my Solinkári sa budeme búchať po čele a plakať za tak potrebnými parkovacími miestami ;-)..pán Cibulka len tak ďalej, držíme palce a určite Vás podporíme :-) 


Hosť

#5 Re: Re:

2017-11-01 19:02

#2: - Re:  

 Tak na inej ploche sa v tejto lokalite sa stavať parkoviská nedajú a keď tu nevytvoríme parkovacie miesta, je pravdepodobné, že poslanci nakoniec aj proti našej vôli presadia platené parkovanie. A tato plocha nema prirodny charakter. ve dto je jasny rozdiel oproti lesoparku a luke :)


Hosť

#6 Re:

2017-11-01 19:06

#1: -  

 Ľudia čo ma budú voliť neprejdú k Erike Jurínovej, ja so straníckou politikou v regiónoch nesúhlasím, ak by som sám bol straník tak nikdy mi napríklad strana nedovolí urobiť túto petíciu, pretože napríklad záchrana lúky je v rozpore snáď so záujmami všetkých poslancov podnikateľov a smerákov v Žiline. Toto môžu robiť len slobodní ľudia a preto som presvedčený, že túto slobodnú politiku treba robiť aj v Žilinskom kraji. Pani Jurínovej hlasy neberiem, ona má všetky podmienky, financnu a medialnu podporu aby vyhrala. Uz dvakrat som ah v priamom prenose povedal, ze ak nevyhram ja budem rád ak to bude práve ona. Viac uz naozaj nemozem robit. Ak sa maju vsetci obcania dopredu vzdat lebo strany maju viac penazi na kampan tak potom to nie je demokracia. 


Hosť

#7

2018-11-06 18:26

ďakujeme aj my za to že ste, pán Cibulka, veľmi si vážim vašu usilovnosť, vďaka vám sa stále budem môcť dívať na lesopark z okna a nie na ďalšiu betónovú pliagu... s pozdravom 18 ročný Rasťo :)

Hosť

#8 Re:

2019-08-28 07:55

#7: -  

Dobrý deň pán Cibulka. Neviem či si ľudia plne uvedomujú pravú podstatu tohto problému. Už dávnejšie som poukázal na slová autora pôvodného Územného plánu sídelného útvaru Žilina, Ing. arch. Antonína Stuchla, že ak sa predelí Lesopark cestou, začne tam výstavba. Vystríhal najmä pred zámerom vybudovať spojovaciu cestu medzi Vlčincami a Solinkami po povrchu (keď už, tak lepším riešením, síce drahším, by mal byť tunel). Ľavá strana zo smeru od Soliniek už je zastavaná škatuľami. Preklikajte si na katastrálnej mape pozemky na pravej strane cesty a zistíte, kto ich poskupoval. Isto sa nechce po nich len prechádzať. Dokonca sa nie tak dávno pri obrovských parcelách Lesoparku chrasť objavil ako ich užívateľ MŠK Žilina na základe užívacej zmluvy s mestom. Keď sa bol jeden poslanec spýtať na MsÚ v Žiline, čo to má znamenať, dostal odpoveď, že je to len nejaký omyl. Ďakujem pekne. Potom boli tieto údaje na katastri odstránené. V skratke, treba počítať s tým, že tlak na lúku bude obrovský. Ako povedal jeden žilinský architekt - urbanista, za socializmu vládol boh ideológie, ktorému sa prispôsobovala architektúra, za kapitalizmu vládne boh peňazí. Ešte väčším nebezpečenstvom akým by bolo zastavanie lúky by bolo zdemoralizovanie obyvateľov Soliniek a Žiliny takýmto počinom. Odborníci a nakoniec aj poslanci to ale môžu vidieť inak.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...