Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

My, občania Žiliny nesúhlasíme s plánovanou novou zástavbou športovo rekreačnými objektami na lúke pod lesoparkom Chrasť. Táto zástavba by nenávratne narušila a znehodnotila jedinečnosť celého prírodného areálu. Lúka je v súčasnosti vstupnou bránou do lesoparku a zároveň tvorí prechodnú zónu medzi sídliskom a biocentrom. Nevyhnutnosťou zachovania tohto ekosystému je nastavenie regulatívu minimálneho indexu ozelenenia 0,9 - podiel zelene na úrovni 90% v tomto urbanistickom okrsku. Uplatnenie nižšieho indexu je v súčasnosti prvým krokom k začatiu stavebnej činnosti.  My, občania Žiliny teda požadujeme nastaviť minimálny index zazelenenia na úroveň 0,9; upustiť od plánovanej výstavby a v akýchkoľvek budúcich aktivitách rešpektovať prírodný charakter tohto areálu.

Vaša e-mailová adresa nebude zverejnená na našej stránke. Všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári, však uvidí autor petície.

Dostanete e-mail s odkazom na potvrdenie vášho podpisu. Skontrolujte si doručené správy (aj priečinok so spamom).