Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

My, občania Žiliny nesúhlasíme s plánovanou novou zástavbou športovo rekreačnými objektami na lúke pod lesoparkom Chrasť. Táto zástavba by nenávratne narušila a znehodnotila jedinečnosť celého prírodného areálu. Lúka je v súčasnosti vstupnou bránou do lesoparku a zároveň tvorí prechodnú zónu medzi sídliskom a biocentrom. Nevyhnutnosťou zachovania tohto ekosystému je nastavenie regulatívu minimálneho indexu ozelenenia 0,9 - podiel zelene na úrovni 90% v tomto urbanistickom okrsku. Uplatnenie nižšieho indexu je v súčasnosti prvým krokom k začatiu stavebnej činnosti.  My, občania Žiliny teda požadujeme nastaviť minimálny index zazelenenia na úroveň 0,9; upustiť od plánovanej výstavby a v akýchkoľvek budúcich aktivitách rešpektovať prírodný charakter tohto areálu.

Svojim podpisom oprávňujem Peter Cibulka na odovzdanie informácií, ktoré poskytnem v tomto formulári, tým, ktorí majú v tejto oblasti právomoci.

Upozorňujeme, že svoj podpis nemôžete potvrdiť odpoveďou na tento e-mail.