Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov / Oznamy / Petičné hárky sa zbierajú / Komentáre


Hosť

#26 Re: Re:

2017-03-06 22:20

#16: - Re:  

 V noci je zakazane strielat jeleniu zver, srnciu, danielju, mufloniu no zeleni ju preukazatelne strielaju!!!


Hosť

#27 Re:

2017-03-06 22:42

#25: -  

 Ano, jeden brloh /nora/ ma viac oddeleni-izieb vratane vetracich otvorov. V jednej izbe zije liska a v druhej izbe zije jazvec. A celkom dobre sa znasaju.


Hosť

#28

2017-03-24 20:20


Hosť

#29

2017-03-28 11:31

Mám nápad. Spravme si všetci poľovné lístky a vytlačíme tých zlých poľovníkov. Všetkých nahradíme a my sa potom budeme starať o zver tak ako sa má...

Hosť

#30

2017-03-28 21:28

„Huberte, proč stále lovíš a honíš zvěř? Je na čase, abys začal hledat mě, který se za tebe obětoval." 


Hosť

#31

2017-04-01 15:08

Prikrmovanie zvery zelenymi

Prikrmuje sa sice do krmelcov v case nudze a zakon to stanovuje, ale to sluzi len viacmenej na efekt, ojeb, aby si verejnost myslela ako sa zeleni staraju o zver. Ine prikrmovanie co je pre zelenych to klucove sa vola v ich reci vnadenie, co je vlastne lakanie zvery na potravu. Zakon sice dovoluje vnadit zver, avsak z raticovej zveri len diviaciu a to ma presne stanovene pravidla dane v zakone (krmivo nesmie byt volne pohodene na zemi ale musi byt zapracovane v pode, ostatna raticova zver musi mat k takemuto vnadisku stazeny pristup, tieto vnadiska musia byt zakreslene v mape polovneho zdruzenia, len jedno vnadisko moze byt na kazdych 300ha atd.). Aj toto sa zapracovalo do zakona preto, lebo uz to bolo na slovensku prilis okate ked polovnici protizakonne vnadili ostosest aby prilakali-navnadili zver len do svojho reviru (rozumej vnadiska zacali polovnici robit asi od roku1993 po revolucii a robia sa doteraz) a nasledne aby ju tam zabili.

No a prave pri tychto vnadiskach sa v noci bezhlavo zabija vsetka zver !!!, vratane jelenej,srncej, danielej, muflonej,co zakon zakazuje!!! porusuju sa chovatelske zasady, kriteria, kriteria selektivneho odlovu!!! Porusuje sa zakon o polovnictve, ktory jasne stanovuje ze v noci sa nesmie lovit jelenia, srncia, danielia, muflonia zver!!! Porusuje sa zakon o polovnictve, ktory jasne stanovuje, ze lovit zver nemozno pomocou umelych svetelnych zdrojov a infra puskohladov. Toto vsetko maju polovnici na haku /cest vynimkam/ a veselo tieto pomocky pouzivaju.Dokonca su taky drzi, ze sa s tym chvalia na polovnickych serveroch verejne!!!

Vnadiska su mimoriadne ucinne lebo tam zver pride a polovnik ju zabije bez namahy (nemusi chodit po lese posliedkou, resp. vyvijat nejaku namahu, ci dovednot zver "vychodit") pekne z tepla posedu, ci strielne, budy, chaty a pod.

Cize polovnici krmia a hned na krme zabijaju. No a to je podlost, lebo nie je rytierske, polovnicke lovit krala hor jelena takouto lstou na krme. To je podly, lstivy lov mimoriadne odporujuci rytierskemu lovu, pravemu poslaniu polovnictva.

Za socika boli polovnici viac kontrolovanejsi aj medzi sebou /dnes nie su ucinne nijako/!!! uvedomelejsi, cestnejsi ku prirode a zvery, raticovu zver nestrielali na krme (to bol najvecsi prehresok a za to sa vylucovalo zo zdruzenia)!!! Taketo prikrmovanie (vnadenie – nalakanie zveri na krmivo) ako sa robi v sucasnosti a nasledne ju tam odvalit dokaze len kokot, ktory to nema v hlave v poriadku. Preto, lebo jelen ako kral hor si takuto lest, podly lov a nasledne smrt od cloveka urcite nezasluzi.

To je prirovnanim presne to iste ako ked si v zime urobis budku pre vtaciky krmis ich tam a ked zobkaju, vzduchovkou pekne po jednom strielas. To je kokot a rovnako kokot je aj taky polovnik, co striela na krme. A takych je habadeeeeeej!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

A potom si ludia myslia, ked vidia polovnika s krmivom ist do hory aky je obetavy, ako sa s laskou stara v zime o zver a on pritom robi len kokotiny!!!

ronaldo

#32 pre polovnikov

2017-04-10 18:23

Dobry den, u mna je polovnik obycajny chudak co zabija zvierata. chvalia sa kolko maju trofeji, robia si z nich gulas... fakt ubohe. ste obycajny chudaci, nic viac. je mi z vas na grc.


Hosť

#33

2017-04-12 11:14

Dalsie stupidity polovnikov /nestaci im, ze zabijaju gravidnu zver/.

 

Jelenica porodi /vrhne/ mlada v juni. Mláďa cicia mlieko matky najmenej styri mesiace!!! Cize jun,jul, august, september.
A teraz sa pozrime na vyhlasku lovu zveri v platnom zneniwww.nasepolovnictvo.sk riadok 11,12. Podla zelenych policok vidime, ze polovnici zabijaju jelienca a jelenicu uz od polovice augusta!!!

-Cize zabijaju jelienca v mesiacoch, ked je este odkazane na cicanie mlieka od matky!!! Dalsia vec je ta, ze matke sa po zabiti jej mladata s velkou pravdepodobnostou zapalia mliecne zlazy, vemena co moze byt pricinou nadorov, chorob!!!

-matka chodi s mladatom a ked polovnici zabiju matku, mláďa kedze je odkazane este na cicanie neprezije v prirode!!! Chodi samo, bludi, hlada, place!!!

-ked polovnici zabiju mlada, uz bolo uvedene ze matke sa zapalia mliecne zlazy, vemena co moze byt pricinou nadorov, chorob.

 

 


Hosť

#34

2017-04-12 15:44

Novodobe polovnictvo na Slovensku predstavuje vaznu hrozbu nie len pre prirodu a lesnu zver, ale aj pre obyvatelov statu a ich domacich milacikov.


Hosť

#35

2017-04-13 10:03

2 Dalsie stupidity polovnikov - /zabijanie gravidnej zvery, matiek a mladat bytostne zavislych na mlieku matky/

Danielka /samica daniela/ porodi-vrhne mláďa koncom juna a zaciatkom jula. Mláďa cicia mlieko matky styri mesiace. Cize jul, august, september, oktober!Teraz znovu kuknime do vyhlasky lovu zvery v platnom zneni www.nasepolovnictvo.sk konkretne riadok 10. Podla zelenych policok vidime, ze polovnici zabijaju danielku a danielca uz od polovice augusta!!!

-Cize zabijaju danielca v mesiacoch, ked je bytostne odkazane len na mlieko od matky!!! Dalsia vec je ta, ze matke sa po zabiti jej mladata s velkou pravdepodobnostou zapalia mliecne zlazy vemena co moze byt pricinou nadorov!!!

-matka chodi s mladatom a ked polovnici zabiju matku, mláďa kedze je odkazane na mlieko neprezije v prirode!!! Chodi samo, bludi, hlada matku, place!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

-ked polovnici zabiju mlada, uz bolo uvedene ze matke sa zapalia mliecne zlazy, vemena co moze byt pricinou nadorov.

Tak toto je to slavne polovnictvo !!!


Hosť

#36

2017-04-13 15:17

Polovnici sa nebudu kompromitovat a pred verejnostou nikdy neprezradia, ako zomiera srna ci ina zver!!!

Placuca pridajajuca umierajuca srna s mokrymi ocami od slz pozera prosebnym pohladom priamo do oci polovnika, ktory jej sposobil smrtelne poranenie!!! Zalostne a srdcervuce place presne ako male dieta ked je velmi chore alebo je s nim zle. Polovnik ked to nemoze uz sam pocuvat vytiahne dyku a podreze jej hrdlo, alebo jej zarazi dyku do srdca!!!

Podobne sa deje aj s mladatom ktoremu polovnici zabiju dojciacu ci pridajajucu matku a ktore je zivotne zavisle na cicani mlieka lebo inac uhynie!!! Ak mu zabiju polovnici matku, narieka ako male dieta!!!

A polovnici veselo zabijaju!!! No najhorsie na tom je, ze zabijaju oplodnene ci gravidne matky, dojciace matky a ich mladata ktore v case odstrelu cicaju a su zivotne zavisle na mlieku od matky!!!

skurka
Hosť

#37

2017-05-01 17:12

polovnici ulovenu zverinu povecsine predavaju , maju na to svoje pravdy , a tiež matematiku...

,takže presne vedia kolko , a akej smu strelit ,,aby to bolo ok ..... // bol som (niekolko krat)svedkom , ako vykupcovy priniesli velkeho jelena , a nechali si zapisat maleho špicera /daniel je jelenica , alebo jelenica je jelen? 

a ked je zver premnožena , čisla nepustia ,a sama škoda sa... tak netreba zapisovat ....?

a kde konči naša zver ?

 


Hosť

#38

2017-05-02 15:30

Rad by som napisal svoj pohlad k problematike volneho pobehu psov ak si ide clovek vyvencit psa ale len tak si ho zoberie na prechadzku.
Sam som mal zopar stretnuti s polovnikmi ked som si siel zabehat so svojim psom.
Pytam sa. Polovnik moze zabit zver a moj pes si nemoze pobehovat po prirode? Ak aj prs zbada zver a zacne ju nahanat, je to nieco horsie nez odstrel zveri polovnikom? Tato otazka mi bola vysvetlena, ze nase domace psi zbytocne ustvu zver. A ked je v revire vlk, ten moze? Dalsia otazka, mne sa to nestalo, nemoze moj pes pri nahanani zveri danu zver ulovit? Plolovnik moze? Vlk moze?
Mozu si polovnici budovat posedy na lovenie zveri, cihat na nu a lovit? Krmit ju a lovit?

Hosť

#39

2017-05-02 22:14

Vnadiska( tkzv.krmelce)

Vnadiska (krmelce) zacali robit samotni polovnici po reorganizacii polovnictva po roku 1990 presnejsie asi  v roku 1992-1993.

 Zanikli stare PZ reviry vytvorili sa nove, mensie napr. 2000ha zdruzenie oproti byvalym 4- 5000hektarovym. Kazde nove zdruzenie aby malo co najviac raticovej zvery v reviri a HLAVNE ABY ZABILI CO NAJVIAC KUSOV zacali co robit? NO PREDSA PRIKRMOVAT – LAKAT ZVER NA KRMIVO. Sypali mnozstva krmiva volne na zem mnohokrat velmi pochybnej kvality aby raticovu zver PRITIAHLI /nalakali/ a STIAHLI Z INYCH REVIROV LEN DO SVOJHO REVIRU!!! Ked susedia zo susediaceho polovneho zdruzenia  zbadali ze im zver odisla k susedom a oni strielaju a "my" nie co zacali nasledne aj oni robit? No tiez prikrmovat, kydat mnozstva krmiva na zem!!! A takto sa predbiehali a predbiehaju az dodnes!!!

A takto to funguje na Slovensku prakticky vo vsetkych zdruzeniach!!!

No a tu sa zabija zver hlava-nehlava  v noci s lampou na puske  jelenia, srnciua danieliua muflonia doteraz A PRITOM JE TO ZAKAZANE!!! Na Slovensku sa prakticky vo vsetkych polovnych reviroch poluje prave tymto sposobom!!! Je to nerytiersky, nepolovnicky, chrapunsky sposob lovu uvedenej zvery, naviac protizakonny (lovit v noci sa jelenia, srncia, danielia, muflonia zver NESMIE)!!!, avsak mimoriadne ucinnny!!!!!!!!!!!!!!, lebo takto sa streli vzdy a bez namahy!!!

Nech ziju pytliaci v zelenom, slava  im !!!


Hosť

#40

2017-05-04 12:08

 

Chces povedat ze polovnici prikrmuju zver len preto, aby ju mohli pri vnadisku- krmelci ulovit?

 

 

Ano, presne tak. Gro prikrmovania-vnadenia je o tom pricom
filozofia sucasneho polovnictva je mat zisk za kazdu cenu a najlepsie hned! A je jedno akym sposobom, ci zakonnym ci nezakonnym! Najmä v noci nie su raubiri nikým a nicím kontrolovani! a tak si robia po svojom!

A tak raubiri vysypu krmivo na zem v blizkosti posedov, krmelcov a takto zver prilakaju na potravu. No a potom ju tam v noci zabijaju hlava-nehlava, zakon- nezakon!

Takato je starostlivost o zver!

 
 

Hosť

#41

2017-05-05 13:06

Preco sa stali polovnici v SR /cest vzacnym vynimkam/ zvrhlici?

liti

#42 Re: a co potraty? zabijanie ludskych plodov...to uz je ale ina kava...

2018-07-28 13:14

#7: -  

 

:-) :-) Športový Lovec Polovníkov :-) :-)

#43 Re:

2019-12-26 17:47

#29: -   Treba aby vzniklo niečo ako antipolovníctvo. V jednej múdrej krajine napr. povolili odstrel pytliakov a polovníkov ktorý by lovili chránené druhy zvierat alebo akékolvek druhy zvierat v chránených oblastiach.

 




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...