Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov / Oznamy / Petičné hárky sa zbierajú / Komentáre

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-22 23:44



Hosť

#2

2017-02-23 21:38

Dobrý deň.
Podľa poľovného zákona sa smú zastreliť túlavé psy v intravilánoch obcí. Pritom sa však nemôže strieľať na psov poľovných plemien. Ja osobne som bol svedkom dvoch prípadov ,kedy poľovnícky pes, v jednom prípade drsnosrstý jazvečík a ďalej bavorský farbiar hnali srny. V oboch prípadoch na dvoch rozdielnych miestach dokonca v dvoch rozdielnych krajoch, bežali títo pytliaci popri mne a usudzujúc podľa vzdialenosti od koristi a rýchlosti, tieto srny aj dostali. Aký pán taký pes. Poľovníci - česť výnimkám ! sú väčšinou pytliaci, ktorí sa obohacujú na spoločnom majetku Slovákov. Ak nepytlačia, tak si myslia, že ich hospodárenie môžu vykonávať bez akejkoľvek súdnosti. Už sa dávno vytratila etika poľovníka a tak ako sa drancujú lesy, tak sa zarába na mäse a trofejách divých zvierat. Dravce sú pre pytliakov poľovníkov považované za potravinových konkurentov, ktoré treba zničiť.Majetky poľovníkov a známosti v najvyššej politike sú tým iba dôkazom.
V ďalšom prípade nás- mňa a moje deti vyháňali poľovníci z verejného priestoru v prírode kde neprebiehala žiadna spoločná poľovačka. Argumentovali tým, že by sa mohlo deťom niečo stať. Aj takto sa dá povedať zmiznite, lebo potrebujem mäso na srnčí guláš.Keďže môj adrenalín stúpa a hrozí, že sa začnem neslušne vyjadrovať budem končiť a doplním len toľko, že som prestal žrať divinu a rozmýšľam o zbrojnom preukaze. Verím , že sa tento konflikt urovná, doterajší poľovníci pytliaci budú vylúčení, poľovníctvo zrušené a vznikne niečo ako rangerstvo, kde dostanú priestor ľudia,ktorí vedia,že my sme v divočine len pozorovatelia. Pekný deň všetkým. Karol stredné Slovensko.

Hosť

#3

2017-02-23 22:53

Vlka,rysa,medveda sa vehementne dozaduju strielat v prvom rade preto lebo je to pre nich a PZ lukrativny biznis. Vela bohatych polovnikov vosvete ale aj u nas velmi tuzi po trofeji vlka, rysa, medveda. Je to aj z dovodov spolocenskej prestize. Kedze ho oni v reviri nemaju su ochotni zaplatit si odstrel inde. Zaujemca /rozumej host/pride do xy polovneho zdruzenia /dopredu je vsetko dohodnute/ no a ked je lov uspesny, tak host caluje.Su to velmi slusne prachy /napr. za medveda/ orientacne  3- 6000 € no a pol. zdruzenie ma peniazky takpovediac bez namahy a hlavne zadarmo. No a ked sa to takto podari otocit pripadne skombinuje aj s lovom vlka je z toho lukrativny biznis. Este stastie ze rys je celorocne chraneny no aj tam sa spekuluje o love ze ano. Cize takto sa safari s narodnym bohatsvom nasho statu zverou, ktora patri aj podla sveteho pisma nam vsetkym obcanom.


Hosť

#4

2017-02-26 00:33

Uz samotny nazov polovne psy naznacuje, zesu to psy proti zvieratam. Maju to v krvi, genoch, povahe. Maju ostrost a su cvicene na zabijanie zveri/rozumej zaskrtenie zvery- zahryznutie sa do jej hrdla /. Cize ak pusti polovnik v jarnych mesiacoch kedy ma liska a jazvec mlade do brlohu psa vieme si domysliet, co sa tam asi stane. Naviac, jazvec je v tom case zakonom chraneny! Podme dalej ku spolocnym polovackam. Po ich ukonceni casto chybaju psy, nevratia sa. Ostanu v hore aj niekolko dni /dokazom su inzeraty polovnikov ze hladaju svoje psy ktore sa im nevratili z polovacky domov/. Polozme si otazku. Co asi tieto psy (naruzivi „polovnici“) v hore robia, preco tam ostali, ked uz davno polovka skoncila? Vysvetlenie je jednoduche. Prehanaju niekolko dni vsetku zver, stresuju ju a  niektoru mensiu pravdepodobne aj zaskrtia a urcite zaskrtia tu, ktora ostala postrelena po polovacke /postrelenie zveri ked nie je sneh nemusel polovnik ani zaregistrovat a tak nedohladaval/. Preco  by sa teda mal akoze polovnicky pes bez PP a skusok, nacinac  /lebo aj takych pouzivate a chvalite/ponahlat z hory, ked ma potravu na niekolko dni? Teraz ku spolocenskym plemenam, nasim psikom. Co robia nase spolocenske plemena, aku skodu na zveri? Skrtia ju? Zeru ju? Nie. Preco ste potom polovnici taky odporni /nie vsetci/ ku nam a nasim spolocenskym psikom a vyhrazate sa nam, ze ich zastrelite? Vyhrazame sa my snad vam, ze vam zastrelime vasho polovneho psa ci velakrat bastarda /lebo pouzivate protizakonne aj take psy na polovkach/ ked nie je polovacka a my ho vidime a pocujeme na cely revir?


Hosť

#5

2017-02-27 21:16

Preco polovnicky zakon dovoluje polovnikom zabijat raticovu zver (jelenica, danielka, srna, muflonka, diviacica, ked je uz tato zver v tom case preukazatelne oplodnena, gravidna? Ved je to choreeeeee!!!!!!!!!!!!!!Preco sa nad tym aspo nezamyslia ??????????????????????????????????????

Porovnajte si vaz. priatelia cas lovu uvedenej zveri podla kalendara lovu zveri, porovnajte to kedy je ruja a zistite ze su to fakty !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Tak napr. jelenica (kedze ruja je v septembri) je uz 3 mesiace gravidna a aj napriek tomu ju polovnici zabijaju este cely november!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2017-02-27 22:45



Hosť

#7

2017-02-27 22:54

 Ale veď v novembri má plod veľký pomaly ako hlava dieťatka, to sa nehanbia?


Hosť

#8

2017-02-27 22:56

Nuz u nich prevlada vasen, nie rozum a tak sa necuduj. Zakazat polovnictvo!


Hosť

#9

2017-02-27 23:20

Prikrmovanie zvery zelenymi.Prikrmuje sa sice do krmelcov v case nudze a zakon to stanovuje, ale to sluzi len viacmenej na efekt, ojeb, aby si verejnost myslela ako sa zeleni staraju o zver. Ine prikrmovanie co je pre zelenych to klucove sa vola v ich reci vnadenie co je vlastne lakanie zveri na krmivo. Zakon sice dovoluje vnadit zver, avsak z raticovej zveri len diviaciu a to ma presne stanovene pravidla dane v zakone (krmivo nesmie byt volne pohodene na zemi ale musi byt zapracovane v pode, ostatna raticova zver musi mat k takemuto vnadisku stazeny pristup, tieto vnadiska musia byt zakreslene v mape polovneho zdruzenia, len jedno vnadisko moze byt na kazdych 300ha atd.). Aj toto sa zapracovalo do zakona preto, lebo uz to bolo na slovensku prilis okate ked polovnici vnadili ostosest aby prilakali-navnadili zver len do svojho reviru (rozumej vnadiska zacali polovnici robit asi od roku1993 po revolucii a robia sa doteraz) a nasledne aby ju tam zabili. No a prave pri tychto vnadiskach sa bezhlavo zabija vsetka zver !, vratane jelenej a srncej, co zakon zakazuje! porusuju sa chovatelske zasady, kriteria, kriteria selektivneho odlovu, atd. Vnadiska su mimoriadne ucinne lebo tam zver pride a polovnik ju zabije bez namahy (nemusi chodit po lese posliedkou, resp. vyvijat nejaku namahu, ci dovednot zver "vychodit") pekne z tepla posedu, ci strielne, budy, chaty a pod. Cize polovnici krmia a hned na krme zabijaju. No a to je podlost, lebo nie je rytierske, polovnicke lovit krala hor jelena takouto lstou na krme. To je lstivy lov mimoriadne odporujuci rytierskemu lovu, pravemu poslaniu polovnictva.Za socializmu boli polovnici vyrazne uvedomelejsi, cestnejsi ku prirode a zvery, raticovu zver nestrielali na krme (to bol najvecsi prehresok a za to sa vylucovalo zo zdruzenia)!!! Taketo prikrmovanie (vnadenie – nalakanie zveri na krmivo) ako sa robi v sucasnosti a nasledne ju tam odvalit dokaze len kokot, ktory to nema v hlave v poriadku. Preto, lebo jelen ako kral hor si takuto lest od cloveka urcite nezasluzi.To je presne to iste ako ked si v zime urobis budku pre vtaciky krmis ich tam a ked zobkaju, vzduchovkou pekne po jednom strielas. To je kokot a rovnako kokot je aj taky polovnik, co striela na krme. A takych je habadeeeeeej, to mi ver!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! A potom si ludia myslia, ked vidia polovnika s krmivom ist do hory aky je obetavy, ako sa s laskou stara v zime o zver a on popritom robi kokotiny.


Hosť

#10

2017-02-28 07:58

Hanbite sa polovnici vcetne vasho vedenia /cest vynimkam/.

Ked sme sa pred istym casom pytali v tescu zamestnancov co robia s odpadom ovocia a zeleniny /rozumej nahnite – splesnene ovocie a zelenina/ odpovedali nam, ze si to beru polovnici na prikrmovanie zvery. Kedze nas to zaujalo pytali sme sa v roznych tescach v SR . Odpovede boli zhodne. Dokonca sme sa dozvedeli ze polovnici maju zmluvu s tescom o brani takehoto odpadu ovocia a zeleniny a zariadila to ich organizacia, vedenie. Dokazy su aj v casopisoch a na polovnickych serveroch. Dokazy boli zaznamenane aj pri krmelcoch a na vnadiskach /to su este horsiekrmelce!!!!/, kde sme zaznamenali takyto odpad.Pytame sa, je to normalne v 21 stoci krmit zver nahnitym a splesnetym odpadom z tesca??????? Je normalne krmit nasu lesnu zver – nase narodne bohatstvo-bohatsvo ktore je nas vsetkych zhnitym a naviac cudzokrajnym ovocim bananmi, kiwami,a pod. ???? Je normalne aby mala zver potom acidozy, hnacky, choroby? Chlapi nehnevajte sa ale vam to v hlave niektorym poriadne preskakuje. Za honbou zisku a kseftov ste schopny cohokolvek. Zakon hovori jasnou recou, ze prikrmovat sa ma len zdravotne nezavadnym krmivom. Zakon hovori jasnou recou, ako sa ma polovnicke zdruzenie starat o zver , ako ju ma chovat, chranit!!!!!!!!!!! A vy robite pravy opak. Hanbite sa /cest vynimkam/.


Hosť

#11

2017-02-28 08:18

Je seno v krmelcoch a zasobnikoch na krmivo zdravotne nezavadne?

Polovnici skladuju ususene seno v zasobnikoch na seno, ktore su v lese. Alebo ho davaju po ususeni  hned do krmelcov Ususene  seno vplyvom klimatickych zmien za niekolko mesiacov /dazde, zima, teplo/ navlhne vzdusnou vlhkostou a zacne chytat  rozne plesne !!!!!!! Dajte si ho na rozbor a uvidite co ponukate zvery !!!!!!


Hosť

#12

2017-02-28 08:36

Fuuuuuuuuuuuj!


Hosť

#13

2017-02-28 10:05

Pride cas ked si flinticku mozno zapichnete ako kolik ku rajcinam (samozrejme uradne znehodnotenu) aby vas nahodou cosi nelakalo no a mozete pestovat dajme tomu aj fazulu, ak to viete. Nebudete robit frajerov, mastit si brucha, robit pokutne ksefty z nasim narodnym bohatstvom statu a vlastne bohatstvom nas vsetkych. Vsetko ma svoje pravidla. Chceme polovnictvo, ale nie take, ako sa prevadza v sucasnosti. A pytliakov uz vobec nechceme! Jednoznacne chceme zmenu, modernizaciu polovnictva, zmenu zakonov. Nebudete skodit lesu, prirode, zveri. Nebudete strielat gravidne jelenice v novembri, gravidne srny, danielky, muflonice. To teda nie!


Hosť

#14 Re:

2017-02-28 11:34

#11: -  

 Lepšie bude to,čo skladuješ vo svojej hlave!


Hosť

#15 Re:

2017-02-28 11:36

#12: -  

 Minimálne zo 2 u ti tam chýbajú,aby to malo dôraz.


Hosť

#16 Re:

2017-02-28 11:38

#9: -  

 Čo na to lekári?


Hosť

#17 Re:

2017-02-28 11:43

#4: -  

 Pozri si,z čoho vznikli tie tvoje psíky.

A čo pekné nám povieš o vlkovi,predkovi všetkých psov.


Hosť

#18 Re:

2017-02-28 13:17

#3: -  

 A ten vlk ich bude čakať.Na predaj hosťovi ideal.Bohatý môže byť,ako chce. :-D

Ráno sa zobudíš a je po sne.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-28 13:20


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-28 18:11


Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-02-28 18:24



Hosť

#22

2017-02-28 21:50

Vazeni zeleni 

Jelenia ruja zacina od septenbra. To znamena , ze jelenica je od tohto casu oplodnena a zarodok sa hned vyvija. Preco ju teda zabijate v seprembri , oktobri a dokonca este cely november ked ma uz plod viditelny a velky pomaly ako detska hlavicka? Pytate sa, kedy ju budete zabijat? No napr. ju nebudete zabijat a hotovo /neberte to prosim ako konecne stanovisko/.Co je na tom nepochopitelne? Teraz k srne. Ruja je od jula. Cize zdrava srna je oplodnena, ma zarodok od jula. Je oplodnena srna a ma zarodok? Je, má. Bodka. Takze ju prosime nezabijajte!!!. Ano u srny sice prebieha tkzv. latentny stav, cize plod sa nezacne vyvijat okamzite po oplodneni. Je vsak preukazane, dokazatelne ze plod sa zacne vyvijat uz od novembra-decembra !!! co uvadza viac odbornych a vedeckych publikacii !!! A vy ju vtedy zabijate!!! Cize neschovavajte zabijanie srn za latentnu graviditu, ze vtedy sa moze!!! Je to podle a polutovania hodne!!! Zamyslite sa poriadne nad tym!!!

 

Zabijate srnciu zver v novembri a decembri, kedy je uz oplodnena a plod sa uz vyvija? Preukazatelne zabijate a zakon vam to dokonca umoznuje. Znovu opakujeme, zabijate preukazatelne oplodnenu, gravidnu zver jelenicu, srnu, danielku, muflonicu, diviacicu a budeme to tvrdit stale a dovtedy, kym sa nezmeni zakon, ktory to jednoducho zakaze. Bodka.

Tento príspevok bol odstránený autorom petície (Show details)

2017-03-04 00:23



Hosť

#24

2017-03-06 14:50

Na spolocnej polovacke v mesiaci november a december strielaju polovnici vsetku raticovu zver.

Pytame sa preco to zakon dovoluje, ked napr. srnec ma parozky v uvedenych mesiacoch uz zhodene. Ako teda dokaze polovnik rozoznat pri spolocnej polovacke pri strelbe na srnciu zver ked bezi ci je to srnec alebo srna? Ved takto sa vystreluju z revirov kapitalne pocuvajte dobre kapitalne srnce!!! A toto je polovnictvo??? Toto je chov zveri podla zakona??? Hanbite a cervenajte sa pani polovnici /cest vynimkam/, nadavate na pytliakov ale vy ste este horsi ako pytliaci lebo ti aspon mali rozum a cit ku prirode, kym vy ho nemate a len predstierate!!! 


Hosť

#25

2017-03-06 15:22

Polovnici na jar pustaju do brloha svojho psa zabijaka a rozkopavaju brlohy zvierat.

 

Je preukazane,ze polovnici pustaju na jar /marec, april,maj/ psov do brloha jazveca a lisky a rozkopavaju ho. Pes zabije mlade liscata a najhorsie na tom je, ze zabije aj mladata jazvecov a ich matku jazvecicu, ktora je na jar zakonom chranena!!! Asi si neuvedomuju, ze jazvecica casto obyva brloh spolocne s liskou!!!




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...