Vyhlásenie "Iniciatívy 2016" ku koncesionárskym poplatkom

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Vyhlásenie "Iniciatívy 2016" ku koncesionárskym poplatkom.

esef

#26 optimalizácia koncesionárskych poplatkov

2016-06-16 13:04

Iba pre upresnenie uvádzam z programového vyhlásenia vlády SR"

"Vláda prijme také legislatívne opatrenie, ktoré poskytne Rozhlasu a televízii Slovenska stabilné a primerané finančné zabezpečenie plnenia jej zákonných úloh prostredníctvom optimalizácie výšky úhrady za služby verejnosti poskytované Rozhlasom a televíziou Slovenska."

(strana 47 programového vyhláseia)

esef

#27 optimalizácia koncesionárskych poplatkov 2

2016-06-16 13:11

K vyššie uvedenému dodávam - podľa mňa optimalizácia nemusí automaticky znamenať zvýšenie ale môže znamenať dokonca aj zníženie koncesionárskych poplatkov.

Preto nie je namieste pri zámere zvyšovať koncesionárske poplatky odvolávanie sa na programové vyhlásenie vlády.


Hosť

#28

2016-06-16 21:31

Petíciu som podpísala preto, lebo systém a program RTVS v SR je na princípe zriadenia, = kde neexistuje Národné Kult. Vzdelanie = národná civilizácia
a kde sú rovnaké mzdy a 100 % zamestnanosť !!!!!!
CANADA má názor, že v Univ. Civilizovanej Spol má byť mediálna a kultúrna DAŇ = priamo-úmerná mzde a zisku, a Štátna TV a Rozhlas majú byť len OBRAZOM Kultu-Histórie Národa-Štátu ako škola pre vlastný národ aj pre hostí z cudziny.. Reklama a zahraničné programy majú byť len na iných osobytných kanáloch TV.

Hosť

#29

2016-06-16 22:19

pretoze sem pracovala v rozhlase, ked este rozhlas
bol ozaj mediom pre vsetkych ludi

Hosť

#30

2016-06-17 08:19

Prečo mám podporovať média, ktoré sa snažia odnárodniť občanov?

Hosť

#31

2016-06-18 10:02

Slovenská špecialita: Verejnoprávnu - teda štátnu televíziu - platíme všetci či máme alebo nemáme TV. Nevlastním TV prijímač a ani ho nechce, ale platím za to čo nepoužívam. Týmto vyzývam Generálneho prokurátora, aby sa zaoberal javom, že TV platia aj tí, ktorí TV nepoužívajú, nemajú... Je to protiústavné.

Hosť

#32

2016-06-18 10:06

plne súhlasím so signatármi tejto petície, prečo mám platiť za niečo čo sa nedá nazvať verejnoprávne, keď mám prispievať peniazmi tak by som bol rád aby táto verejnoprávna tv slúžila občanom a nie len úzkej skupine ľudí, aj keď sa priznám televíziu ako takú nepozerám

Hosť

#33

2016-06-18 18:24

Som bývalá redaktorka STV. Pred niekoľkými rokmi sme bojovali zato, aby súčasná televízia poskytovala ľuďom pravdivé spravodajstvo, na zasadnutí Rady RTVS si iba potľapkávali plecia a vychvaľovali sa, ale bolo im jedno, čo ľudia chcú, čo požadujú. Navrhla som aj celkom zaujímavú reláciu - odozva žiadna, akurát trápny nacyklostylovaný list, aký posielajú každému, len zmenia meno a adresu... Veľmi som sklamaná. Za našich čias sa takto úboho nerobilo. A som veľmi rada, že niekto znovu vstal "z popola" a bojuje ďalej.

Hosť

#34

2016-06-20 09:30

V prvom rade urobiť z verejnoprávnych médií médiá, ktoré môžem nechať bez dozoru sledovať deti (samozrejme vo vysielacom čase na to určenom). Je veľmi dôležité zaviesť určitú morálku, ktorá vychováva a najmä nemätie deti, teda kultúru vychádzajúcu z časom overených hodnôt. Tam by som zahrnul aj vyjadrovanie moderátorov. Ďalej mi veľmi záleží na objektívnom spravodajstve, názorovo vyvážených diskusných reláciách. Chcem objektívnych moderátorov, ktorí nepodsúvajú svoje názory (či už správne alebo nesprávne) jednak diskutujúcim, jednak divákom. Chcel by som aj cítiť z rozhlasu a televízie hrdosť na to kto sme, kde žijeme. Ďakujem.


Hosť

#35 Re: optimalizácia koncesionárskych poplatkov 2

2016-06-20 09:32

#27: esef - optimalizácia koncesionárskych poplatkov 2 

 Optimalizácia evokuje skôr zníženie, ale tu ide o to čo táto verejnoprávna organizácia ponúka. Klesla na úroveň primitívnych súkromných tv.


Hosť

#36

2016-06-20 09:47

Slovenská Republika je zločinecký štát, ale aj zúfale ne - fér aj to
ako zločinci (Strana SMER) zneužívajú verejno - právnu inštitúciu
RTVS . Dosť bolo smeráckych zločinov !!!
Levan
Hosť

#37

2016-06-20 10:42

Plne súhlasím s deklaráciou k tejto Iniciatíve !

Pokiaľ bude verejnoprávna televízia plniť úlohu pozitívnej výchovy aj našej mládeže -smerom k vlastenectvu, úcte k národným a občianskym  hodnotám, slušnosti a úcty k svojim predkom, pravdivo hodnotiť slovanské a slovenské dejiny/neskresľované západnou ideológiou/   a nebude ponúkať bezduchý bulvár, vnucovať nám cudziu /umelú-americkú/ kultúru, násilie a idiotské reklamy - potom bude mať právo sa takto nazývať a žiadať aj primerané predmetné poplatky.

Zatiaľ je to inštitúcia s.r.o., do ktorej idú zo zákona vynútené polatky aj od tých občanov, ktorí vobec jej programy nesledujú -pre jej zameranie.  Verejnoprávna televízia nemá čo kopírovať komerčné televízie v záujme ziskov do vlastného vrecka.. V tom prípade nech nežiada štát poplatky od občanov!!! Je to protiústavné !


Hosť

#38

2016-06-20 15:26

Nie je začo platiť, nezaslúžia si ani cent!

Hosť

#39

2016-06-20 19:17

Petíciu som podpísal preto, že RTVS už dávno neplní úlohu verejnoprávnej televízie v záujme občanov Slovenska. To čo vysiela sa dá nazvať jednoducho praním mozgov, pakultúrou a nevkusom.

Hosť

#40

2016-06-21 14:29

Nemám TV ani rádio.
Správy pozerám na internete, ktorý platím :
A) Poskytovateľovi internetovej služby (doma)
B) Mobilnému operátorovi (telefón, tablet)
Rádio nepočúvam ani len v aute, pretože tam mám 10.000 mp3 skladieb a nemám potrebu rádio zapínať.
Tak prečo by som mal platiť RTVS koncesionárske poplatky (samozrejme, že ich mám v inkase!!!)?
A aj keby som mal televízor, tak určite s káblovkou alebo s nejakou službou Orange alebo Slovak Telekom. Im by som platil a ešte by som mal RTVS? Za čo?
Detto keby som mal svoj satelit na okne. SVOJ! Za čo by som mal platiť RTVS? Za to, že by som STV nepozeral? Za Discovery, Spectrum, BBC, ČT alebo Novu?
RTVS mi nepreplatí náklady za satelit, či pripojenie Orange alebo ST! Tak prečo by som mal RTVS platiť?

Hosť

#41

2016-06-25 04:08

Vzhladom na to, ze viaceri redaktori (podla mojho nazoru)informuju o aktualnych otazkach dneska neobjektivne a zaujate v prospech jednej strany. Neuznavam okruhly stol, ked je diskusia o probleme, na ktorej sa zucastnuje len jedna strana, to povazujem za manipulaciu. Napr. byvala relacia "pod lampou".