Petícia za ochranu vodného zdroja Sihoť
Re:
píšte mi z duše, žiaľ, nechcú to počuť tí,čo by mali, srdečne vás pozdravujem
Re: Re: Re: Re: Re: Preco by mala byt Sihot v majetku BVS?
#151: Jaro - Re: Re: Re: Re: Preco by mala byt Sihot v majetku BVS?
Ide o ochranný les v OP I.stupňa,v ktorom je iné hospodárenie ako v hospodárskom lese,práve s ohľadom na ochranu podzemnej vody vodárenského zdroja.Postupuje sa podľa Programu starostlivosti o lesy na desaťročné obdobie.Teraz zrejme ide o schvaľovanie nového Programu starostlivosti o lesy.Schvaľuje orgán štátnej lesnej správy,okrem iných sa vyjadruje orgán štátnej vodnej správy,tiež ochrany prírody,asi aj štátny hygienik,tiež vodárenská spoločnosť a i.
maju vobec taketo peticie vyznam?
Iste, podpisal som, podporil, nebojim sa zverejnit aj svoje meno. Podpisal som, ako aj mnoho podobnych peticii predtym. Ale tvrdim, ze drvivu vacsinu verejnosti to nezaujima ani zaujimat nebude a ked, tak urcite menej ako klebeta, kto koho pretiahol na Farme... Momentalne su v obehu dve velke peticie: proti rozsiahlym vyrubom na Slovensku (cca 7500 podporovatelov) a proti vyrubom na vodarenskom ostrove Sihot (cca 4500 podpisov). Este tu pred nedavnom boli peticie za zachranu Pecnianskeho lesa a proti vyrubom na bratislavskej Kolibe. S podobnymi poctami (pravdepodobne rovnakych podporovatelov). Obe zive peticie su v obehu uz vyse tyzdna, vela podporovatelov uz neziskaju. Ked si len zoberiem, kolko cyklistov prejde cez krasny vikend okolo ostrova Sihot (su to stovky, spolu s dunajskou hradzou a trasou popri Morave tisicky), tak zaujem co len minutou prejavit svoj aktivny nazor je mizerny. A pritom vacsina sa tam hrnie kvoli tichu, zeleni, vode, stromom, spevu vtakov...
CHRANME si nasu BUDUCNOST i nasich deti!
Tí, ktorí ich rúbu, nie sú lesníci, aj keď sú z našich daní ako lesníci platení. A svojej práci hlavne riaditeľ Štátnych lesov nerozumie . . .
| This discussion has been closed. |
Re: Re: Re: Re: Preco by mala byt Sihot v majetku BVS?
#149: Dana - Re: Re: Re: Preco by mala byt Sihot v majetku BVS?
Výrub 50% plochy je podľa Vás to "postupné nahradenie starého lesa novým"?
Nechápem, ako môže vôbec existovať hospodársky les na tomto území, ktoré je ochranným pásmom významného vodného zdroja pre Bratislavu a tiež dôležitým biokoridorom. Nemali by sme zanedbávať ani "klimatizačnú" funkciu lužného lesa v našom prebetónovanom meste.