Petícia za omilostenie Ing. Milana Benča

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za omilostenie Ing. Milana Benča.


Hosť

#51

2016-03-15 10:06

Lebo sa trestá človek, ktorý celý život pracovali v prospech spoločnosti a bol zneužitý inými, ktorí sa smejú....stal sa bohužiaľ bielym koňom...
IF

#52

2016-03-15 10:11

Máme sa tváriť pán Fico, že konečne sa začalo s trestaním zločincov?  Fakt, naozaj tomu veríte, že sme obyčajné ovce? Neviem sa dočkať kedy zbavíte mlčanlivosti pána Bavolára. Hádam bude dosť miesta vo väzniciach pre skutočnú rozkrádačskú mafiu a to na všetkých úrovniach nášho spoločenského života.

Pána Benča poznám osobne, verím mu, je to dobrý človek, želám mu veľa sily, aby statočne zvládal toto príkorie.


Hosť

#53

2016-03-15 10:33

Za posledné roky najlepšia udalosť v meste Prešov
HARA-burda

#54

2016-03-15 10:37

Milana Benča poznám štyridsať rokov. Neverím tomu, že sa kedykoľvek dopustil činnosti, ktorá by bola v rozpore s dobrými mravmi, nie to ešte, aby bol za svoju prácu odsúdený a uväznený. Človek jeho morálnych kvalít si nezaslúži, aby sa k nemu spoločnosť zachovala takýmto spôsobom, nehovoriac o šikanovaní tohoto človeka s podlomeným zdravím, ktoré mu takéto správanie akože "spravodlivosti" spôsobilo. Na príklade Milana Benča sa všetci môžeme presvedčiť, že takáto spravodlivosť je skutočne slepá a zaslúži si, aby bola potrestaná sama. Budeme si však musieť počkať, kedy ju dobehne vlastná minulosť. Tunelár Devín banky dostane trafiku v podobe postu veľvyslanca a so svojim prerobeným ksichtom sa smeje všetkým Prešovčanom do rukáva. Nuž čo, na každú sviňu sa voda varí...


Hosť

#55

2016-03-15 11:07

Pretože demokracia je centrom sebeckého sveta. Ukazuj cestu z duchovnej prázdnoty. Preč z demokracie, preč z hriechu!

Hosť

#56

2016-03-15 12:13

Pretože ho všetci poznáme ako slušného a poctivého človeka a vzhľadom na jeho vážny zdravotný stav ..

Hosť

#57

2016-03-15 12:31

Ďakujem tvorcom petície. Zamýšľala som sa nad podobnou aktivitou. Milan je slušný a čestný človek. Prajem mu len to najlepšie. Danica

Hosť

#58 Re: Bol to môj spoluhrač pri volajbale a priateľ.

2016-03-15 13:07

#25: -  

 


Hosť

#59

2016-03-15 13:21

Poznam p.Benca ako cestneho cloveka.

Hosť

#60

2016-03-15 13:31

Dakujem za vytvorenie tejto peticie. Pan Benc je cestny a charakterny clovek. Prajem mu vela sil a hlavne zdravia.

Hosť

#61 Re: Turčanová & Benč, KDHáci & SDĽaci

2016-03-15 13:35

#2: -  

"Bolo by úžasné keby sme v Prešove mali ženu primátorku", tieto slová si počas predvolebnej kampane vypočula Andrea Turčanová od Milana Benča, keď mu zazvonila na dvere bytu. Veľmi ma povzbudil, že zmenu treba a drží mi palce. Ďakujem za milé stretnutie" (primátorka Turčanová po stretnutí s Benčom)

Každý sa nejako dopracúvame k odhaleniu tých strašných podvodov. Známy podnikateľ z Prešova, Miroslav Remeta, tváril sa byť seriózny. Nakoniec podnikateľ je opäť o mnoho miliónov bohatší, silnejší a bohorovnejší. Pravda, je prinajmenšom inteligentný, s dobrými stykmi a záujmovými skupinami okolo neho, ktorí vedia v tom chodiť a robia to dobre, až sa na to príde. Remeta bol partnerom Maria Hoffmana z čias bývalej finančnej skupiny Istrokapital. Blízko mali k sebe aj cez cyperský Disor financujúci Poštovú banku. Celý majetkový podiel Remetovej spoločnosti M-Energo, vytvorenej v novembri 2009, bol od jej vzniku založený v J&T Banke a rozhodujúci spoločník M-Energa, firma Stupefy Holdings, na cyperskej adrese v nikózijskej Savvides building, známej výskytom firiem blízkych J&T. Remetove CI Regio, s.r.o. , orientujúce sa najmä na poskytovanie služieb spočívajúcich v poradenstve manažmentu, konzultácie a sprostredkovateľskú činnosť v oblasti rozvojových a investičných projektov, s mestom Prešov "spolupracovalo" v rámci projektu financovaného z fondov EÚ, Priemyselný park IPZ Prešov – Záborské. Mesto Prešov od Miroslava Remetu odkúpilo všetky pozemky pod IPZ a 100 percent akcií správcovskej spoločnosti IPZ, dohromady v hodnote stámiliónov, o ďalšie stámilióny z fondov EU mesto prišlo kvôli subvenčnému podvodu. Prešov sa vďaka Benčovi, Remetovi a spol. topí v polmiliardových dlhoch. Koľkože to mesto Prešov za primátora Benča platilo za poradenstvo Remetovej spoločnosti CI Regio týkajúce sa projektu Priemyselný park Záborské?

Špecializovaný trestný súd, 5. februára 2013, odsúdil exprimátora Prešova Milana Benča na päť rokov nepodmienečne za prípravu subvenčného podvodu a poškodzovanie finančných záujmov európskych spoločenstiev. Do právomoci Úradu špeciál. prokuratúry a Špecializovaného súdu patria trestné činy organizovaného zločinu, korupcie a najzávažnejšie trestné činy finančnej a majetkovej kriminality. Cieľom bolo prelomenie miestnych väzieb, ktoré mohli ovplyvniť vyšetrovanie a prípadne aj samotné súdne konanie. Exprimátor Benč ani veľa nedostal, slabých päť rokov v najľahšej skupine. Podnikavec Benč vedel čo robí, podpisoval za kamarátov a "kamaráti Remetovci" ho potom hodili cez palubu. Si ešte užije, snáď ho kamoši "odškodnili", postarali sa, zabezpečili jeho rodinu na generácie dopredu. Nuž a Prešov vyšiel skratka a žraloci majú na jachty, prímorské letoviská, korumpovanie politikov. Veci si zariadili tak, aby zarobili majetok, v súčinnosti s mestskými funkcionármi si pripravili výnosný kšeft.

Mesto nebolo vlastníkom pozemkov! Mestskí poslanci schválili zmluvy o odkúpení pozemkov pod priemyselným parkom Záborské od CI Regio a akcií IPZ až v mesiaci máj 2008. Benč vo funkcii primátora tieto fakty poznal. Na ministerstvo hospodárstva bol zaslaný projekt s nezrovnalosťami týkajúcimi sa práve majetkových účastí mesta a Benčovým podpisom na konci. Deklaroval, že majiteľom pozemkov je mesto Prešov a že mesto má podiel v správcovskej firme IPZ. Podpísal žiadosť a čestné vyhlásenie! Vedel, že nemá splnené základné podmienky na pridelenie nenávratných finančných prostriedkov z európskych zdrojov a napriek tomu čestné vyhlásenie podpísal.

Za Benča pôsobil vo funkcii hlavného kontrolóra Milan Tkáčik. Poslanci ho zvolili za hlavného kontrolóra krátko po nástupe Benča. Pred zvolením pôsobil na mestskom úrade ako vedúci útvaru strategického plánovania. Patril medzi "mŕtve duše" SDKÚ, bližšie mal však ku KDH. Zvíťazil vďaka podpore vtedajšej koalície SDĽ-KDH. Po zmene primátora, keď Benča vystriedal Hagyari, SDKÚ spolu s KDH boli v opozícii, obe strany opäť podporili voľbu Tkáčika, presadili si svoje, neoficiálne, reálne bola voľba tajná.

Zástupcom primátora Benča, prvým viceprimátorom, bol okresný predseda KDH Stanislav Kahanec. A zábavné je sledovať ako sa Benča zastávajú SDĽaci a KDHáci, predseda petičného výboru Milan Laca, dlhoročný poslanec mesta za SDĽ a primátorka Andrea Turčanová (KDH). KDHáci a SDĽaci, ktorí spolu podvod upiekli.

To, čo sa dialo na radnici za Benča, Hagyariho a teraz Turčanovej, nie že je nevýhodné pre mesto. Celé to je do neba volajúce zbojstvo, podvody, tunelovanie. Problémom Prešova a hlavnou príčinou súčasného stavu je totálna neschopnosť zo strany vedenia mesta. Klamstvo sa stalo normálnou bežnou rutinou. Doviedli mesto tam, kde je dnes. Ide im len a len o majetok, o vlastný prospech. Preto išli do verejných funkcií. V Prešove sa za posledných 25 rokov kradlo a kradne za každého primátora. Prišli, aby okrádali a aj to tak robia. Mestská kasa je pre nich dojná krava.

Milan Benč je právoplatne odsúdený. Čo si od podporí a "dobrých vzťahov" s Benčom sľubuje Andrea Turčanová a čo na oplátku, za to, očakával Benč od primátorky? Ako sa Milanovi Benčovi odvďačí primátorka Andrea Turčanová? Nie je toto organizovaný zločin?

Záverom stará múdrosť: Priateľ ťa upozorní vždy, ak robíš niečo zle, ak to neurobí, tak to nie je priateľ. Dobrý priateľ príde za tebou do väzenia, ale najlepší tam bude sedieť s tebou a povie: ale sme to dodrbali! 


Hosť

#62

2016-03-15 13:53

Pan Benc je jeden z ludi s velmi vysokou integritou, ktorych poznam. Doplatil na to ze bezvyhradne doveroval ludom. Asi veril im.

Hosť

#63

2016-03-15 14:36

Ing.Milana Benča poznám niekoľko desiatok rokov (Viac ako 40) ako zodpovedného človeka, ktorý svoju prácu vykonával vždy v súlade s právnym poriadkom a zákonmi SR.

Miroslav Gábor

Hosť

#64

2016-03-15 14:58

Je to dobrý človek.

Hosť

#65

2016-03-15 15:39

Preto, že p. Milan Benč je slušný človek.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2016-03-15 15:55


Dušan

#67 Re: Re: Turčanová & Benč, KDHáci & SDĽaci

2016-03-15 16:27

#61: - Re: Turčanová & Benč, KDHáci & SDĽaci 

 Podpiš sa ak si taky čestny


Hosť

#68

2016-03-15 16:57

Poznam ho ako zodpovedneho a cestneho cloveka,nemyslim si,ze to bolo spravne rozhodnutie ,pani sudkyna sa vyjadrila,ze sediet by ich malo viac,tak je najlepsie vybrat si jednu obet? Je vela inych,ktory by si mali spytovat svedomie.Som za jeho omilostenie,jednoznacne.

Hosť

#69

2016-03-15 17:03

Je to nespravodlivé, čo sa stalo pánu Benčovi. Dúfam, že ju podpíše čo najviac ľudí.

Hosť

#70

2016-03-15 18:59

Pána Benča poznám ako slušného a poriadného človeka. Je to svinstvo! Iné ryby by sa mali pochytať!!!

Hosť

#71

2016-03-15 18:59

Som presvedceny o nevine Ing.Milana Benca a myslim si ze trest je neprimerany a to uz aj na to v akom je zdravotnom stave.

Hosť

#72

2016-03-15 19:18

Verím v jeho nevinu....

Hosť

#73

2016-03-15 19:49

Lebo poznám osobne Ing. Benča ako poctivého a čestného človeka, ktorý by žiaden podvod neurobil.

Hosť

#74

2016-03-15 19:57

Poznám pána Benča

Hosť

#75

2016-03-15 19:59

Ing. Milan Benč vždy patril k poctivým Prešovčanom. Z celej jeho činnosti ako primátora mesta bolo vždy vidieť, že mu nejde o jeho osobné záujmy, ale o záujmy mesta. Je potom jasné, že sa nesnažil ani podviesť mesto, ani Európsku úniu nekalým získaním finančných prostriedkov pre Prešov.

Peter Švorc