Otvorený list kandidátom a kandidátkam do NR SR

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Otvorený list kandidátom a kandidátkam do NR SR.


Hosť

#1

2016-02-22 10:03

Plne sa stotožňujem a myslím si, že by daní kandidáti mali zvážiť svoju kandidatúru.

Hosť

#2

2016-02-22 11:09

Lebo súhlasím so všetkým, čo je tam napísané

Hosť

#3

2016-02-22 16:08

Nakoľko naša spoločnosť veľmi diskriminuje rôzne skupiny, napr. ženy (1/2 spoločnosti), slobodné matky s deťmi a proti nim vytvára navonok ľúbivé hurá-skupiny, v ktorých pozadí však pracujú netolerantné antihumánne skupiny sledujúce iba svoj vlastný prospech.

Hosť

#4

2016-02-22 17:50

Nepaci sa mi novodoby hon na carodejnice a radikalizacia spolocnosti cestou "boja za rodiny." Som otcom troch deti, a nebol by som rad, keby museli zit v nabozenskom tmarstve.

Hosť

#5

2016-02-23 04:28

Odmietam diskriminaciu v akejkolvek podobe.
Jeden stastny

#6 Ake to mame stastie

2016-02-23 07:24

...ze ludia, ktori su pod tlakom (bliziacich sa volieb) ochotni podpisat akukolvek somarinu aby si "pomohli", a zaviazat sa tak k plneniu minimalne spornych (ak nie priamo protizakonnych a protiustavnych) poziadaviek, boli ochotni dobrovolne sa zaradit na verejny zoznam.

Kiez by pred kazdymi volbami niekto organizoval podobnu iniciativu, aby sme mali slabych/nekonzistentnych/neskusenych (vyber co sa ti hodi) politikov pekne na jednom zozname. Pomoze nam to zorientovat sa ktoru stranu (ne)volit, pripadne koho (ne)kruzkovat.

Baki

#7 Totalita

2016-02-23 10:36

Ste ludia co sa tvaria, ze pracuju pre slobodu, ale hned ako sa najde prvy hlas s inym presvedcenim ako vasim, tak by ste ho najradsej zniesli z povrchu zemnskeho. Ste trapni ak chcete niekomu diktovat slobodu vyjadrovania sa nejakym pravom.

Saso

#8

2016-02-23 11:54

Dakujeme sudruzkam sociologickam za vymenvanie zakonov a noriem, ktore treba hned po volbach zmenit. Vdaka !


Hosť

#9

2016-02-23 21:25

Pretože implementovanie tejto deklarácie spôsobí pre rodinnú politiku štátu viac škody ako osohu.
Človek dobrej vôle

#10 Raz to právo nie je, a potom zase je...

2016-02-23 21:31

Síce sa našu ústavu snažíte silou mocou ohýbať, ale vôbec sa vám to nedarí. Veď pozrite ako si protirečíte:

1. Predostretá deklarácia vo svojich článkoch vyzýva k porušeniu Prvej hlavy Ústavy SR, článku 1, ktorý ustanovuje, že Slovenská republika sa ako zvrchovaný, demokratický a právny štát neviaže na žiadnu ideológiu ani náboženstvo. Vyzývať kandidátov, aby vo verejnej funkcii viazali svoje rozhodnutia na ideológiu odporuje týmto ustanoveniam.

4. Bod 15 vo svojej formulácii “experti v danej oblasti bez akéhokoľvek ideologického pozadia, ktorí budú presadzovať hodnoty tejto deklarácie” navádza k diskriminovaniu pri obsadzovaní funkcií základe politického presvedčenia alebo náboženského svetonázoru.

Pre jedných neplatia a pre druhých platia ľudské práva?

V prvom rade, niečo ako Istanbulský dohovor by u nás nikdy nemalo byť ani prijaté, keďže sa jedná o presadzovanie gender ideológie - čo je v priamom rozpore s Prvou hlavou Ústavy SR, článku 1.

Pod toto sa nemôže triezvo uvažujúci človek nezaslepený nenávisťou podpísať.


Hosť

#11

2016-02-24 00:07

Nemyslím si, že štát má mať právo zasahovať do súkromného života slušných občanov.
Bez možnosti voľby

#12 Pravda zvíťazí

2016-02-24 00:22

Prirodzenú rodinu tvorí muž a žena s vlastnými deťmi. A nie banda kamarátov z krčmy alebo tri hlúpe sociologičky. Bolo by to veľmi zle s našou vlasťou, ak by o našom osude rozhodovali dúhové kravy.


Hosť

#13 Re: Pravda zvíťazí

2016-02-24 13:05

#12: Bez možnosti voľby - Pravda zvíťazí 

 Nic ako prirodzena rodina neexistuje. 

Saýc

#14 Re: Pravda zvíťazí

2016-02-25 00:54

#12: Bez možnosti voľby - Pravda zvíťazí 

 "Prirodzená rodina" je len výmysel niektorých kruhov. Navyše sa to v nej problémami len hemží.

Tina

#15 Re: Totalita

2016-02-25 13:21

#7: Baki - Totalita 

 Sloboda vyjadrovania nebude zrusena len kvoli podobnemu zakonu. To jest, ak budu moct ludia mensinovej orientacie mat pravo na manzelstvo a adoptovat nechcene ci partnerove deti, nijak neodoprie tvoje pravo nekonat tymto sposobom a tymto skutkom nahlas opovrhovat. Taktiez to ale znamena, ze ja ta budem moct nazvat patetickym nevzdelanym homofobom ktorym si, inak by si takto nezmyslal. Sloboda vyjadrovania vyzera aj takto. A nebudeme tolerovat netoleranciu. P.S. dovzdelaj sa, a najdi v sebe trochu akceptacie a menej pohrdania. 

Tina

#16 Re: Re: Pravda zvíťazí

2016-02-25 13:23

...........

Tina

#17 Re: Pravda zvíťazí

2016-02-25 13:47

#12: Bez možnosti voľby - Pravda zvíťazí 

 Ty mas ale drzost.... vacsinu historie, a vo vacsine dnesnych kultur by boli tvoje prehlasenie sprostost. Ani Jezis by tvoje prehlasenie neodobril, lebo v jeho dobe to takto nefungovalo. Podstatne je, co je pre deti dobre, a to su milujuci rodicia, pribuzni a proste ludia. Bez ohladu na vek, orientaciu, pocet a pohlavie. Ak si myslis opak, tak myslis ze vacsinu historie ludstva boli ludia vychovavani zle a neprirodzene, este aj v casoch ked sme ani pisat nevedeli. 

Tina

#18 Re: Raz to právo nie je, a potom zase je...

2016-02-25 13:55

#10: Človek dobrej vôle - Raz to právo nie je, a potom zase je... 

 Stvorka nie je v rozpore s jednotkou lebo sa tam hovori v ustave jasne o "bez ideologii" a v stvorke ze sa budu presadzovat hodnoty bez ideologie. Teda vedecky a nestranne. Veda nie je ideologia, to chapes, nie?


Hosť

#19

2016-02-25 18:32

Štát by NEMAL zasahovať do súkromia ľudí, nech už sa cítia na akékoľvek pohlavie - to je predsa každého osobná vec!
Brandon Penny

#20 STOP NABÓŽENSKÉMU EXTRÉMIZMU

2016-02-25 20:54

Absolútne sa stotožňujem nielen s petíciou otvoreného listu, ako reakcia na fanatické excesy Aliancie Za Rodinu, ktorá založila svoju propagandu na šírení negatívnych, agresívnych a nenávistných postojoch voči skupine LGBT ľudí.
Znepokojuje ma fakt, že Aliancia Za (údajnú) Rodinu vytvára fiktívnych nepriateľov, rozoštváva spoločnosť, a cielene útočí na skupinu LGBT ľudí s jasnými a dnes už nepopierateľnými agendami, od údajného pochodu za život, ktorý sa zvrhol na pochod proti homosexuálom, cez REFEREDNUM, ktorými urobili megakampaň, na ktorej ryžujú za peniaze štátu a všetkých občanov, čo im poslúžilo, a s tým aj počítali, na vytvorenie politickej agendy, hoci sa dušovali, že nebudú pchať nos do politiky.

Dnes sú niektorí na kandidátkach strán, do ktorých už nainfikovali aj túto deklaráciu, ktorej cieľom je priame potláčanie práv, slobôd a demokracie v tomto štáte pre určitú skupinu ľudí. teda to, čo referendum odmietlo tým, že zlyhalo a AZR prehrala, bolo ďalším krokom tejto bandy náboženských a nacionalistických fanatikov pretaviť do čisto politickej roviny, a cynicky povedané, keď im nevyšiel kšeft za 6 000 000 EUR, skúšajú to inou cestou, keď ich vykopli ľudia dverami, vrátili sa oknom, priamo do parlamentu.

A nekončí to týmto, celá anti-gay agenda je postavená na premyslenom pláne, do ktorého priamo sú napojení aj niektorí proruskí trollovia a ich konšpiračné weby, a web Postoj je web Aliancie, a Konzervatívny denník je denníkom Aliancie, a k tomu všemožné napojenia a prepojenia cez vyslovene šialených entít ako sú bioetické a iné fóra života, ak si pospájame jednotlivé mená a organizácie, vidíme celú cieť jednej ideologickej propagandy, ktorú platia a financujú najmä americké krajne pravicové a náboženské organizácie. Vidia ako sa to "dá", jednoducho ovládať spoločnosť cez masívnu podporu cirkví a KBS a "oviec", ktorým stačí málo, a potom sú tí, frustrovaní, ktorí nemajú poňatie, ako to chodí v inej spoločnosti ako v ich meste či dedine, a nevideli, ako funguje spoločnosť za hranicami Slovenska.

Ani naši mladí ani rodiča svojich detí nechodia pracovať alebo študovať do Fr. alebo UK preto, že tam majú homosexuálne manželstvá, a ani preto tam naši občania nechcú natrvalo žiť...., a pritom musia akceptovať tento fakt, teda berú veci také aké sú, a je im jedno, či majú za susedov nejaký homo pár. To je pointa celého zvráteného ťaženia Aliancie za rodinu.

Toto je cielená, naplánovaná a presne vypočítaná agenda a stratégia, ktorú finančne podporuje ADF (Aliance Defending Freedom), americká nábožensky extrémistická organizácia združujúca tie najpravicovejšie a najradikálnejšie skupiny, ktorá zneužíva systém nielen v USA a bojuje na všetkých frontoch proti homosexuálom ako fiktívnym nepriateľom za všetko, ale zneužíva aj systém v Európe a zákony, ktorými vyvoláva referendá na zmenu stavu v spoločnosti proti homosexuálom, od Chorvátska, Slovinska... cez Slovensko, ktorej členom je aj ALIANCIA ZA (akúsi) RODINU.

Jej prepracovaný plán a stratégiu úspešne a beztrestne, a navyše, bez akéhokoľvek väčšieho odporu prebrala skupina slovenských náboženských fanatikov, ako to vidíme všetkých snahách AZR, od prvého údajne pochodu za život, ktorý následne pretvoril svoju agendu na boj proti homosexuálom, vypísaním referenda=finančná agenda ADF, na ktorej výplatnej páske je aj Lipšic ako právnik, a ADF zastupuje AZR na najvyššom súde v podaných žalobách, cez aktivity ako je akási Deklarácia, ktoré priamo preniká do politiky, a stáva sa politickou agendou, hoci sa maskoti AZR dušovali, že nepôjdu do politiky, a dnes, hľa, sú na kandidátkach strán, a ešte aj infikujú ostatných na svoje zvrátené propagandy boja proti homosexuálom.

Táto banda psychopatov začala svoje ťaženie rozoštvávaním spoločnosti na fiktívnych nepriateľoch - homosexuáloch, kde sa referendom rozšírila plánovaná homofóbia a negatívne až agresívne nálady voči jednej skupine ľudí, okrem migrantov, samozrejme.

Proste vypočítavo nechali útočnú atmosféru širiť sa spoločnosťou, a dnes zbierajú prvé ovocie, vytvorením webu Postoj a nového konzervatívneho denníka.... ide o pokračujúcu agendu degradovania Slovenska na nejakú divnú krajinu, v ktorej chcú vládnuť zadubení magori s Bibliou v ruke, a zdeformovať demokraciu s slobodu, a nezávislosť SR.

Brandon Penny

#21 Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť.

2016-02-25 21:36

* Homo MANŽELSTVÁ: Veľká Británia (V roku 2009 sa novelizovalo 85 zákonov Britského spoločenstva národov, aby odstránili diskrimináciu párov rovnakého pohlavia a ich detí), Škótsko, Írsko, Nórsko, Fínsko, Dánsko, Holandsko, Švédsko, Grónsko, Island, Luxembursko, Lichtenštajnsko, Belgicko, Španielsko, Portugalsko, Francúzsko, Cyprus, Argentína, Mexico City + mexické štáty Chihuahua, Coahuila, Quintana Roo, Nayarit, Jalisco (+všetky štáty Mexika uznávajú na svojom území homo manželstvá alebo partnerstvá uzavreté v mexickom štáte, kde sú priamo legálne), Uruguaj, Pitcairn Islands, Nový Zéland, Kanada, Juhoafrická Republika (JAR - je jedinou krajinou na svete, ktorá má v ústave zahrnutý článok o tolerancii ku gejom a lesbičkám), Puerto Rico, štáty USA: po novom, po rozhodnutí Najvyššieho súdu USA majú všetky štáty USA uznávať homosexuálne manželstvá!

** Registrované partnerstvá homosexuálov: Nemecko, Česko, Chorvátsko, Slovinsko, Malta, Andorra, Švajčiarsko, Rakúsko, Maďarsko, Estónsko, štáty Austrálie: New South Wales, Queensland, South Australia, Tasmania, Victoria, Australian Capital Territory; mexické štáty: Colima, Jalisco a Campeche; Japonsko: Tokyo District, Shibuya, Setagaya Takarazuka; Taiwan: Tainan, Kaohsiung, Taipei, New Taipei City, Taichung, Chiayi, ; Čile, Ekvádor, Kolumbia, Venezuela: Mérida, Brazília (+ umožňuje umelé oplodnenie párom). V Izraeli sú uznávané registrované partnerstvá uzavreté v inom štáte.

*** Adopcie: Veľká Británia, Írsko, Nemecko, Rakúsko, Švédsko, Fínsko, Holandsko, Belgicko, Španielsko, Dánsko, Luxembursko, Lichtenštajnsko, Portugalsko, Nórsko, Francúzsko, Island, Grónsko, Slovinsko (osvojenie) + Kanada a JAR, mexické štáty: Mexico City a Coahuila (v celom Mexiku si môžu homosexuáli adoptovať deti), Argentína, Kolumbia, okrem toho sú adopcie dieťaťa partnerom povolené tiež v Estónsku!, Puerto Rico + štáty v USA po rozhodnutí Najvyššieho súdu budú upravovať svoju legislatívu v súlade s manželstvami homosexuálov.

 

Plus, dávam do pozornosti nielen pre verejnosť, ale aj pre jednotlivcov, aby šírili tieto informácie ďalej:

BLOG - MANŽELSKE VS. PARTNERSKÉ PRÁVA -
+
Manželstvo vs. sloboda. Život "bez papierov" sa oplatí len krátko - porovnanie výhod a nevýhod manželstva a partnerstva nezosobášených párov
+
Registrované partnerství a majetek: přehled pro gaye a lesbičky

abcdef

Hosť

#22

2016-02-26 07:26

Pracujem dlhodobo v téme násilia na ženách a sú mi blízke osudy žien a príčiny násilia. Problém násilia na ženách vnímam ako porušovanie ľudských práv. Dôsledky násilia sa v našej spoločnosti bagatelizujú. Je mi ľúto, že na utrpenie niektorých žien sa pozerá optikou náboženskej ideológie. Cirkev, ktorá by mala chrániť a byť vnímavá a citlivo vyhodnocovať násilie, žiaľ svojim postojom diskriminuje. Keď pracujem so ženou, ktorá zažila alebo zažíva násilie, pozerám sa v prvom rade na ňu ako na človeka, ktorý má právo dôstojne žiť. Je mi jedno, či je kresťanka alebo ateistka, rómka alebo cudzinka. Utrpenie si nevyberá.

Hosť

#23 Re: Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť.

2016-02-26 12:56

#21: Brandon Penny - Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť. 

 Nechceme patriť do Babylonu.

A Uctievať "Západne" pahodnoty. Už by bolo na čase zahodiť bludy rôzných vedcov, ktorý tvrdia nezmysli. Len podporujte zlo. Veď dnes je nemoderné mať nejaké moralné zásady. a keď tvrdia, že ľudia sú podobný zvieratám, tak potom prečo v zvieracej ríši sa odchylky eliminujú. Nie je to protiklad ?

Skôr by sa mal tento Babylon spamätať, že táto cesta je do záhuby.

Pekný deň v pokrokovej zaostalosti. 


Hosť

#24 Re: Re: Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť.

2016-02-26 18:06

#23: - Re: Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť. 

 Netuším nielen ja, o čom drístaš.

Aký Babylon? dnes je rok 2016, 21. storočie, ziobuď sa, človeče.

Aká pahodnoty? Kto si ty, aby si určoval celej spoločnosti, aké hodnoty má "uctievať"? Azda len tie kresťanské?

Navyše, ak sa ti to tu nepáči, nech sa páči.... vyber si miesto, kde budeš prežívať orgazmus svojich pravých hodnôt.

Vedci? A znova, kto si ty, aby si sa pasoval do odborného sudcu, a ešte si dovolil porovnávať sa s "vedcami"?

Morálne dohnoty sú všeobecné, a platné pre každého človeka bez rozdielu, a tak to je vo väčšine kultúr a spoločností. Ujavne, máš ty iné hodnoty, tak si ich maj, ale nikto ti nič nezakazuje, a neurčuje, čo máš ty považovať za hodnoty, ty, naopak, iných označuješ a útočíš, a ešte píšeš aj analogické hlúposti, ktoré nikde neobstoja.

Lenže, ako vidím, ty stále čakáš na nejakého Godota, ktorý nepríchádza už 2000 rokov... a nikdy ani nepríde..., tak len čakajte..., a ostatným nechaj ich život na nich, tak, ako si ho zariadia.


Hosť

#25 Re: Re: Re: Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť.

2016-02-26 20:22

#24: - Re: Re: Ako je to v demokratickom a vyspeom svete..., do ktorého Slovensko akosi nechce patriť. 

 To čo píšeš mna absolutne nezaujíma. Jedno hovorím. Preč s chybným.