Petícia za zvýšenie rodičovského príspevku a prídavku na dieťa!
Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia za zvýšenie rodičovského príspevku a prídavku na dieťa!.
Hosť |
#3012016-01-08 18:48Treba podporiť maminky,aby si nemuseli požičiavať na plienky,mliečko,oblečenie.Všetko pre detičky je neúnosne drahé,a veľa mamičiek nemá rodinnu ktorá ju podporí,musí živoriť,a veľa detí nemá ani základné potraviny. |
Hosť |
#3022016-01-08 18:58Pretoze je to smiesna suma a neda sa s nej fungovat.Vsetko ide na maleho a mne nezostane ani cent.Keby nemam priatela ktory je zamestnany tak by sme urcite nevyzili.Nechcem si ani predstavit ako to zvladaju slobodne mamicky ktorym oteckovia ani neprispievaju.... |
Nabrúsená |
#3042016-01-08 19:05Američania sa rozhodli,že my si kúpime vrtulníky za nehorázne prachy a to bez výbav,y ktoré navyše nesmú stáť vonku, čiže k nim bolo treba aj hangár, tiež za nemalý peniaz a v konečnom dôsledku sú nám tie vrtulníky na.... Ideme prijímať imigrantov miesto toho, aby sme podporili našich občanov, občanov, ktorí sú schopní okamžite sa začleniť, ale u imigrantov to bude možno pri ich 3,4,5.. generácii - ak vôbec. Dovtedy nás budú stáť ďalšie peniaze! A kto zas utrie hubu????? My! OBČANIA SLOVENSKEJ REPUBLIKY! Podať pomocnú ruku? Prečo nie. Ale tam u nich, nie u nás a na úkor nás!!! Vychovávať voličov máme, ale kto nám s tým akože má pomôcť? A keď si chcú dvaja ľudia vytvoriť kompletnú rodinu, tak je s tým problém, prečo??? Keď sa jeden hlupák nestará o svoje dieťa a nemá oň záujem, prečo je problém, aby mu ho nahradil muž, ktorý sa oň stará??? Prečo, prečo, prečo? A do nekonečna len problémy a zdieranie... Ale vychovávaj.... Hanba... |
Hosť |
#3062016-01-08 19:25Pretoze nie kazda slobodna mamicka ma take stastie ako som mala, ze som mohla popri poberani rodicovskeho prispevku pracovat z domu, najprv na polovicny uvazok a potom na plny a maleho dat do statnej skolky. Vacsina povolani sa z domu robit neda!!! A dostat dieta do 3 rokov do statnej skolky je tiez len o znamostiach...bohuzial...slovenska realita. |
Xénia |
#3072016-01-08 19:28Pretoze sa nachadzam v uplne rovnakej situacii ako vsetky matky ktore sa snazia vyzit z tejto ubohej almuzny.Hlavne, ze chceme aby sa porodnost zvysovala a toto mame za to ze sme 24 hodin k dispozicii nasim detom.Ten,resp. (tì) kto odsuhlasil (i)tento ubohy prispevok podla mna nema (ju)deti alebo je taky sobec a nedokaze a nechce absolutne pochopit o com je starostlivost o dieta.Nehovoriac o tom ze ze zeny ktore su na RD nemaju narok ani na to aby boli chore a poberali PN resp. aby sme sa nedajboze stazovali na bolesti chrbtice alebo mali nieco zlomene.Vsade vam povedia : "A co chcete ved ste na rodicovskom"!Tak funguj chces nechces mozes-nemozes.MUSIS!!! Skuste si toto vsetko za 203 eur frajeri.Dakujem pekne. |
Hosť |
#308 Re:2016-01-08 19:33presne ja tiez na dve deti dostavam jeden prispevok, je to smiesne !!! |
Hosť |
#3092016-01-08 19:47Som tiez na materskej a z tych mali penazi sa neda proste vyžit |
Hosť |
#3102016-01-08 19:48Každý rodič, ktorý je na rodičovskej dovolenke (či už je to matka, alebo otec) si rozhodne zaslúži vyšší rodičovský príspevok. Ak by bol vyšší, mnohí z rodičov by nemuseli nastúpiť tak skoro do práce z dôsledku nedostatku finančných prostriedkov a mohli by byť so svojimi deťmi na rodičovskej dovolenke dlhšie. |
Hosť |
#3112016-01-08 19:48Pretože mám dve malé deti a rodičovský príspevok nepokrýva ani základne potreby pre jedno dieťatko. |
Hosť |
#3122016-01-08 19:49Tiez som slobodna matka s tromi maloletymi detmi na rodicaku,bez pravidelneho vyzivneho! |
Hosť |
#3132016-01-08 20:00Som matkou dvoch deti. Teraz v januári mi končí materská a začína rodičovský príspevok. Nerozumiem ako a prečo je to tak, že po 8 mes.sa zníži materská keď dieťa rastie, potrebuje aj naďalej oblečenie a okrem iného práve teraz začne viac papať ako doteraz. Ja svoje dieťa kojím a som tomu veľmi vďačná. V prvom rade kvôli dieťaťu ale aj viem, že umelé mlieko nie je lacná vec. Preto stále sa zamýšľam, z akého dôvodu sa zníži suma rodičovského keď matka má viac výdavkov na dieťa keď je staršie??? |
Hosť |
#3142016-01-08 20:02Som mamickou 2,5 rocneho dievcatka...preto som podpisala tuto peticiu...a viem čo všetkobsom jej chcela dopriať a nemohla som. 203 eur???? Hanba.... |
Hosť |
#3152016-01-08 20:05Mam dve deti do 3 rokov a poberat na obe 203 e plus 2x pridavky je smutne. Neexistuje aby z toho obe deti vyzili a kde som ja?? |
Hosť |
#3172016-01-08 20:19Jednoducho nesúhlasím s výškou rodičovského príspevku, sme mladá rodina s jedným 8 ročným synom a 9 mesačnou dcérkou, žijeme na východe Slovenska , manžel zarobí smiešnych 500 eur, bývame vo vlastnom, platíme pravidelne inkaso, poplatky za bývanie, splácame úver na byt. Ja som mala síce dobré zamestnanie v štátnej správe, ale zatial nemám možnosť vrátiť sa do práce ani by som nechcela, chcem byť s malinkou co najdlhšie doma, no ale pri takejto výške rodicovskeho príspevku to dlho nepôjde.... |
mmm |
#318 Re:2016-01-08 20:20z tej smiešnej sumy slobodna mamička nema šajnu ani najom zaplatit a nie to este uzivit dieta ktoru matku zamestnaju ked dieta nastup do skoly a kazdy druhy tyzden je doma ?a plate najim sztravu hygienu a drahe lieky nic nam nedate radsej stat podpori cudzie krajiny ako nas !!!!!!! su mamicky co zobru aby deti uzivili, slapu kradnu atd.... k tomuto vediete tento stat ? no to uz je len krasa mamicky sa vesaju a vy este v spravach dat ze je malaa porodnost a naco sa maju deti rodit do tejto biedy???aby sa trpili materke zvysite a rodicovske nehate rovnake oco sme horsie deti mame vsetke rovnake co potrebuju jes!!!!! neprajem zazit jedneju v state to co prezivaju matky ked nemaju co dietatu dat jest chodit po socialkach a dramkat almužny a kukaju na vas a komunikuju jak zo sockou !!! |
Hosť |
#3192016-01-08 20:22Pretože 203 eur je úbohé. ....z 203 eur živím seba aj dieťa a manžel je stále preč z domu aby sme mohli aspoň zaplatiť všetky šeky co mame.....Preto podpisujem tu petíciu aby sa aj ty pani co o nás rozhodujú si uvedomili ze aj naše deti potrebujú otca a mi slušne žiť! |
Hosť |
#3202016-01-08 20:33Podpisala som ju preto lebo tiez poberam rodicovsky prispevok a je to bieda.uboha suma s ktorej velmi tazko uzivim svoju 8 mesacnu dcerku kedze manzelov plat nam nestaci a musime platit hypoteku tak sme odkazani na pomoc nasich rodicou... |
Hosť |
#3212016-01-08 20:34Škoda,že sa táto petícia neobjavila už skôr...veď je to výsmech všetkým mamám žiť z tejto trápno-smiešnej sumy!!! A páni politici si odklepnú štedré prémie a Robko zvýši dôchodcom decembrový dôchodok,aby ho mal kto vo voľbách voliť...aký vianočný príspevok dostali matky????Aký pán premiér???Hanba vám!!! Ďakujem tejto žene,že sa nebála ozvať sa verejne za nás všetky. |
Hosť |
#3242016-01-08 20:43Lebo chcem aby aj nam zvysili rodicovsku my sme tiez matky,hanba na Sr.nikde inde tolko nedostanu ako tu na SR.velmi smutne :'( |
Brdko |
#3252016-01-08 20:43Som matka na md s dvojickami a keby manzel nepracoval nedalo by sa vyzit s tych ich 300€ co poberam za dve deti. Pan premier mozte sa hanbit a priala by som Vasej pani manzelke vyzit z takej almuzny ale bez vasho kraaalovskeho platiku. Je to ubohe ako si nas stat vie ocenit matky na md...:-( :-( :-(
|
|
Petícia za zastavenie nebezpečnej zmeny ústavy
PETÍCIA: ZA SKUTOČNÚ OCHRANU ČLOVEKA A JEHO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
Petícia za zachovanie dostupnosti liekov na zriedkavé a onkologické ochorenia_Zásadná pripomienka SAZCH a pacientov k návrhu Vyhlášky pre stanovenie prahovej hodnoty posudzovaného lieku
Otvorený list vláde Slovenskej republiky od zamestnancov rezortu školstva
Verejná výzva na podporu Žiadosti OZ Mier Ukrajine podanú na Generálnu prokuratúru, aby preverila konanie Roberta Fica v Moskve
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
Slovensko je Made in Europe! Otvorený list podnikateľov, investorov a zamestnancov vláde SR
Petícia za zastavenie podávania elektrokonvulzívnej terapie na území Slovenskej republiky v záujme ochrany zdravia
Zastavme výstavbu spaľovne odpadu v Hontianskych Tesároch, okr. Krupina
ŽIADOSŤ O ODVOLANIE JÁNA MIKASA Z POZÍCIE RIADITEĽA "ÚVZ"
Otvorený list akademickej obce vláde SR
Je tu niečo, čo chcete zmeniť?
Zmena sa nestane tým, že zostaneme ticho. Autor tejto petície sa postavil a podnikol kroky. Spravíte to isté? Vytvorte petíciu a začnite so spoločenským hnutím.
Začnite svoju vlastnú petíciuIné petície, ktoré by vás mohli zaujímať
Peticia za Viktora Beranka (nové verejné výberové konanie)
9072 Vytvorené: 2025-08-29
Výzva na odvolanie riaditeľa SIS Pavla Gašpara
2028 Vytvorené: 2025-09-01
Za zdravie si platíme, nerozhodujte za nás
1181 Vytvorené: 2025-08-29
Petícia za zrušenie celoplošného zákazu obiehania nákladných vozidiel na slovenských cestách a za zavedenie časovo a úsekovo obmedzeného zákazu
744 Vytvorené: 2025-08-17
Petícia za legislatívne obmedzenie registrácie na sociálne siete pre deti mladšie ako 16 rokov, registrácia len s OP a s biometriou tváre a efektívne riešenie obchádzania pravidiel
2729 Vytvorené: 2025-04-16
Petícia za okamžité zrušenie zámeru predať budovu bývalého gymnázia v Hnúšti a jej zachovanie pre potreby občanov mesta Hnúšťa
723 Vytvorené: 2025-08-25
PETÍCIA ZA ZACHOVANIE RIADITEĽKY MŠ GLABAVÉHO 5 VO FUNKCII
74 Vytvorené: 2025-09-02
Zachovajme dostupnosť sonografie prsníkov a mamografie
2212 Vytvorené: 2025-06-23
PETÍCIA: ZA SKUTOČNÚ OCHRANU ČLOVEKA A JEHO ŽIVOTNÉHO PROSTREDIA
2692 Vytvorené: 2025-06-12
Petícia za zachovanie 1. septembra (Deň Ústavy SR) a 17. novembra (Deň boja za slobodu a demokraciu) ako dní pracovného pokoja
48 Vytvorené: 2025-08-25
Za ochranu slobody slova a prejavu alebo Danny Kollar ani žiadny bloger do väzby nepatrí.
873 Vytvorené: 2025-08-19
PETÍCIA ZA SLOVENSKO BEZ VETERNÝCH PARKOV
14823 Vytvorené: 2025-05-12
Nesúhlasím s výstavbou veternej elektrárne v Stupave.
1230 Vytvorené: 2024-10-18
Petícia za zrušenie strany Progresívne Slovensko.
21539 Vytvorené: 2024-01-25
Petícia za zastavenie nebezpečnej zmeny ústavy
5970 Vytvorené: 2025-06-02
Budúcnosť vzdelávania v maďarskom jazyku v Košiciach
1221 Vytvorené: 2025-07-04
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O PREDČASNÝCH PARLAMENTNÝCH VOĽBÁCH
1427 Vytvorené: 2024-09-25
Petícia za zachovanie sojakrému
4739 Vytvorené: 2025-04-07
PETÍCIA ZA VYHLÁSENIE REFERENDA O VYSTÚPENÍ SLOVENSKEJ REPUBLIKY Z EÚ
2012 Vytvorené: 2025-04-13
Nesúhlas so zahraničnou politikou premiéra Slovenskej republiky Roberta Fica