Petícia za zvýšenie rodičovského príspevku a prídavku na dieťa!
Pretože ma riadne hnevá, že sa stále zvyšuje materská, ktoru má väčšina mamičiek slušnú a na rodicak a rodinné prídavky sa doslova kašle. Za tieto smiešne peniaze malému kúpim akurát plienky, mlieko, kojenecku vodu a nejaky čaj či jogurt. A aj to porovnavam ceny v obchodoch, aby som ušetrila a mohla mu kúpiť veci na oblečenie lebo zo všetkého rýchlo vyrastá.
Tiez som mamicka, zial na poslednu chvilu sme zistili, ze nebudem mat matersku... zial tych 200 eur je ubohych... navyse ak mate pozicky hypoteku lebo rodicia toho nemaju na rozdavanie a nie vacsne sa da pomahat..... muza ledva ledva zamestnali aj vyhodili aj bol nuteny odist s prace... bojujeme za kazdu korunu on ma toho uz dost lebo ho fakt v tej praci zdieraju a nestacia nam peniaze.... velmi by nam mamickam pomohlo keby sa rodicovsky zdvihol , tak aby sme to pocitili.. ... dakujem, verim, ze niekdo v tomto state s tym nieco spravi..
Znepokojuje ma situácia matiek na Slovensku, najmä tých, ktoré svoje dieťa/deti vychovávajú samy. Ignorantský prístup vlády voči týmto ženám a deťom zásadne vytvára znevýhodňujúce životné podmienky v rámci spoločnosti, vychováva mužov k nezodpovednosti, pretože zákony aj verejná mienka ich správanie tolerujú, a v neposlednom rade trpí súčasný život dieťaťa, ako aj jeho možnosti v budúcnosti (tento bod sa týka príspevku na deti vo všeobecnosti-je príliš nízky na pokrytie rozmanitých potrieb dieťaťa).
Re:
Treba podotknut ze ano zvysit rodicovsky prispevok ale aspon o 50-100€ a nie o 2-3€ a potom da budu pani politici bit do hrude ze ho zvysili...
| This discussion has been closed. |