Celoročný zákaz používanie petárd a delobuchov
Petícia za zákaz PREDAJA
zatiaľ legálnej pritom ohrozujúcej zdravie ľudí aj zvierat
-riziko ublizenia na zdravi
-riziko poziaru
-stres pre male deti
Re: Ale iba zakázať používať nič neprinesie, keď sa to bude ďalej predávať...
#726: - Čo je pre jedného zábava, je pre druhého utrpením
dobrý postreh. Používanie je len zlomok skrytého ľadovca chorého priemyslu, na ktorom sa priživujú kadejaké mafie.
Ked sa zakaze iba predaj "zabavnej pyrotechniky", rozsiri sa jej amaterska vyroba, kedy skody na zdravi a majetku mozu byt este vyssie ako doposial. Ucinny by mohol byt iba vseobecny zakaz vyroby, predaja a pouzivania zakonom definovanych vybusnych, dymovych a vysokohorlavych zabavnych prostriedkov. Pri vysokej miere porusenia tohto zakazu by malo byt v zmysle zakona taketo porusenie trestnym cinom, podobne ako je trestnym cinom nedovolene ozbrojovanie v zmysle zakona o zbraniach a strelive.
nezmyselnej činnosti. Ak niekto nevie čo s peniazmi,
ktoré vyhadzuje do vzduchu, môže ich poslať ľudom, ktorý
ich potrebujú ! Je mi ľúto aj zvierat, ktoré trpia...
Mám obavy,že biznis a k nemu patriace lobovanie prebije zdravý rozum!!!!!!
som z tych obyvatelov velkomesta (Kosic), kde zial, mladistvi pubertaci a dementi pouzivaju delobuchy ci treba, ci netreba. Tym rusia klud obyvatelov, klud deti ci zvierat, o starych ludi ani nehovoriac.
Berme priklad od susedneho Madarska, kde petardy a delobuchy mozu (!) pouzivat jedine 31. decembra, aj to od 18. hod. vecera do rana do 06. hod. Po tomto casovom limite im hrozi mastna pokuta. Resp. ak niekto disponuje s nepouzitou "zabavnou pyrotechnikou", moze to vratit, kde to kupil.
Takze by som bral priklad od nich a spravit aj v tom poriadok proti tym vyrastkom a dementnym pubertakom, ktorich to bavi otravovat kludne obyvatelstvo touto nezmyselnou "zabavnou pyrotechnikou".
Novy rok tak ci onak pride aj bez tej trapnej "zabavnej pyrotechniky" a rok od toho este nebude stastnejsi. Takze zrusit, zakazat a prisne trestat tych, ktori aj pocas roka pouzivaju nezmyselnu "zabavnu pyrotechniku" !!!!!!!!
S pozdravom: Gabriel Cervak
Re: Re:
90% je prehnane percento, mozno som mudrlant, ale aspon nelietam v oblakoch. Nepodcenujte globalny trh, sikovnost deti, ich radost ist proti prudu a skusat zakazane. Tato peticia bola iba vybuch emocii a konci zabudnuta, ako kazda iniciativa organizovana s horucou hlavou. Nuz aspon sa par jedincov vyventilovalo.
Re: ...
Peticiu nepodporujem (z viacerych dovodov) a nebudem ponukat ani riesenia, kedze tato komunita nema moje sympatie. Moj odkaz znel ...chcete vsetko a hned ? ok dostanete to pomaly a bude to velke nic. A nie preto, ze to tak chcem ja, to zariadi realita, ked na nu narazite.
| This discussion has been closed. |
Čo je pre jedného zábava, je pre druhého utrpením
Ale iba zakázať používať nič neprisenie, keď sa to bude ďalej predávať...