Zrušenie stop stavu pre výrobcov OZE v distribúciach

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Zrušenie stop stavu pre výrobcov OZE v distribúciach.


Hosť

#1

2014-07-07 06:43

Naša spoločnosť podniká vo veľkej miere v oblasti OZE (realizácia MVE, kogenerácia, atď) a stop stav značne obmedzuje naše aktivity.
svedomie

#2 Re: BUDICEK

2014-07-24 12:09

#1: -

Tak navrhnite technologiu, ktora nebude zavisla na dotovanych vykupnych cenach. Je mnoho moznosti ako podporit inovatorov ktori su toho schopni len ich stat nedotuje ako Vase podnikanie. Ak sa nedokazete uzivit bez dotacii na ktore sa Vam maju skladat obcania SR nemate narok podnikat - ste ako ti co cakaju pred kostolom s natiahnutou rukou. Vela uspechov vo vyskume..


Hosť

#3 Re: Re: BUDICEK

2014-07-25 06:25

#2: svedomie - Re: BUDICEK

pod podnikaním v OZE som mal na mysly, výrobu a dodávku zariadení využívajúcich OZE a keďže trvá stop stav, odbyt je minimálny, tak z čoho máme skúmať a zlepšovať? keď nie je možné sa pripojiť,nie je odbyt, nie sú financie na výskum...


Hosť

#4 Re: Re: BUDICEK

2014-07-31 07:20

#2: svedomie - Re: BUDICEK

Tak preco sa potom obcania kazdy mesiac a to vsetci do jedneho skladaju na vyrobu atomovej energie, preco su dotacie do polnohospodarstva a inych odvetvi, nemyslim ze to je len problem OZE ale celkovo dotacii aj do inych odvetvi. Ano zrusme dotacie ale do vsetkych odvetvi a potom uvidime realne ceny za energie, ine produkty ako su potraviny atd. Podpora OZE je momentalne na hranici investicnych moznosti. Ak sa Vam zda navratnost investicii 10-12 rokov ako lukrativna, tak si vymente miesto s polnohospodarmi.