Petícia za národný pamätný deň sadenia stromov v SR

Ministerstvo životného prostredia SR

Ing. László Sólymos

Nám. Ľ.Štúra 1
81235 Bratislava

Úrad vlády Slovenskej republiky
Námestie slobody 1
813 70 Bratislava

Petícia za zavedenie národného pamätného dňa v SR, počas ktorého bude celá krajina sadiť stromy.

Stromy sú neoddeliteľnou a dôležitou súčasťou života človeka na našej Zemi. Na takmer celom území Slovenska stúpol počet holorubov, zničené stráne a v mestách či obciach sa viac stromy režú ako sadia. Vo viacerých regiónoch Slovenska sa postupne zhoršuje kvalita ovzdušia. Stromy na území miest, obcí a hlavne lesy sú pod tlakom a to hlavne v dôsledku využívania drevnej hmoty a aj vďaka tomuto prístupu človeka k prírode, ľudské zdravie a rovnako aj zdravie zvierat upadá.

Našťastie existuje spôsob, ako si ľudia na Slovensku môžu pripomenúť, že stromy sú pokladom našej krajiny a nás ľudí, ktorí v nej spoločne žijeme a chceme dýchať čistý vzduch, aby sme si naše zdravie udržali, čo možno na najlepšej úrovni.

Vďaka vášmu podpísaniu tejto petície, môžeme spoločne dokázať omnoho lepšie reagovať a poukázať aj na každodenné nezmyselné a neuvážené ničenie našich lesov a stromov v mestách či obciach, ak sa nám podarí presadiť jednodňový pamätný deň sadenia stromov v SR, počas ktorého nájdeme všetci k sebe blízko a pridáme ruku k dielu, pre zdravšie Slovensko. Poukazujeme rovnako tak aj na masívne odlesňovanie a spôsobu chovania sa ľudí k prírode.

Preto žiadame, aby vláda SR a Ministerstvo životného prostredia SR prijali všetku zodpovednosť a našu výzvu touto petíciou za to, aby sme mali národný pamätný deň sadenia stromov na Slovensku podla:

Zákona č. 241/1993 Z. z.

Národnej rady Slovenskej republiky o štátnych sviatkoch, dňoch pracovného pokoja a pamätných dňoch.

P O Z O R !

Potom ako podpíšete petíciu, príde vám e-mail z linkom na potvrdenie svojho podpisu. Prosím pozrite si váš email a potvrdte váš podpis, aby bol PLATNY!

Ak vám e-mail nepríde za krátky čas, skontrolujte si SPAM prosím.

OZ Stromy zdravia    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem OZ Stromy zdravia na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.