PETÍCIA za upustenie od zámeru výstavby Vyhliadkovej veže Javorina – Marčulina a otvorenie verejnej diskusie s občanmi

Žiadame Mestské zastupiteľstvo mesta Levoča, aby upustilo od zámeru prenajať pozemok parc. č. KN-C 10371/2 – ost. pl. s výmerou 100 m2, k. ú. Levoča, nachádzajúceho sa v lokalite Javorina - Marčulina, na účel realizácie stavby „Vyhliadková veža Javorina – Marčulina“. Zároveň žiadame mesto o verejnú diskusiu s občanmi o ďalších možnostiach umiestnenia rozhľadne.

Dôvody:

• Neodvrátiteľná strata charakteru daného územia zásahom človeka do prírody s významným vplyvom na faunu a flóru,

• Umiestnenie v Chránenom vtáčom území Levočské vrchy, ktoré je súčasťou európskej sústavy chránených území Natura 2000,

• Zlá dostupnosť pre verejnosť, najmä pre rodiny s deťmi (cca 19 km od mesta Levoča, a 6 km od chaty Hrby) bez vybudovanej infraštruktúry,

• Nepodložené finančné krytie celej výstavby investorom,

• Neúmerné zvýšenie nákladov pre mesto Levoča (plánované budovanie prístupových ciest, parkovísk a ich údržby),

• Poškodenie súvislého lesného porastu a zvýšenie jeho zraniteľnosti na hrebeni, kde sú náročné poveternostné podmienky.

MUDr. Štefan Dobrovič    Kontaktujte autora petície

Svojim podpisom splnomocňujem MUDr. Štefan Dobrovič na odovzdanie môjho podpisu osobám oprávneným konať v tejto veci.