Petícia proti zastavaniu lúky pod lesoparkom Chrasť v Žiline

My, občania Žiliny nesúhlasíme s plánovanou novou zástavbou športovo rekreačnými objektami na lúke pod lesoparkom Chrasť. Táto zástavba by nenávratne narušila a znehodnotila jedinečnosť celého prírodného areálu. Lúka je v súčasnosti vstupnou bránou do lesoparku a zároveň tvorí prechodnú zónu medzi sídliskom a biocentrom. Nevyhnutnosťou zachovania tohto ekosystému je nastavenie regulatívu minimálneho indexu ozelenenia 0,9 - podiel zelene na úrovni 90% v tomto urbanistickom okrsku. Uplatnenie nižšieho indexu je v súčasnosti prvým krokom k začatiu stavebnej činnosti.  My, občania Žiliny teda požadujeme nastaviť minimálny index zazelenenia na úroveň 0,9; upustiť od plánovanej výstavby a v akýchkoľvek budúcich aktivitách rešpektovať prírodný charakter tohto areálu.

Pre podpísanie tejto petície vytvorenej Peter Cibulka vyplňte formulár nižšie. Autor petície bude vidieť všetky údaje, ktoré poskytnete v tomto formulári.