Najväčšia petícia za reguláciu poľovníctva - 50 tisíc podpisov

Quoted post

host

#5

2017-02-20 21:33

Je to smutne čítať vaše postrehy a nenapadlo vás niekedy navštíviť poľovníka alebo ho zastaviť na ulici a opýtať sa ho nato čo vás trápi ?Prečo to tak roby ?Keď tvrdia že majú radi zver a prírodu. Zver sa premnožila z dôvodu ľahko dostupnej potravy a priaznivých podmienok keď nemusí prekonávať vzdialenosť aby sa ukryla pred predátormi a človekom. Tieto podmienky im vytvorili poľnohospodári s veľkými lánmi kukurice. A tento bum pestovania kukurice trval niekoľko rokov kde sa diviaca zver množila nevydaným spôsobom a niekde trvá ešte stále. Poľovníci stým nemohli spraviť nič oslovovali poľnohospodárov aby pestovali kukuricu na menších výmerách ,nech spravia pasy s nižšími kultúrami cez veľké kukuričné plantáže ale nič nezaberalo až keď prišli poľnohospodári kosiť plantáže pozbierať úrodu bolo zle .Neviete si predstaviť čo dokáže diviaca črieda asi 30 kusov spraviť za 2 mesiace s lanom kukurice .Poľnohospodári na svojich veľkých Clasoch skôr kosili diviačiu zver ako kukuricu keď diviačia zver nechcela opustiť svoj novy domov kde 2 mesiace doslova žila ako „prasa v žite“. A tak pod tlakom poľnohospodárov museli vzniknúť vnadiska na lov a odlákanie diviačej zveri od poli. Bolo to jedine riešenie keďže poľnohospodári neustúpili a stále sa pestovala kukurica vo veľkom .Pod tlakom poľnohospodárov poľovníkom zvýšili planý lovu zveri!!!!!! Ale aj tak si poľovníci zachovali česť a ukázali že nie sú banda krvilačných lovcoch ktorý chcú strieľať všetko živé len pre to že poľnohospodári si to žiadali Rapídne zníženie stavov zvery !!!Tak vymysleli na poľovníkov ďalšiu donucovaciu taktiku a to už bolo vážne „Náhrada škody spôsobenej zverou “. A tak pod tlakom a hrozbami museli loviť. Aby ste boli aj trochu v obraze poľovníctvo nie je dotovane európskou úniou alebo inými organizáciami ako poľnohospodári alebo ochranári ale robia pre prírodu zatiaľ najviac zo spomínaných .Aby mali na nájom revírov sa skladajú z vlastného vrecka .To zatiaľ nerobí ani jeden poľnohospodár ani jeden ochranár nedajú zo svojho vrecka nič radšej počkajú na dotácie alebo pôjdu do ulíc vyzbierať peniaze .A o tom aké veľké dotácie pretekajú cez ich ruky sa radšej ani nevyjadrujem to si zistite sami ale odporúčam ak mate slabšie srdce tak radšej to ani neskúšajte.

Takže zver sa neprikrmuje na to aby sa mohla hneť na krmive strieľať to je všade zakázané a určíte sa to ani nerobí to poľovník nedokáže spraviť . Zver sa môže loviť iba na vnadisku ku ktorým boli poľovníci dotlačený pod hrozbami.

A je smutne že ochranári využívajú politické praktiky ako „100 kráť povedané klamstvo sa stáva pravdou “ k očierňovaniu poľovníctva a zavadzaniu informácii o poľovníctve.

To je môj názor ak chcete vedieť viac vyhľadajte odborníkov lesníkov a poľovníkov čo majú k tomu čo povedať a tak sa zapojte do petície ako už uznáte za vhodne .  

Replies


Hosť

#6 Re:

2017-02-20 23:28:34

#5: host -  

 Za premnoženie diviačej  môžu v prvom rade polovnici =  nesprávna sociálna veková a sexuálna štruktúra jej lovu- nesprávna  selekcia -neselektívny odlov bachýň  kancov, málo intenzívne strieľanie prírastku a lanštiakov, prekrmovanie na vnadiskách a podobne!!!). Ide o mäso a polovnik streli diviaka co vyjde ze ano!!! Ano je aj problémom rozšírenie monokultúr rôznych plodín najmä kukuríc, na ktore sa odvolavas a kde sa diviaky zdržujú v bezpečí takmer celoročne a v neposlednom rade aj miernejšie zimy ale neuvadzaj to ako hlavnu pricinu premnozenia! Jednoducho povedane, nezavadzaj!!!

Jurisko

#10 Re:

2017-02-23 08:01:09

#5: host -  

 Poľovníci tvrdia že na Slovensku je vyše 400 vlkov.  Tak prečo zabíjate predátorov, prirodzených dravcov a nenecháte ich robiť si svoju robotu. Potom by ste ale nemali čo odbachnúť, a to je pre Vás Veľmi Veľká škoda.


Hosť

#11 Re:

2017-02-23 15:12:44

#5: host -  

  Nevyhovarajte sa prosim na polnohospodarov a nemasirujte verejnost.Podme k veci. Viete kedy a preco zacali vnadiska na vsetku raticovu zver? Vnadiska zacali robit samotni polovnici po reorganizacii polovnictva po roku 1990 presnejsie asi  v roku 1992-1993. Zanikli reviry vytvorili sa nove. Rozdrobili sa zdruzenia /rozumej vznikli nove mensie napr. 2000ha zdruzenia oproti povodnym zdruzeniam 4- 5000hektarovym/. Kazde nove zdruzenie aby malo co najviac raticovej hlavne jelenej a diviacej zveri v reviri a hlavne aby zabili co najviac kusov zacali co robit? No predsa prikrmovat sypat haldy krmiva mnohokrat pochybnej kvality na zem aby raticovu zver pritiahli /nalakali/ a stiahli z inych revirov  len do svojho reviru!!! Ked susedia zo susediaceho polovneho zdruzenia  zbadali ze im zver odisla k susedom a oni strielaju a "my" nie co zacali nasledne aj oni robit? No tiez prikrmovat, kydat haldy a haldy uz opisaneho krmiva na zem!!! A takto sa nakoniec predbiehali a predbiehaju a biju zver v noci s lampou na puske ci diviaciu, ci jeleniu, ci srnciu atd. hlava-nehlava az doteraz a pritom je to ZAKAZANE. Zakazane je volne sypanie hald krmiva na zem, strielanie jelenej a srncej zveri na vnadisku, strielanie na zver pomocou lampy na puske.




Platená reklama

Túto petíciu budeme propagovať pred 3000 ľuďmi.

Dozvedieť sa viac...