KAMENÁČ SI NEDÁME !

Quoted post

RF

#74 Re:

2016-04-20 08:36

#61: -  

 

Prosím Vás ľudia nerobte zas tragédiu! Videli ste vôbec niekto ten návrh? Teda z vás čo ste hlasovali? 

Uvedomte si, že v lokalite kamenný mlyn (IBV Za traťou I, II, III atď) vyrástlo už množstvo domov a ešte vyrastie v súlade so schálenými územnými plánmi, stavebnými povoleniami atď ... a to na oboch stranách Kamennej cesty. Viete že len na severnej strane cesty má byť po ukončení celej výstavby okolo 500 rodinných domov? A na južnej strane (za cintorínom) je projektovaných v štyroch etapách min. 246 domov? Spolu nech tam bude 750 domov, keď počítame len 2 osoby na dom je to 1600 LUDÍ a to sme nerátali deti!!! Táto nová "komunita" v "Kamenáči" nebude mať ani školu, ani škôlku, ani žiadny obchod, ani poštu, ani krčmu, ani pizzeriu, ani kostol, ani lekára ...... VED TO JE AKOBY VYRASTLA NOVA DEDINA!!! Na porovnanie - podľa Wikipédie má napr. Ružindol 1603 obyvateľov, Biely Kostol 1611, Hrnčiarovce 2250 - uvedomuje si to niekto???? 

Problém je, že súkromný investori sa snažili rozparcelovať polia na výstavbu RD pre najväčší a okamžitý zisk z predaja pozemkov. Nikto nemá záujem držať kus poľa len tak, či sa niekomu (napr. aj mestu Trnava) uráči ho odkúpiť a vybudovať tak potrebnú občiansku vybavenosť (lekár, pošta, škôlka ...) alebo komerčnú vybavenosť (aspoň nejaký základný obchod s potravinami, lekáreň ...).

A keď to konečne niekto pochopil (a nie je to mesto - čo by malo, pretože ono má za ušami za tento stav!!!) a asi tak zo šiestich parciel ktoré sú uzavreté akoby na ostrovčeku medzi cestami urobiť niečo pre ľudí, hneď je problém. Hovorím nerobte to! Je to jedinečná možnosť že niekto to pochopil, chyťme sa jej. Inak by to malo urobiť mesto a primátor. Musí už totiž prestať ignorovať, že v tejto lokalite mu vyrastá vlastne nová menšia obec, odrezaná od trnavy železničnou traťou.

Nikto nevraví že tam musí byť niečo veľké, mesto to bude ďalej regulovať, určite predpíše podmienky - napr. výška stavby, tvar strechy, kľudne to môže byť tvarovo väčší rodinný dom v ktorom budú služby, tu ide len o spracovanie zmeny UP - preklasifikovať pozemok z RD na vybavenosť, inak v tejto lokalite si nebude môcť nikto otvoriť ani stánok PNS!

Určite to vyzerá akože píšem v mene investorov. Nie je to tak, ani neviem kto je majiteľom pozemkov. Ani ma to nezaujíma. Ani v lokalite nebývam, ani neplánujem, bývam v byte v Trnave. Píšem len z odborného pohľadu stavebného inžiniera - projektanta stavieb, lebo už nemôžem počúvať tieto demagógie. To čo nenaprojektovali architekti, sa musí nejako vyriešiť. Skúste sa na to pozrieť z nadhľadu a zamyslieť sa. A hlavne si naštudovať materiály a zváčiť čo je dobré pre ľudí. Jednajte s chladným rozumom a rozhodnite sa správne.

M.B.

Dokumenty MZ - http://www.trnava.sk/sk/clanok/dokumenty-mz,  stahnite si súbor "stiahnuť materiály - 2. časť (ZIP archív)", predmetný materiál je súbor  3.1 povolenie zmeny Bratislavská.doc

 

Pripájam aj celú plánovanú zónu, aby ste videli o aké mizivé percento z celkovej plochy sa jedná.

Replies

RF

#75 Re: Re:

2016-04-20 08:37:37

Lucia

#82 Re: Re:

2016-04-20 11:06:35

#74: RF - Re:  

 Vsetko chapem...a znovu...NACO?? Nech to znie, ako chce, ale mne osobne cele to "mestecko" dost vadi, je to neesticke, dom na dome, totalne zbytocne a vlastne sa aj podpisom tejto pozicie snazim zivot tam "zneprijemnit" natolko, aby tato lokalita nebola zaujimava a domov bolo co najmenej. Scesne, ze? Nuz, je to tak. Preco to zrovna vyrastlo pri kamenaci, ked mame vsetky dalsie svetove strany, kde nie je mestsky park? Ano, stve ma to. Nech sa tam ludia nestahuju. Tam, biely kostol ziva praznotou, nech sa paci.