hnutie Proti násiliu

Quoted post


Hosť

#17 Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 12:08

#12: - Re: Re: Re:  

V čom sa vám môj príspevok zda neúctivý?

Lebo mne sa zdá neúctivé ešte len chcieť založiť hnutie, ktoré ešte nemá ani stanovy, napísať tri neznáme mená ako zakladateľov a zverejniť číslo účtu, na ktorý mám poslať peniaze.

Replies

Martina

#18 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 17:42:25

#17: - Re: Re: Re: Re:  

Možno čakáte, že v Prípravnom výbore hnutia Proti násiliu bude aj niekto, kto je teraz verejne známy, hoci doteraz o ňom nikto ani nepočul. Ani o takom Procházkovi, Kotlebovi atď. sme pred pár rokmi nevedeli. Nuž, minimálne pán Cintula a pán Čambal sú známymi ľuďmi v regióne i medzi verejnosťou. Jeden vynikajúci spisovateľ, fantastický Človek, ktorému nie je vôbec ľahostajné, čo sa deje na politickej scéne a chce to zmeniť - nie pre seba, ale pre nás všetkých, druhý publicista, popularizátor ochrany živej prírody a novinár. To, že ich Vy nepoznáte neznamená, že sú to neznáme mená. Ja im držím palec a rada ich podporím aspoň takto. 

Juraj Cintula

#20 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 21:50:12

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý bratu,

p, Martine by som :

1. netykal

2. netlačil ju do polohy nechápavej

Oceňoval by som, že má záujem. Veľa ľudí je situáciou zhnusená, veľa ľudí nenávidí a už ani nevie koho, veľa ľudí už nevládze, lebo je pod lavínou skepsy a beznádeje.  Ak sa nájde niekto, kto položí otázku, tak by som tú iskierku nedusil,ale do nej dúchal, ak Vám záleží na človeku. A myslím, že Vám záleží.

Ak som založil účet pre spoločnú vec, tak je to dôkaz, že nie som Široký, Pór, Jožko Majský ani Lexa. Ale, že som jeden z davu, teda "Che". Ak som si na tlač kníh zobral úver a potom som ich v podstate rozdal, zostal som v mínuse 2.000 €. Aj ja mám rodinu. Na ďalšie knihy som 4 X pýtal peniaze od prezident. kancelárie. Potom od Esetu, od Poštovej banky- sú to bohaté subjekty. Kníhkupectvá sú plné krvákov a braku o násilí. V pezinskom veľkosklade predvlani zničili 200. 000 kníh slovenských autorov.

Vlani mi vyšla kniha o Cigánoch - analýza in situ + riešenie. 6 ks som poslal do parlamentu, Ministrovi práce a nič. Nemajú odvahu prpblém riešiť. A on rastie ( na Slovensku Je 530.000 Cigánov, po Rumunsku najviac!  Pripravujem druhé vydanie. Môžem Vám ju poslať, je to husté čítanie. Problém rastie a štát sa na ňom ešte živí. A my všetci platíme "muziku".

Z môjho dôchodku financovať hnutie nemienim. Mať za sebou sponzora a potom robiť to, čo chce on a nie ľudia nepovažujem za správne.

Keď Š. Hríbovi zrušili reláciu Pod lampou, obrátil sa na ľudí. A ľudia sa v krátkom čase vyzbierali. Situácia si žiadala dva krát viac, zase sa vyzbierali. Hovoril o tom na vlaňajšej besede tu v Leviciach.

Do ničoho Vás nenútim, dnes som prispel sumou 10 €. Vy nemusíte.

Juraj Cintula

#22 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 22:13:04

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Áno, chápem Vás, z Vášho pohľadu sa to skutočne javí tak, ako Ste to pomenoval. Svet je plný podvodníkov, špekulantov, hazardérov, radikálov, aj väznice sú plné. A zdá sa, že nestačia.

Ťažko nájsť recept na to, komu veriť a komu nie. Môže to byť otázka skúseností, môže to byť otázka intuície. Ale aj toto môže sklamať. Nemám sa za čo hanbiť.  Moje úmysly sú čisté, svedomie mám čisté. Na rukách môže byť špina ( od roboty). Dubček hovoril - že to je čistá špina.

Juraj Cintula

#23 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 05:43:16

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý,

zo skúseností vieme, že do politiky sa tlačia predovšetkým špekulanti. Politika je taká, aký ľudia ju robia. Ja definujem politiku človeka ako technológiu harmónie. Akú politiku má mať radový občan, takú, akú mu denne nanucujú špekulanti kriviaci život? Alebo si má, či musí, tvoriť tú svoju. Alebo ani sebe nemá dôverovať?

Ak 98% ľudí na tejto planéte trpí, má ďalej podliehať hrôzovláde militantných špekulantov s filozofiou smetného koša? Alebo sa má brániť vlastným originálnym názorom, ktorý nikomu neukradol, nikomu nechce predať, ale ponúknuť na oltár človeka.

 

Čo mám spraviť, aby som presvedčil človeka? Mám si vybrať oko lyžicou, mám darovať obličku? Komu, keď je jedna a na zdravú čaká 1272 chorých ľudí? Mám sa dať ukrižovať a vstať z mŕtvych? Mám podpísať zmluvu s človekom mojou vlastnou krvou? Spravím to.