hnutie Proti násiliu

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií hnutie Proti násiliu.


Anonymous

#1

2016-04-10 15:39

Už sa nedá mlčať

Hosť

#2

2016-04-10 15:58

Nahromadilo sa obrovské množstvo každodenných problémov, ktoré, žiaľ, absolútne nikoho nezaujímajú, nik sa nimi nechce zaoberať. Za čo teda ale platíme našich poslancov, ktorých sedí v parlamente úplne zbytočne také množstvo, je otázne. Vítam vznik tohto Hnutia a verím, že sa KONEČNE začne niečo robiť aj pre nás, obyčajných Slovákov!

Hosť

#3

2016-04-10 17:21

Som presvedčený o tom, že konečne sa začína aj na Slovensku niečo diať! Je najvyšší čas spraviť niečo aj pre bežných ľudí! Držím palec!!

Hosť

#4

2016-04-10 17:27

Myslím, že je rozumné podporiť túto petíciu, pretože jej signatárov zaujíma názor nás všetkých a nehľadia na svoj prospech. Jurajovu prácu poznám a je to vynikajúci slovenský spisovateľ a fajn človek, ktorý nemyslí iba na seba a vidí veci také, aké sú. S prácou Štefana Čambalu sa tiež stretávam a viem, že je to človek zapálený pre ochranu prírody a ak sa rozhodol pustiť do práce v politike, určite má čo k nej povedať! Držím palec!
Martina

#5 Re:

2016-04-11 07:23

#2: -  

 Ahojte!

Samozrejme, že všetkými desiatimi vašu aktivitu spraviť na Slovensku konečne poriadok podporujem, len by ma zaujímalo, kde dané hnutie Proti násiliu nájdem - myslím web alebo na nejakej soc.sieti či ste. 

Vďaka!


Hosť

#6 Re: Re:

2016-04-11 12:14

#5: Martina - Re:  

 Načo by si hľadala. Veď číslo účtu na ktorý máš poslať peniaze je tu.

Martina

#7 Re: Re: Re:

2016-04-11 15:37

#6: - Re: Re:  

 Zrejme si si neprečítal(a) celú moju otázku. Nehľadám číslo účtu, ale webstránku daného hnutia alebo link na ich FB.


Hosť

#8 Re: Re: Re: Re:

2016-04-12 05:43

#7: Martina - Re: Re: Re:  

 A ty si nepochopila moju odpoveď...

Martina

#9 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-12 07:43

#8: - Re: Re: Re: Re:  

 No veď sem s ňou! :)

Ipse

#10 Re:

2016-04-12 14:51

#2: -  

 Dobrý,

som tvorcom myšlienky vzniku prípravného výboru hnutia Proti násiliu, vzniklo v Leviciach, ono musí spĺňať požiadavky podľa Minister. vnútra. Bez podpory občanov nedokážeme nič. Je pravdou, že drvivá väčšina ľudí je znechutená všetkým tým negatívnym, čo sa deje. V Nežnej sme si takýto ďalší vývoj neželali, ale riešením je spojiť sily, vrátiť sa k myšlienkam demokracie svojimi činmi. Hoci pojem demokracia, nám zhnusili naši politici, tým, že o nej iba hovorili. Ľudí musia zaujímať kauzy Gorila, platinové sytká, Váhostav, zlaté padáky, Panama papers, daňové raje, atď, atď, aj keď sa to už nedá počúvať. Ale nikto iní ako my, ľudia to nezastavíme!

Veď nám špekulanti v tejto krajine vykrádajú špajzu. My, radoví občania na  to doplácame. S politických strán sú len fotbalové kluby, ktoré kopú za seba. Oni občana nemajú za nič. Nás tento stav musí zaujímať, aj keď sme ním totálne znechutení. Nech je v parlamente 100 poslancov, ale aby sme to zmenili, musíme sa tam dostať.


Hosť

#11 Re:

2016-04-12 15:16

#3: -  

 Dobrý,

veru je najvyšší čas,

ďakujem za Váš záujem o dianie. Účastníkovi vyššie som sa predstavil ako Ipse, lebo PC ma inšpiroval k tomu, aby som si dal prezívku. Už ju nebudem používať, je to meno literárnej postavy z mojich kníh. Moje meno je Juraj Cintula. Ale neskôr o sebe napíšem viac.

Na Slovensku sa začína dej dynamizovať, ale aby jeho vývoj išiel tým smerom, ktorý nie je pre spoločnosť škodlivý, o to sa musíme postarať my, radoví občania. Situácia sa radikalizuje, ale my jej musíme čeliť.

Prvoradou úlohou nás všetkých je, aby nedošlo k násiliu, k vojne. Neonacizmus, anarchia, extrémizmus nesmie mať šancu! 

Vinu dávam vládam európskych štátov, že nedokážu včas čeliť hrozbám, majú sklz v pružných rozhodnutia 8 mesiacov. Ale teraz nejde o to, hľadať vinníkov, ale nájsť silu, ktorá je schopná riešiť, zastaviť, vyriešiť. Upokojiť .Tou silou je človek!

 Je všade okolo nás a je chybou, že vlády človeka nemajú za nič. Keď bude treba znovu zaplníme námestia, tak ako to spravila Verejnosť proti násiliu v r. 1989. My, radoví občania tejto krásnej krajiny, sa dokážeme brániť!


Hosť

#12 Re: Re: Re:

2016-04-12 15:34

#6: - Re: Re:  

 Dobrý,

prosím Vás, ak chceme pomôcť, zachovávajme ku každému elementárnu úctu. Ten, kto sa chce vyjadriť nech je slušný. Ďakujem každému.


Hosť

#13 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-12 15:37

#8: - Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý,

prosím Vás,  veľmi Vás prosím o slušnosť!


Hosť

#14 Re: Re:

2016-04-12 16:00

#11: - Re:  

  Zdravím Vás priatelia!

Svet je plný zbraní, napätia, násilia, vojen. Ľudia ako keby sa zbláznili. Do Európy smeruje súvislý zástup migrantov. Rastie nacionalizmus a extrémizmus. Ale čo je najhoršie: vlády európskych štátov proti tomuto vývoju nemajú žiadnu alternatívu.

Ale tou je predsa človek. Je všade, kde sa len pozriete.

Čo chcú ľudia? Ľudia chcú pokoj, chcú sa mať dobre.

Čo ľudia nechcú, čoho sa boja, čo odmietajú? Násilie. Každý normálny človek násilie odmieta. Dominantnou témou dňa je strach. Ale dominantnou témou dňa musí byť aktivita ľudí proti násiliu. 

Juraj Cintula


Hosť

#15 Re: Re: Re:

2016-04-12 16:03

#14: - Re: Re:  

  Nerozumiem politike, ale cítim jej následky.

 

Bohatí nevytvárajú vzory, tvoria rebríčky svojho zisku

Ľudia hlcú fúru liekov, ktorá škodí.

Svet je plný  áut, lietadiel a lodí,

A človek je hladný s cigaretou v pysku. 

 

Juraj Cintula

.

#16

2016-04-12 18:50

        Za zníženie počtu poslancov NR SR na 100.        www.peticie.com/zzppp

 


Hosť

#17 Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 12:08

#12: - Re: Re: Re:  

V čom sa vám môj príspevok zda neúctivý?

Lebo mne sa zdá neúctivé ešte len chcieť založiť hnutie, ktoré ešte nemá ani stanovy, napísať tri neznáme mená ako zakladateľov a zverejniť číslo účtu, na ktorý mám poslať peniaze.

Martina

#18 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 17:42

#17: - Re: Re: Re: Re:  

Možno čakáte, že v Prípravnom výbore hnutia Proti násiliu bude aj niekto, kto je teraz verejne známy, hoci doteraz o ňom nikto ani nepočul. Ani o takom Procházkovi, Kotlebovi atď. sme pred pár rokmi nevedeli. Nuž, minimálne pán Cintula a pán Čambal sú známymi ľuďmi v regióne i medzi verejnosťou. Jeden vynikajúci spisovateľ, fantastický Človek, ktorému nie je vôbec ľahostajné, čo sa deje na politickej scéne a chce to zmeniť - nie pre seba, ale pre nás všetkých, druhý publicista, popularizátor ochrany živej prírody a novinár. To, že ich Vy nepoznáte neznamená, že sú to neznáme mená. Ja im držím palec a rada ich podporím aspoň takto. 

Juraj Cintula

#19 Re:

2016-04-13 21:12

#16: . -  

 Som za, je to múdre, lacné, systémové riešenie. Štát produkuje dlhy a spoločnosť ich platí. to je spravodlivé?

Juraj Cintula

#20 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 21:50

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý bratu,

p, Martine by som :

1. netykal

2. netlačil ju do polohy nechápavej

Oceňoval by som, že má záujem. Veľa ľudí je situáciou zhnusená, veľa ľudí nenávidí a už ani nevie koho, veľa ľudí už nevládze, lebo je pod lavínou skepsy a beznádeje.  Ak sa nájde niekto, kto položí otázku, tak by som tú iskierku nedusil,ale do nej dúchal, ak Vám záleží na človeku. A myslím, že Vám záleží.

Ak som založil účet pre spoločnú vec, tak je to dôkaz, že nie som Široký, Pór, Jožko Majský ani Lexa. Ale, že som jeden z davu, teda "Che". Ak som si na tlač kníh zobral úver a potom som ich v podstate rozdal, zostal som v mínuse 2.000 €. Aj ja mám rodinu. Na ďalšie knihy som 4 X pýtal peniaze od prezident. kancelárie. Potom od Esetu, od Poštovej banky- sú to bohaté subjekty. Kníhkupectvá sú plné krvákov a braku o násilí. V pezinskom veľkosklade predvlani zničili 200. 000 kníh slovenských autorov.

Vlani mi vyšla kniha o Cigánoch - analýza in situ + riešenie. 6 ks som poslal do parlamentu, Ministrovi práce a nič. Nemajú odvahu prpblém riešiť. A on rastie ( na Slovensku Je 530.000 Cigánov, po Rumunsku najviac!  Pripravujem druhé vydanie. Môžem Vám ju poslať, je to husté čítanie. Problém rastie a štát sa na ňom ešte živí. A my všetci platíme "muziku".

Z môjho dôchodku financovať hnutie nemienim. Mať za sebou sponzora a potom robiť to, čo chce on a nie ľudia nepovažujem za správne.

Keď Š. Hríbovi zrušili reláciu Pod lampou, obrátil sa na ľudí. A ľudia sa v krátkom čase vyzbierali. Situácia si žiadala dva krát viac, zase sa vyzbierali. Hovoril o tom na vlaňajšej besede tu v Leviciach.

Do ničoho Vás nenútim, dnes som prispel sumou 10 €. Vy nemusíte.

Juraj Cintula

#21 Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 22:01

#7: Martina - Re: Re: Re:  

 Dobrý,

ešte sa vrátim ku kontaktu. Nájdete ma na FB, Literárny klub Dúha v Leviciach. Toto združenie som založil pred 8 rokmi, 8 rokov som bol predsedom. Na vlastné náklady vybavil IČO, DIČ, žiadosť o registráciu, účet, pečiatku, zháňal som sponzorov ( Jožko Hostinský nám dal 4000 SK, ja som klubu požičal 1.000 Sk, dostali sme sa z červených čísel. Je nás 16 členov - osem vynikajúcich žien, spolupracujeme z literátmi v B. Štiavnici, v B.Bystrici, v Lučenci. Chodíme na medzinár. festival do zahraničia.

Juraj Cintula

#22 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-13 22:13

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Áno, chápem Vás, z Vášho pohľadu sa to skutočne javí tak, ako Ste to pomenoval. Svet je plný podvodníkov, špekulantov, hazardérov, radikálov, aj väznice sú plné. A zdá sa, že nestačia.

Ťažko nájsť recept na to, komu veriť a komu nie. Môže to byť otázka skúseností, môže to byť otázka intuície. Ale aj toto môže sklamať. Nemám sa za čo hanbiť.  Moje úmysly sú čisté, svedomie mám čisté. Na rukách môže byť špina ( od roboty). Dubček hovoril - že to je čistá špina.

Juraj Cintula

#23 Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-14 05:43

#17: - Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý,

zo skúseností vieme, že do politiky sa tlačia predovšetkým špekulanti. Politika je taká, aký ľudia ju robia. Ja definujem politiku človeka ako technológiu harmónie. Akú politiku má mať radový občan, takú, akú mu denne nanucujú špekulanti kriviaci život? Alebo si má, či musí, tvoriť tú svoju. Alebo ani sebe nemá dôverovať?

Ak 98% ľudí na tejto planéte trpí, má ďalej podliehať hrôzovláde militantných špekulantov s filozofiou smetného koša? Alebo sa má brániť vlastným originálnym názorom, ktorý nikomu neukradol, nikomu nechce predať, ale ponúknuť na oltár človeka.

 

Čo mám spraviť, aby som presvedčil človeka? Mám si vybrať oko lyžicou, mám darovať obličku? Komu, keď je jedna a na zdravú čaká 1272 chorých ľudí? Mám sa dať ukrižovať a vstať z mŕtvych? Mám podpísať zmluvu s človekom mojou vlastnou krvou? Spravím to.

.

#24 Re: Re:

2016-04-14 07:03

#19: Juraj Cintula - Re:  

 Tak to podpíšte.


Hosť

#25 Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2016-04-15 05:29

#20: Juraj Cintula - Re: Re: Re: Re: Re:  

Pán Cintula, ďakujem za záujem a ponuku. Ale ja idem po inej ceste.

O Cigánoch nepíšem knihy a neposielam ich vláde. Cez združenie ludia v núdzi im pomáham konkrétnou pomocou, ktorú si na oplátku musia odpracovať v dielni. Cez prázdniny pre ich deti robíme tábor, kde môžu okúsiť aj iný život, ako vedú doma.

Nepíšem knihy, aj keď som už dostal ponuku od vydavateľstva. Dávam prednosť besedám, kde môžem konkrétne reagovať na atmosféru v sále a podnety prítomných ľudí. Každý deň je nový a iný a posúva ma. Kniha by bola zastarala  už pri jej dopísaní. Ale zasa nič proti knihám. Som za ne vďačný. Teda ak autor má aj čo povedať, nie len mudrovať a poučovať. Táto doba potrebuje viac svedkov ako učiteľov.

Neposlal som 10€ na žiaden účet. Dal som len peniaze konkrétnej žene, ktorá dnes (15.) musela zaplatiť nájom a nemala na to.

Do dôchodku mi už veľa nechýba. Neviem s určitosťou povedať, čo na ňom budem robiť. Ale asi to, čo aj teraz. Venovať sa konkrétnym ľuďom v konkrétnom čase a priestore. Nebudem spasiteľom a na financovanie svojich snov zakladať účet.

Carlos Castaneda napísal: "Najhoršie čo sa človeku môže stať je, že prepadne záľube v asketizme. Zatiaľ čo si myslí, že robí veľké veci, zaoberá sa len sám sebou." Ja by som k tomu pridal ešte aj záľubu zahraňovať svet. Múdry kráľ si pred bojom spočíta vojsko. Či môže tiahnuť do boja alebo má žiadať o prímerie.