hnutie Proti násiliu

Quoted post


Hosť

#11 Re:

2016-04-12 15:16

#3: -  

 Dobrý,

veru je najvyšší čas,

ďakujem za Váš záujem o dianie. Účastníkovi vyššie som sa predstavil ako Ipse, lebo PC ma inšpiroval k tomu, aby som si dal prezívku. Už ju nebudem používať, je to meno literárnej postavy z mojich kníh. Moje meno je Juraj Cintula. Ale neskôr o sebe napíšem viac.

Na Slovensku sa začína dej dynamizovať, ale aby jeho vývoj išiel tým smerom, ktorý nie je pre spoločnosť škodlivý, o to sa musíme postarať my, radoví občania. Situácia sa radikalizuje, ale my jej musíme čeliť.

Prvoradou úlohou nás všetkých je, aby nedošlo k násiliu, k vojne. Neonacizmus, anarchia, extrémizmus nesmie mať šancu! 

Vinu dávam vládam európskych štátov, že nedokážu včas čeliť hrozbám, majú sklz v pružných rozhodnutia 8 mesiacov. Ale teraz nejde o to, hľadať vinníkov, ale nájsť silu, ktorá je schopná riešiť, zastaviť, vyriešiť. Upokojiť .Tou silou je človek!

 Je všade okolo nás a je chybou, že vlády človeka nemajú za nič. Keď bude treba znovu zaplníme námestia, tak ako to spravila Verejnosť proti násiliu v r. 1989. My, radoví občania tejto krásnej krajiny, sa dokážeme brániť!

Replies


Hosť

#14 Re: Re:

2016-04-12 16:00:06

#11: - Re:  

  Zdravím Vás priatelia!

Svet je plný zbraní, napätia, násilia, vojen. Ľudia ako keby sa zbláznili. Do Európy smeruje súvislý zástup migrantov. Rastie nacionalizmus a extrémizmus. Ale čo je najhoršie: vlády európskych štátov proti tomuto vývoju nemajú žiadnu alternatívu.

Ale tou je predsa človek. Je všade, kde sa len pozriete.

Čo chcú ľudia? Ľudia chcú pokoj, chcú sa mať dobre.

Čo ľudia nechcú, čoho sa boja, čo odmietajú? Násilie. Každý normálny človek násilie odmieta. Dominantnou témou dňa je strach. Ale dominantnou témou dňa musí byť aktivita ľudí proti násiliu. 

Juraj Cintula