Celoročný zákaz používanie petárd a delobuchov

Quoted post

lojzo

#210

2016-01-03 11:29

Zase sa ozvali neurotici a bio matky z modrého koníka .. necháopem človeka, ktorému vadí cca 30 minútový ohňostroj .. ak to niekomu vadí tak to fakt musí byť chorý človek .. raz za rok sa to dá vydržať ... nechápem prečo ľudom v poslednej dobe všetko vadí .. a že sú to peniaze vyhodené do vzduchu? ja dávam každý rok za ohňostroj 3 000€ robím ho pre celú chatovú oblasť a všetci pozerajú a deckám žiaria oči .. jááj pardón to nie sú deti mamičiek z modrého koňa z vymývača mozgov ... tak ja chcem petíciu za to aby bol v noci klud a nerevali susedovcom decká lebo sa nemôžem vyspať !!! a hučia jak najaté a ráno behajú to sú neni ľudia .. a taktiež za to aby si psíčkari zbierali hovná po psoch .. 

Replies


Hosť

#212 Re:

2016-01-03 11:33:08

#210: lojzo -  

 Treba prestať aj s veľmi drahými, životné prostredie zaťažujúcimi a nezmyselnými ohňostrojmi za "spoločné" !! Podobný, ak nie lepší efekt sa dá dosiahnuť laserovými prístrojmi, ktoré sa dajú kúpiť cca za dvoj - trojnásobok mestského ohňostroja a dajú sa používať minimum 50 rokov ! Ich využitie je však omnoho lacnejšie a mnohostrannejšie, ako búchanie a smrad ohňostrojov ! Napríklad: Mestské a obecné akcie, svadby, promócie, stužkové, športové podujatia a pod...  A milý Lojzo, mal by si to za zlomok financií a deťom by tak isto žiarili oči !!!


Hosť

#214 Re:

2016-01-03 11:39:10

#210: lojzo -  

 Tu vôbec nikto nehovorí o zákate ohňostroja na Silvestra o polnoci. Tu je reč o debiloch, ktorí od polovice decembra do polovice januára sa odbavujú spôsobom že hádžu petardy a delobuchy medzi ľudí  na uliciach, pod autá na parkoviskách alebo len pre to, aby vystrašili človeka so psom na prechádzke. Ja som tiež psíčkar - mám 3 psov vycvičených na obranu - čiže streľby sa neboja, skôr útočia na strieľajúceho. Ak sa môže búchať bezdôvodne na uliciach, tak aj môžem bezdôvodne ich pustiť medzi tých, čo sa zabávajú s petardami ..... a potom výsledok uvidíme.

Tento príspevok bol odstránený jeho autorom (Show details)

2016-01-03 12:10:31



Hosť

#238 ...

2016-01-03 12:19:54

#210: lojzo -  

Keby si venoval tie peniaze deťom napr. s onkologickým ochorenim, tak by tiez detom ziarili oci a bolo by to aspon zmysluplne.

Inak ja exkrementy zbieram (aj odpadky v lese po cudzich) a Ty pyrotechniku?

Anna

#535 Re:

2016-01-04 13:53:04

#210: lojzo -  

 Ohňostroj je pekný zážitok, to je pravda. No uvedomte si prosím Vás, že naozaj treba určiť presný čas a miesta, kde by mohol byť. V súčasnosti mám strach ísť na námestie práve preto, že sa bojím delobuchov a petárd a naozaj ich majú v rukách deti a mladí ľudia, ktorí si neuvedomujú čo všetko sa môže stať. Kedysi sme chodievali na námestie, pozreli sme si program, zatancovali si, zabavili sa, v kľude sa porozprávali s kamarátmi...teraz je to nemožné!!!! Počkali sme do polonoci a spolu si pripili a popriali všetko dobré a vychutnali si jeden pekný normálny ohňostroj...teraz je to nemožné!!! Nemôžem zobudiť deti, obliecť ich a zobrať na námestie, aby si mohli ohňostroj pozrieť, pretože mi to nedovolí strach a zmysel pre zodpovednosť. Nemáme sa finančne najhoršie, no na súkromný ohňostroj peniažky nemáme. Štatu aj mestu platíme aj s manželom dane, tak ako všetci. No pre niekoľko bezohľadných ľudí, ktorí sa nevedia slušne a zodpovedne správať nemôžeme ísť s deťmi v kľude a bez strachu vychutnať si novoročný ohňostroj. Pýtam sa prečo? Ako je toto možné dovoliť? Je to o výchove a zodpovednosti každého jedného z nás - mladší ľudia majú byť vedení k slušnosti a ohľaduplnosti a nie k tomu, aby sa jeden pred druhým vyťahovali, kto z nich má lepšie delobuchy a ktoré koľko stáli a podobne. To je primitívne. Tiež by ste si nevychutnali ten Váš ohňostroj, keby okolo Vás a Vašich najbližších lietali petardy a delobuchy z každej strany. Tak skúste pochopiť. Pokiaľ by to bolo únosné a v poriadku, takáto petícia by nikdy nevznikla - nebola by totiž potrebná.