PETÍCIA za rozšírenie kapacity MŠ Tajovského Poprad

Quoted post

Dušan

#82 Re: Ide o podpásovú likvidáciu skvelej konkurencie

2015-10-26 11:04

#76: Anton Frič - Ide o podpásovú likvidáciu skvelej konkurencie  

 Začnem od konca Vášho príspevku, v ktorom je veľa pravdy ale aj nepravdy.

Vedenie štátnej škôlky na Tajovského ulici požiadalo vedenie mesta Poprad, aby mohli opätovne využívať bývalé priestory. S týmto návrhom sa stotožnila aj školská komisia (za účasti zástupcov mesta Poprad) uskutočnená dňa 19.8.2015 so záverom, aby mesto Poprad našlo súkromnej škôlke iný mestský priestor.

Kde ste v tomto texte našli podpásovú likvidáciu? Kde  ste v tomto texte našli útok zo stany vedenia štátnej materskej školy na vedenie súkromnej školy alebo učiteľky v nej. Áno, súhlasím s Vami, nie je to pre súkromnú školu príjemné. To že mali krátkodobý nájom niečo naznačovalo už vtedy a čudujem sa, že už vtedy vedenie súkromnej materskej školy nevyužilo možnosť odísť do iných priestorov. Už len z dôvodu, že sa asi bude záujem rodičov o tento typ vzdelávania zväčšovať.

Nikto od Vás nechce, aby ste svoje deti nechali v existujúcich priestoroch štátnej materskej školy, to je Vaše slobodné rozhodnutie, o ktoré Vás nikto neoberá. Vedenie štátnej materskej školy vie tieto priestory zaplniť aj bez Vašich detí. Súhlasím s Vami, že keď ste o niečom presvedčený, že to je správne, tak si za to aj priplatím. Ale nežiadajte to od všetkých, pretože táto materská škola je jediná vo svojom obvode. Súhlasím aj s tým že demografiu nezmeníme, lebo sme takí akí sme. Ale myslím si, že na deň otvorených dverí nepotrebujete pozvanie, jednoducho prídete, lebo chcete vedieť kam svoje dieťa dávate. Nevnucujte mi svoj názor, ja Vám nevnucujem môj.

Prehnané emócie tento riešiteľný problém iba zhoršia. Prestante osočovať, haniť a ohovárať a pridajte sa k tým, čo hľadajú riešenia, lebo nič iné v tejto situácii nepomôže. Najlepšie také, aby boli obidve strany spokojné.

Replies


Hosť

#99 Re: Re: Ide o podpásovú likvidáciu skvelej konkurencie

2015-10-27 08:54:34

#82: Dušan - Re: Ide o podpásovú likvidáciu skvelej konkurencie  

 Dobrý deň,

a našlo teda Mesto Poprad tejto súkromnej škôlke vhodné priestory? Lebo asi im to zabudli oznámiť, keďže sa jedná o viac ako 60 detí tiež z Popradu? Aké priestory sú k dispozícii? Možno je táto petícia úplne zbytočná, ak existujú vhodné priestory. Takže stačí len povedať, kam sa tých 60 detí môže presťahovať a odkedy a možno je vec vybavená.

J. Michalková