PETÍCIA za rozšírenie kapacity MŠ Tajovského Poprad

Quoted post


Hosť

#46

2015-10-24 18:23

Je potrebné,aby mali všetky deti možnosť navštevovať matersku školu a preto navrátenie priestorov MS podporujem.

Replies


Hosť

#55 Re:

2015-10-25 09:50:57

#46: -  

 Všetky deti možnosť navštevovať MŠ majú.

MŠ Tajovského nemala ani len naplnenú kapacitu a preto boli nútení prijať aj deti mladšie ako 3 roky aby doplnili stav a neboli im znížené sumy peňazí, ktoré ako štátne zariadenie poberajú.

Nezavádzajte svojimi príspevkami. Znovu Vám opakujem, že všetky deti možnosť navštevovať MŠ majú. A dokonca majú ich rodičia možnosť vybrať si, či svoje dieťa chcú umiestniť do štátneho alebo neštátneho zariadenia.

Je zaujímavé sledovať, ako všetci vítajú, keď príde na trh nový mobilný operátor, káblový operátor alebo internetový provider - tešia sa, že sa budú predbiehať v záujme o zákazníka a jeho mesačných 20 Eur, poskytnú im lepšie služby alebo rovnaké služby za menej peňazí a ukážu každému, že konkurencia núti robiť každého veci lepšie.

Tu to ale zázračne neplatí a hrá sa tu na city ľudí.

Je na pováženie, či ide o získanie týchto priestorov alebo o zrušenie konkurencie v blízkosti. Aj teraz ledva naplnili kapacitu a chcú od mesta násobne zvýšiť plochu zariadenia?
Mestu nevadí, že bude vykurovať prázdnu budovu? Keď pred 10 rokmi dali budovu do prenájmu, boli radi, že sa nájde niekto, kto aspoň zaplatí účty, lebo budova stála nevyužitá a platili sme to všetci my, občania - z daní.

Keď sa ale tomu druhému začne dariť, tak ho treba zrušiť a dúfať, že tie deti prídu do štátnej škôlky a budem na ne poberať viac peňazí z rozpočtu. Nuž, sklamem Vás - neprídu. Pretože keby poskytovali tie dve zariadenia aspoň podobnú kvalitu vzdelávania, tí rodičia by predsa dali deti do štátnej ( lacnejšej ) škôlky už dávno a neplatili zbytočne za niečo, čo môžu mať zadarmo.

To je príznačné, slovenské. Keď mi zdochla koza, nech zdochne aj susedovi...