PETÍCIA za rozšírenie kapacity MŠ Tajovského Poprad

Quoted post

mamička

#11 Re:

2015-10-23 20:01

#1: -  

 musím zareagovať, kedže očividne petičný výbor poskytuje zámerne nepravdivé informácie obyvateľom dotknutého sídliska...

v prvom rade ide o škôlku s  pedagogiku montessori a nie cirkevnú školku, ktorá  si  riadne plati nájomne a nie vo výške 1 euro ako to poniektorý uvadzaju, nie je korektne ak šírite nepravdivé informácie.

Osobne aj ja som mala dieťa v inej sukromnej školke, ale žial musím povedať, že s režim štátnej školky, ked moje dieťa malo v noci nočne mory a vykrikovalo mi zo sna ja nie som zlá...

Školka centrum pre rodinu je súkromna škôlka s profesionálne vyškolenými pedagómi a so špecialnou prápravou pre montessori pedagogiku, má výrazne individuálny prístup k deťom čo sa o štátnych škôlkach nedá povedať, a to nie je len učiteľkami, lebo aj tam sa určite nájdu také ktoré sú oddané svojej profesii a nepozerajú na to, že maju male platy v školstve....ale je to žial metodikou týchto MŠ.

Deti sa v menovanej súkromnej škôlke zároveň riadne pripravuje na školu podľa ISCED 0.

Prosím všetkým, aby skôr ako zavrhnú niečo výnimočne čo v našom meste máme, aby zvážili všetky argumenty a neopomenuli skutočnosť, že aj túto školku navštevu deti tohto mesta a nie sú všetky veriace a sú tu aj deti zo spomínaného sídliska. Celkovový počet deti je tuším 67, ktoré navštevujú škôlku a tí ktorí sa rozhodli vysťahovať tieto deti nevedno kam nech porozmýšľajú či takýto prejav xenofóbie je na mieste. Skutočne je vhodné, aby ste poznali fakty o počte deti ktoré sa uchádzajú o miesto v MŠ na Tajovského a potom možno zvážite či pre 9 deti vysťahujeme 67. Ďakujem

Replies


Hosť

#24 Dušan

2015-10-23 22:28:57

#11: mamička - Re:  

 Petičný výbor poskytuje pravdivé informácie obyvateľom dotknutého sídliska - práve preto pripravili petíciu a obrátia sa s nou na mesto Poprad, všetky informácie v petícii sú pravdivé a dokázateľné. Vôbec nejde o xenofóbiu.

Nikto z organizátorov petície sa nesnaží o zrušenie tejto škôlky, petíciou žiadajú zriaďovateľa iba o jej premiestnenie do iných priestorov vrámci mesta Poprad (snažia sa o to už dlhšie). Nikto z nich ani nezavrhuje tento spôsob výučby, chcú iba využívať ich priestor pre ďalšie deti, ktoré musia na začiatku každého roka odmietnuť a tieto deti sú premiestnené do iných škôlok v meste Poprad, ide približne o 10 až 15 detí ročne ktoré patria do ich obvodu a pri vyššej kapacite by určite bol aj vyšší záujem z okolia, ktorí ale momentálne nie je možný. Deti v škôlke sú ochudobnené kvôli prenájmu súkromnej škôlke aj o telocvičnu. Je tam kopec iných vecí čo súkromná škôlka nefinancuje zo svojich zdrojov, ale štátna škôlka áno, ale to nie je podstatné.

Každý z nás v tom vidí výhody pre jednu alebo druhú stranu. Súkromnú škôlku navštevujú deti z rôznych častí mesta, takže ich rodičia vozia každé ráno tak či tak väčšinou mimo bydliska, ak dostanete náhradný priestor od zriaďovateľa, ja v tom nevidím problém. Áno, vzniknú problémy so sťahovaním, zariaďovaním nových priestorov, atď. Ale takto to chodí pri prenájmoch. Prečo by na to mali doplácať obyvatelia blízkeho okolia škôlky a následne aj školy, keď to môže byť v ich prospech.

Deti zo škôlky väčšinou pokračujú vo svojich kolektívoch už aj v školách kde chodili do škôlky, málokto z nich sa vráti do bližšej školy kde nikoho nepozná. Áno, je to aj o financiách, ale za to nemôže žiadna škola, ale ten systém ktorý je, je stanovený štátom a tí učitelia za to nemôžu. Oni sa snažia pri minimálnych nákladoch odovzdať vašim deťom to, čo najlepšie vedia. Samozrejme že niektorí sú lepší, niektorí horší, ale ja osobne by som to za tie peniaze s vysokoškolským vzdelaním nerobil. Klobúk dole pred nimi (aj v štátnej aj súkromnej škôlke či škole). Ak ale môžete mať v škole o cca.100 detí v deviatich ročníkoch viac, môžete mať aj viac pedagógov, lepšie vybavenie školy a aj lepšie podmienky pre výučbu Vašich detí. Prečo ste potom takí krátkozrakí, a pozeráte sa iba na svoje deti????

Nevnášajte do toho zbytočné emócie a nepravdy. Mesto Poprad ročne zbiera údaje zo škôl a robí štatistiky, takže všetky údaje sú overiteľné a zdokladovateľné.

Všetko toto by sa malo skončiť spokojnosťou na oboch stranách teda štátnej školy a aj súkromnej školy. Všetko môže vyriešiť vedenie mesta Poprad bez zbytočných emócii a obviňovania sa rodičov a neviem ešte koho iného. Dostali od nás mandát aby to takto robili, nech dokážu že sú tu pre nás, a že pred volbami to neboli iba prázdne reči.