Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov

Quoted post


Hosť

#546

2015-07-31 21:49

Choré na sociálnom systéme je aj to, že aj žena, aj muž platia odvody do sociálnej poisťovne. Ale keď treba vypočítať materskú, tak tá sa počíta len z príjmu ženy - matky. Príjem muža - otca sa vôbec nezapočítava do výšky materskej. Ako keby neexistoval. A  k tomu príspevku vyššie, na ich www stránke som našla takúto tabuľku. Ak by to tak fungovalo, to by ozaj pomohlo všetkýcm rodinám. 

Replies


Hosť

#548 Re:

2015-08-18 07:51:47

#546: -  

Tárate 2 na 3 a zavádzate ľudí v núdzi.

1) Materský príspevok je príspevok pre matku s dieťaťom, teda sa počíta a má počítať len z jej odvodov. Keď muž ďalej pracuje, tak prečo by mal dostávať dávky zo SP?

2) Odkiaľ ste vytiahol tú tabuľku? Veď PD, priamo na Peticie.com píše o výške NZP 150€. Odkiaľ ste si vycucali tých vašich 350?

3) Peniaze nerastú na stromoch. Výdaje štátu budú pri "vašom" systéme budú minimálne také, ako teraz. A budú sa musieť pokryť výberom daní. Vy chcete zdaňovať každý pohyb peňazí. Takže tú vašu jedinú daň by sme platili mnohonásobne a boli by sme tam, kde dnes.

Bolo by fajn, keby ste sa už v PD dohodli. Našiel som tu 4 vaše reklamné Petície, ale každá tvrdí niečo iné. Aj daň zo spotreby v nich prezentujete od 1 do 2,5%. Inak je to blud, zdaňovať pohyb peňazí. Dostanem výplatu na účet, zoberiete mi z nej 2,5%. Z každej platby v obchode - 2,5%. Prevediem si peniaze na sporiaci účet - 2,5%, po roku si ich vyberiem - 2,5%... Tvrdíte, že tým odstránite šedú ekonomiku. Až vtedy sa ale začne pohyb cash peňazí.