Petícia na zvysenie rodicovského prispevku pre rodicov

Quoted post

Dada

#263 Re: prilis dlha rodicovska

2015-06-19 12:48

#44: sissy - prilis dlha rodicovska 

 Súhlasím s tvojim názorom, že 3 roky sú nadštandard, ktorý je len na Slovensku. Napríklad Švajčiarsko má "len" 3-mesačnú materskú dovolenku. Preto v dnešnej dobe je mať dieťa luxus, respektíve sa na neho treba finančne dopredu pripraviť.

Nesúhlasím však, aby mala nárok každá. Skôr ako ma ukameňujete, mám 36 rokov,  prvé dieťa a zamestnaná som od 18 rokov, stále na jednom a tom istom pracovisku. (O štúdiu na VŠ po večeroch a za ťažké peniaze pomlčím, rodičia na to nemali, musela som si všetko zabezpečiť sama). Za tie roky som odviedla už nejaké dane, nejaké poplaty, zaplatila nejaké dôchodky. Prečo by som ja mala dostávať tak isto, ako napríklad žena, ktorá má 6dieťa v 25-rokoch a v živote nikde nepracovala?

Áno, súhlasím so zvýšením, ale taktiež by so brala do úvahy, či ide o matku ktorá niečo odrobila a vyrobila pre tento štát, alebo len sedí doma, robí deti a čaká s nastrčenou rukou.

 

Replies


Hosť

#379 Re: Re: prilis dlha rodicovska

2015-06-19 20:43:00

#263: Dada - Re: prilis dlha rodicovska 

 Pretoze tych 6 deti bude o par rokov prispievat tomuto statu v podobe odvodov a nejakej pridanej hodnoty. To ze v inych a hlavne bohatych krajinach su aj 3 mesiace nadstandard,neznamena ze to je tak v poriadku, pozrite sa ake degenerovane, nevychovane a neschopne tie deti su, neposlusne, bez hodnot, ucty, zodpovednosti. Ale rozumiem ze pre tie krajiny su potrebny hlupy ludia, aby boli poslusny a s vymletymi hlavami naplnenymi recami o demokracii, mali pocit ako sa maju dobre, ze su slobodny a mozu si robit co chcu, ze si mozu dovolit kupit co chcu a najlepsie ked im na to niekto moze pozicat a nech to potom splacaju, nech su zadlzeny, lebo zadlzeny clovek musi pracovat, teda nemoze si dovolit odmietnut pracovat aj ked mu pridaju robotu za ten isty plat, ak mu to nestaci nech si najde este brigadu. Zadlzovanie je novodobe otroctvo, vdaka ktoremu rodicia nemaju cas na svoje deti, nemaju cas na seba, v kuse sa hadaju a rozvadzaju. Potom su slobodne mamicky ktore nemaju z coho zivit svoje deti a tak zeny si myslia ze najprv si musia vybudovat karieru aby si zabezpecili urcity standard, potom uz maju vela rokov , rychlo 1.dieta a rychlo druhe aby to stihla, zvyknuta na urcity stil zivota a standard sa snazi tento udrzat a zanedbava dieta, pod falosnou predstavov ze musi dietatu zabezpecit dostojny zivot sa mu nevenuje tak ako by potrebovalo, nehovoriac o tom ze chlapa uz nema, teda dieta nema dolezitu sucast a to otca......