Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR

Quoted post


Hosť

#67 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-10 19:32

#66: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

Mám tomu rozumieť tak, že vy navrhujete zrušiť psychiatriu ako takú a napríklat ťažké stavy F20.0 (Paranoidná schizofrénia) liečiť výživovými doplnkami?

Pri všetkej úcte, ale na toto sa nedá odpovedať. Svojími názormi ohrozujete životy pacientov.

Replies


Hosť

#69 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-13 15:44:08

#67: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Presne tak, psychiatria ako odbor je odbor, ktorý už na svojom začiatku začal miasť ľudí tým, že dokáže liečiť duševné odchýlky ľudí. Hovorila som s viacerými psychiatrami, ktorí mi povedali, že sa odbor psychiatrie nezaoberá dušou ale mozgom a chemickou nerovnováhou, a že nemám brať vážne, keď sa psychiater menuje psychiater - čo znamená psyché - duša a iatro - doktor, čiže doktor duše. Jeden sa ma opýtal, či som videla niekde poletovať duše a smial sa pritom aké je komické hovoriť o nejakých dušiach. Ževraj názov psychiater alebo alebo psychiatria nemá nič spoločné s tým, čo robí psychiatria, lebo psychiatria rieši mozog a chemickú nerovnováhu. Takže naozaj mi to povedali viacerí, a tiež som to počula hovoriť viacerých psychiatrov v dokumentárnych filmoch o psychiatrii. Takže ak sa nejaký odbor nazýva psychiatria a pritom nemám nič spoločné s dušami, tak čo si o tom môže laik myslieť? 

Ak nevie tento odbor správne pomenovať ani sám seba, ako môže dokázať všetko ostatné, čo robí? Existuje nejaký dôkaz, že má niekto že F20.0 (Paranoidnú schizofréniu)? Hovorím o dôkaze, nie o názore a popisovaní správania sa niekoho. Vy asi ešte neviete, že sa manažment psychiatrie a niektorí psychiatri už oficiálne priznali k tomu, že o chorobách hlasujú, či to sú alebo nie sú choroby. Pozrite si filmový dokument DSM (Diagnostický štatistický manuál). Tam to hovoria psychiatri otvorene, že o chorobách sa hlasuje. Napríklad raz bola ako choroba odhlasovaná homosexualita, a potom bolo odhlasované, že to nie je choroba. 

Pane skúste porozumieť jednej veci, ktorú Vám znovu zopakujem. Táto skupina nie je miestom pre Vaše názory. Dokáže napríklad podľa Vás psychiatria dokázať ťažký stav F20,0 kde vzniká? Ak to psychiatria nevie kde vzniká, ako môže niečo liečiť? Na druhej strane viem, že ľudia, ktorým psychiatria diagnostikovala tento stav sa dokázali z tohto stavu dostať keď im pomáhali ľudia, ktorí rozumejú ako nejaká situácia u človeka nastáva. 

Kto ohrozuje ľudí sú tí, ktorí nerozumejú ľuďom, robia na nich pokusy a používajú nehumánne prostriedky ako je ECT, lieky s niežiadúcimi účinkami, ktoré ich paralizujú, spôsobujú parkinsonovú chorobu, slintanie, neschopnosť myslieť, celoživotnú invaliditu, samovražedné sklony alebo agresiu. 

Psychiatria mala desaťročia možnosť dokázať, to čo tvrdí. Doteraz tak neurobila. 

Je zaujímavé sa poučiť z dejín, až kam siaha nedokonalosť psychiatrie. Napríklad Hitler bol psychiatrický pacient a vieme, čo dokázal pod vplyvom psychiatrických liekov. Taktiež Stalin. Holocaust vymyslela psychiatria, čo priznal prezident nemeckej asociácie psychiatrov. Myslíte si, že už len tento fakt by nemal stačiť na jej zastavenie? Tento odbor nám už ukázal, až kam siaha jeho nedokonalá a neodborná práca. Žiaden vyliečení, ale mnohí mŕtvi. To sú výsledky psychiatrie za posledné storočie. Drogovanie a mrzačenie ľudí. Tým, že sa snažíte zastaviť a znevážiť túto petíciu bez odborných znalostí, len ukazujete ostatným, že je správne, že ju podpisujú. Ďakujem Vám, že takto pomáhate.  

 

 

TB

#84 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

2015-04-15 17:11:23

#67: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:  

 Dobrý deň chcel by som sa Vás opýtať a pripomenúť otázku na vás ktorú ste nezodpovedal: "Keby bolo ECT tak dobré ako tvrdí psychiatria, každý psychiater by mal prejsť týmto procesom, aby porozumel tomu ako to vlastne je dostať ECT a aké zmeny u neho nastanú. Ľudia, ktorí naozaj pomáhajú iným a vedia ako, sú tí, ktorí to, čo robia najprv použijú na sebe, aby dobre rozumeli produktu, a až potom sa odvážia pomáhať s tým iným. Dostala som odpoveď od jedného primára psychiatrie na moju otázku, či by si on dal ECT, že nie, lebo on to nepotrebuje. Druhých však na to nahováral a keď s tým nesúhlasili, robil im tento úkon aj proti ich vôli, lebo bol presvedčený, že im to má pomôcť. Chápete aká to je schizofrénia? Najlepší pomocník človeka v akomkoľvek odbore je osoba, ktorá pozná a má vyskúšaný produkt na sebe a nerobí to len preto, že niekto povedal, že to má byť takto a takto. Ak niekto slepo uzná nejakú autoritu bez toho, že si preverí fakty, je jasné, že nebude ani zodpovedný a nemal by dostať na takúto prácu povolenie, kým nevyskúša na sebe ako to funguje." 

Čo je správne na tom odporúčať alebo liečiť ľudí a pomáhať im ako tvrdíte s produktom ktorý nemáte Vy osobne odskúšaný v praxi? Zamyslel ste sa niekedy nad tým, že Vy vlastne ani neviete čo im dávate pretože ste to sám nevyskúšal? Viete to urobiť a prebrať teda na seba úplnú zodpovednosť?

Ďakujem za odpoveď.