Petícia na zrušenie nástrojov psychiatrie na územi SR

Quoted post


Hosť

#58 Re:

2015-04-09 13:12

#57: -  

Je evidentné pane, že Vám zámerne uniká podstata obsahu petície a snažíte sa zvýrazniť nepodstatné chyby. Je evidentné, že ste diletantom v tom, čo robíte a je jedno, čo robíte. Indikátorom Vášho nezdravého úsudku je práve to, že poukazujete na nepodstatné chyby v texte. Faktom však zostáva, že nástroje psychiatrie, či napíšeme slovo psychiatria s mäkkým alebo tvrdým i/y, alebo či niekde chýba mäkčeň, alebo čokoľvek iné je, že sú to nástroje, ktoré zabíjajú ľudí. A keď napíšeme zabyjajú ľudí aj s tvrdím y, aj keď tam má byť mäkkté i, platí, že zabíjanie ľudí je zločin, ktorý vykonáva psychiatria na ľuďoch už dosť dlho na to, aby sme vedeli, že je nebezpečná, a že už ju nechceme. Môžete si to prekrúcať a znevažovať ako chcete. Vieme kto ste, a ďakujeme, že ste nám to povedali. Váš obžutý pľuvanec, spadol len do Vášho oka.  

Replies


Hosť

#60 Re: Re:

2015-04-09 13:38:54

#58: - Re:  

Úctou k štátnemu jazyku som nemyslel i/y ani chýbajúce spojky a čiarky, ktoré by ale prispeli k zrozumiteľnosti textu. Mal som na mysli formu, akou je petícia napísaná.

Predmet psychiatrie ľudstvo pozná vyše 2500 rokov a samotný pojem psychiatrie ako samostatného odboru je starší ako 200 rokov. Za tu dobu v nej pôsobilo nespočet velikánov ľudského ducha a výsledky ich práce, či už teoretické alebo praktické sú neodškriepiteľné. Každý z nich sa pod svoju prácu podpísal plným menom a venoval jej celý život.

Rovnako, petícia sa obracia na ľudí s patričným vzdelaním, patričného veku a postavenia.

Preto by som od nej očakával, ak chce poprieť prácu toľkých vzdelancov a obracia sa na špičky Slovenskej republiky, že bude mať všetky atribúty - odborné aj formálne, ktoré jej prináležia. A očakával som, že pre človeka, ktorý sa hrdí akademickým titulom, aj keď tým úplne najnižším, nebude nemožné tieto atribúty naplniť.

Mýlite sa ak sa domnievate, že nedostatky v jazyku sú len zámienkou a že nemôžu znížiť význam petície. Petícia tohto druhu a obsahu totiž žiaden význam nemá, lebo neobsahuje žiadne relevantné fakty potvrdené odborníkmi a výskumom. Naproti tomu práve odborné štatistiky a výskum ukazujú percento úspešnosti liečby. A jej potrebu v terajšom svete.

P.S.: Ak Vám ako človek z odboru môžem poradiť, robte niečo so svojou potlačovanou agresivitou. V tomto štádiu by to mohol ešte zvládnuť psychológ.