Podnet na začatie trestného stíhania vo veci odhalenia pomníka V.Biľakovi

Quoted post


Hosť

#48

2015-03-06 11:39

Podnet je, samozrejme, nutný, ale podľa mňa nedostatočný. Samozrejme, všetci sa zhodneme, že prejav nespokojnosti so svojou sociálnou situáciou je vyjadrením konzistentnej stalinistickej ideológie.

No potom treba podať trestné oznámenie aj na 70% obyvateľov, ktorí sú podľa prieskumov sklamaní z vývoju po roku 1989. Objektívne bol totiž tento vývoj dokonalý. Počujem "regionálne rozdiely", "nezamestnanosť", "znižovanie životného štandardu"? Ja to nazývam "oddeliť zrno od pliev". Popieranie toho, že žijeme v najlepšom z možných svetov, je jednoznačne schvaľovaním zločinov totalitných režimov.

Lenže nesmie sa ostať iba pri tomto, treba riešiť príčiny. Samozrejme, príčinami nespokojnosti sú veci ako chudoba či nezamestnanosť. Lenže v demokratickej kapitalistickej krajine je každý dokonale slobodný a je výlučne na ňom, ako naloží so svojím životom. Ľudia, ktorým sa znížil životný štandard, chudobní alebo nezamestnaní ľudia, tak logicky dosiahli tento stav vedome, a to s jediným cieľom: vytvoriť si zámienku na vyjadrovanie nespokojnosti - inými slovami: na šírenie svojej odpornej, stalinistickej, totalitárnej ideológie. Ak teda chceme riešiť príčiny, treba definovať "chudobu", "nezamestnanosť" a "nízky životný štandard" ako trestné činy a pozatvárať všetky tieto podvratné živly.

Replies

Starý Moskvič Tvrdé Auto

#68 Re:

2015-03-07 12:04:53

#48: -  

 Dúfam že svoj koment berieš ako recesiu inač by ťa za vetu že väčšina slovenska sa do chudoby dostala vedome mojí kolegovia z fabriky vyzliekliu do hola a hodili do smetiaku len čo by si im to do oči povedal... Tento najslobodnejší demokratický system má však jednú obrovskú muchu... Nieje slobodný vôbec ak by bol slobodný ako to tu píšeš máš možnosti aj milión ale tu si môžeš vybrať len medzi tými dvomi buď byť troskou alebo prostitútkov tohto režímu...