Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

Ateista

#595 Moj nazor

2015-03-05 21:29

Po nastudovani si a zhliadnuti zopar dokumentov som konecne pochopila, co to vlastne ta pochybna "gender" indeologia je. A som z toho zdesena a zhnusena. Ja nechapem ako s tym mozu politici v zapadnych a severskych krajinach suhlasit a zapracovavat to postupne do zakonov? To naozaj uz prisli o posledne zvysky zdraveho rozumu??? Zena je zena, muz je muz a su rozdielny nielen biologicky ale aj mentalne, to kazdy normalny zdravy clovek vie a citi a je to aj roznymi vyskummi vedecky dokazane. Tvrdit nieco ine je zvratene a proti prirode.... K homosexualom a roznym inym deviaciam- tu som presvedcena ze ide o psychycku poruchu, ktora by sa mala liecit. Toto spravanie nie je nijak geneticky ani biologicky podlozene. Zaroven som znechutena a to nie som krestanka tym ako sa stavia sexualna orientacia nad vsetko ostatne. To sme skutocne taky ubohy, ze nie sme schopny tieto pudy ovladat ale nechame aby oni ovladali nas??? Co ma sexualna orientacia spolocne s ludskymi pravami? Ako nam moze chora homosexualna mensina vnucovat svoje chore ideologie? Ako je mozne ze sa vobec neinformuje o rizikach homosexualneho zivota? A to ich pravo na dieta, tak to je skutocne vrchol...dieta ma v prvom rade pravo na matku a otca, oni nemaju ziadne pravo na dieta.... A k sexualnej vychove v skolke... no videla som materialy v anglictine a je to teda pekny hnus.... co sa ma co 5 rocne dieta vobec takymito vecami zatazovat? To aky chory psycholog vymylel? No skutocne som z toho vsetkeho zhrozena a gender ideologia je jedina vec, ktora ak sa tu zacne presadzovat ma prinuti pridat sa k protestujucemu davu.  Vlastne preco sa uz neorganizuju protesty???

Replies

P.P.K.

#597 Re: Moj nazor

2015-03-06 06:29:39

#595: Ateista - Moj nazor 

 V Košiciach bol pochod za život, ktorého sa zúčastnilo okolo 70 tis. ľudí. Len média o tom pozabudli informovať. A aj tie dva články, čo vyšli po pochode na internete, boli na druhý deň vymazané. Tohto roku v lete by mal byť v Bratislave. 


Hosť

#598 Re: Moj nazor

2015-03-06 11:13:08

#595: Ateista - Moj nazor 

 ty si tak velmi (ci uz priamo alebo nepriamo) ovplyvnena ucenim cirkvi, ze by si sa ani nemala povazovat za ateistu a uz vobec nie takto verejne a s takou prezyvkou sirit taky nazor, aky si vyjadrila - vyzera to potom prinajmensom smiesne!


Hosť

#601 Re: Moj nazor

2015-03-06 13:17:54

#595: Ateista - Moj nazor 

 Veľmi pekne ďakujem za Váš názor a čas,prajem všetko dobré a krásne.

choroba?

#603 Re: Moj nazor

2015-03-06 19:00:30

 

 

#595: Ateista - Moj nazor 

 

Je homosexualita choroba? Vráťme sa trochu dozadu k vylúčeniu homosexuality zo zoznamu psychických chorôb. Prvýkrát sa to stalo na pôde Americkej psychiatrickej asociácie v r. 1973. Málokto však vie, čo tomu predchádzalo a za akých okolností k tomu došlo.

 

 

Pred rokom 1973 sa homosexualita zaraďovala ako psychická porucha do sekcie 302 Diagnostického a štatistického manuálu duševných porúch, ktorý je referenčnou príručkou používanou psychiatrami v USA (skratka DSM). V sekcii 302 - Sexuálne úchylky, bola homosexualita uvedená na prvom mieste. Sekcia 302 hovorila, že homosexuálne osoby tvoria kategóriu jednotlivcov, ktorých sex. záujem je v prvom rade orientovaný na objekty odlišné od osôb iného pohlavia, na sexuálne vzťahy .., ktoré sa uskutočňujú za zvláštnych okolností. Aj keď mnohí vnímajú svoje praktiky za poľutovaniahodné, nie sú ešte schopní nahradiť ich normálnym sexuálnym správaním.

 

 

 

Dr. Ronald Bayer vo svojej knihe Homosexuality and American Psychiatry: The politics of Diagnosis píše, že prvý útok homosexuálnych aktivistov na Americkú psychiatrickú asociáciu (APA) sa stal v roku 1970 počas konferencie APA v San Franciscu. Gay aktivisti sa rozhodli narušiť konferenciu prerušovaním rečníkov, prekrikovaním a vysmievaním psychiatrov, ktorí vnímali homosexualitu ako psychickú poruchu.

V roku 1971 Frank Kameny, homosexuálny aktivista pracujúci pre Gay Liberation Front, počas konferencie APA vytrhol mikrofón a kričal: "Psychiatria je vtelený nepriateľ. Psychiatria vedie nemilosrdnú vyhladzovaciu vojnu proti nám. Môžete toto zobrať ako vyhlásenie vojny proti vám." Homosexuáli si urobili napodobeniny APA poverovacích listín a získali prístup do výstavného priestoru konferencie. Zastrašovali každého, kto tvrdil, že homosexuáli potrebujú liečbu. Kameny si našiel spojenca v APA v osobe Kenta Robinsona, ktorý pomohol aktivistom prezentovať svoju požiadavku na vylúčenie homosexuality z DSM.

Na konferencii APA v r. 1972 mali homosexuáli povolený stánok s názvom "Gay, hrdý a zdravý". Kamenymu dovolili byť účastným panelovej diskusie psychiatrov o homosexualite.

Snaha vylúčiť homosexualitu z DSM bola výsledkom politickej moci, hrozieb, vydierania a nie vedeckých výsledkov. Pred konferenciou APA v r. 1973 pred ďalším kongresom niektorí psychiatri pod vedením Dr. Irvinga Biebera a Charlesa Socaridesa sa pokúsili zorganizovať opozíciu ku snahám homo aktivistov.

 

 

Po veľkom politickom tlaku sa 8 členovia jedného výboru APA stretli za zatvorenými dverami, aby diskutovali o žiadosti Kamenyho. Podľa svedectva Dr. Jeffreho Satinovera (uvádza to vo svojej knihe Homosexuality and the Politics of Truth) oponentom bolo daných iba 15 minút na argumentáciu. Nakoniec výbor väčšinou hlasov rozhodol, aby o Kamenyho žiadosti hlasovalo 10 000 členov APA. Celé hlasovanie prebiehalo podivuhodným spôsobom. National Gay Task Force si obstaralo zoznam adries členov APA a každému z nich zaslalo list, ktorý ich vyzýval hlasovať za vymazanie homosexuality zo zoznamu mentálnych porúch. Žiadny člen APA nebol informovaný, že poštové zásielky boli financované zo strany homosexuálnych aktivistov. Na základe následného hlasovania bola homosexualita vymazaná zo sekcie 302 DSM-II. APA tak dala pod vplyvom zastrašovania politickú odpoveď na to, čo si vyžadovalo vedeckú odpoveď. Vedecké štúdie boli ignorované. Ide o precedens, ktorý sa vo vedeckom výskume nikdy predtým nestal.

 

 

 

Podľa Josepha Bergera, významného člena APA, sledovaným cieľom nebolo dospieť k definitívnemu vedeckému rozhodnutiu o homosexualite, ale vytvoriť priaznivú klímu na zmenšenie intolerancie voči homosexuálom. Keďže členom APA bolo podsúvané, že ide o vytvorenie klímy, ich hlasovanie bolo zneužité a neprávom interpretované ako vedecká výpoveď. Následkom však bolo aj to, že sa dokonca začala zakazovať akákoľvek diskusia o tejto téme.

 

 

Dr. Socarides píše: "Homosexuáli sa spojili .., aby vyhlásili homosexualitu za normálnosť a útočili na každú opozíciu proti tomuto chápaniu. Rozhodnutie APA poslúžilo ako trójsky kôň, ktorý otvoril dvere k rozsiahlym psychologickým a sociálnym zmenám v sexuálnym zvykoch a mravoch. Rozhodnutie sa využilo, aby homosexualitu normalizovalo a udelilo jej status, o ktorý sa oplatí snažiť. Pre mnohých amerických psychiatrov zostáva tento čin mrazivou pripomienkou, že ak sa za vedecké princípy nebojuje, môžu byť porazené. "

 

 

 

Rozhodnutie APA spôsobilo, že počas viac ako 30 rokov sa lekárom zabránilo správne a riadne diagnostikovať homosexualitu ako úchylné správanie a z tohto dôvodu nemohli pre tieto osoby odporučiť liečbu.

 

V Amerike sa tak nastavila výhybka, ktorej dôsledky boli ďalekosiahle. Politický nátlak pokračoval. V r. 1990 aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyškrtla homosexualitu zo zoznamu duševných porúch. Homosexuál sa tak má považovať za normálneho a zdravého človeka.