Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Kontaktujte autora petície

Táto diskusná téma bola automaticky vytvorená k petícií Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv.


Hosť

#601 Re: Moj nazor

2015-03-06 13:17

#595: Ateista - Moj nazor 

 Veľmi pekne ďakujem za Váš názor a čas,prajem všetko dobré a krásne.


Hosť

#602 Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-06 17:34

#600: Ateista - Re: Re: Moj nazor 

 poprosim odkazy na tu "sexualnu vychovu v skolke". deti zial nepridavaju cloveku na rozume, ale hlavne na strachu a potom ma takyto clovek tendenciu verit kravinam!

choroba?

#603 Re: Moj nazor

2015-03-06 19:00

 

 

#595: Ateista - Moj nazor 

 

Je homosexualita choroba? Vráťme sa trochu dozadu k vylúčeniu homosexuality zo zoznamu psychických chorôb. Prvýkrát sa to stalo na pôde Americkej psychiatrickej asociácie v r. 1973. Málokto však vie, čo tomu predchádzalo a za akých okolností k tomu došlo.

 

 

Pred rokom 1973 sa homosexualita zaraďovala ako psychická porucha do sekcie 302 Diagnostického a štatistického manuálu duševných porúch, ktorý je referenčnou príručkou používanou psychiatrami v USA (skratka DSM). V sekcii 302 - Sexuálne úchylky, bola homosexualita uvedená na prvom mieste. Sekcia 302 hovorila, že homosexuálne osoby tvoria kategóriu jednotlivcov, ktorých sex. záujem je v prvom rade orientovaný na objekty odlišné od osôb iného pohlavia, na sexuálne vzťahy .., ktoré sa uskutočňujú za zvláštnych okolností. Aj keď mnohí vnímajú svoje praktiky za poľutovaniahodné, nie sú ešte schopní nahradiť ich normálnym sexuálnym správaním.

 

 

 

Dr. Ronald Bayer vo svojej knihe Homosexuality and American Psychiatry: The politics of Diagnosis píše, že prvý útok homosexuálnych aktivistov na Americkú psychiatrickú asociáciu (APA) sa stal v roku 1970 počas konferencie APA v San Franciscu. Gay aktivisti sa rozhodli narušiť konferenciu prerušovaním rečníkov, prekrikovaním a vysmievaním psychiatrov, ktorí vnímali homosexualitu ako psychickú poruchu.

V roku 1971 Frank Kameny, homosexuálny aktivista pracujúci pre Gay Liberation Front, počas konferencie APA vytrhol mikrofón a kričal: "Psychiatria je vtelený nepriateľ. Psychiatria vedie nemilosrdnú vyhladzovaciu vojnu proti nám. Môžete toto zobrať ako vyhlásenie vojny proti vám." Homosexuáli si urobili napodobeniny APA poverovacích listín a získali prístup do výstavného priestoru konferencie. Zastrašovali každého, kto tvrdil, že homosexuáli potrebujú liečbu. Kameny si našiel spojenca v APA v osobe Kenta Robinsona, ktorý pomohol aktivistom prezentovať svoju požiadavku na vylúčenie homosexuality z DSM.

Na konferencii APA v r. 1972 mali homosexuáli povolený stánok s názvom "Gay, hrdý a zdravý". Kamenymu dovolili byť účastným panelovej diskusie psychiatrov o homosexualite.

Snaha vylúčiť homosexualitu z DSM bola výsledkom politickej moci, hrozieb, vydierania a nie vedeckých výsledkov. Pred konferenciou APA v r. 1973 pred ďalším kongresom niektorí psychiatri pod vedením Dr. Irvinga Biebera a Charlesa Socaridesa sa pokúsili zorganizovať opozíciu ku snahám homo aktivistov.

 

 

Po veľkom politickom tlaku sa 8 členovia jedného výboru APA stretli za zatvorenými dverami, aby diskutovali o žiadosti Kamenyho. Podľa svedectva Dr. Jeffreho Satinovera (uvádza to vo svojej knihe Homosexuality and the Politics of Truth) oponentom bolo daných iba 15 minút na argumentáciu. Nakoniec výbor väčšinou hlasov rozhodol, aby o Kamenyho žiadosti hlasovalo 10 000 členov APA. Celé hlasovanie prebiehalo podivuhodným spôsobom. National Gay Task Force si obstaralo zoznam adries členov APA a každému z nich zaslalo list, ktorý ich vyzýval hlasovať za vymazanie homosexuality zo zoznamu mentálnych porúch. Žiadny člen APA nebol informovaný, že poštové zásielky boli financované zo strany homosexuálnych aktivistov. Na základe následného hlasovania bola homosexualita vymazaná zo sekcie 302 DSM-II. APA tak dala pod vplyvom zastrašovania politickú odpoveď na to, čo si vyžadovalo vedeckú odpoveď. Vedecké štúdie boli ignorované. Ide o precedens, ktorý sa vo vedeckom výskume nikdy predtým nestal.

 

 

 

Podľa Josepha Bergera, významného člena APA, sledovaným cieľom nebolo dospieť k definitívnemu vedeckému rozhodnutiu o homosexualite, ale vytvoriť priaznivú klímu na zmenšenie intolerancie voči homosexuálom. Keďže členom APA bolo podsúvané, že ide o vytvorenie klímy, ich hlasovanie bolo zneužité a neprávom interpretované ako vedecká výpoveď. Následkom však bolo aj to, že sa dokonca začala zakazovať akákoľvek diskusia o tejto téme.

 

 

Dr. Socarides píše: "Homosexuáli sa spojili .., aby vyhlásili homosexualitu za normálnosť a útočili na každú opozíciu proti tomuto chápaniu. Rozhodnutie APA poslúžilo ako trójsky kôň, ktorý otvoril dvere k rozsiahlym psychologickým a sociálnym zmenám v sexuálnym zvykoch a mravoch. Rozhodnutie sa využilo, aby homosexualitu normalizovalo a udelilo jej status, o ktorý sa oplatí snažiť. Pre mnohých amerických psychiatrov zostáva tento čin mrazivou pripomienkou, že ak sa za vedecké princípy nebojuje, môžu byť porazené. "

 

 

 

Rozhodnutie APA spôsobilo, že počas viac ako 30 rokov sa lekárom zabránilo správne a riadne diagnostikovať homosexualitu ako úchylné správanie a z tohto dôvodu nemohli pre tieto osoby odporučiť liečbu.

 

V Amerike sa tak nastavila výhybka, ktorej dôsledky boli ďalekosiahle. Politický nátlak pokračoval. V r. 1990 aj Svetová zdravotnícka organizácia (WHO) vyškrtla homosexualitu zo zoznamu duševných porúch. Homosexuál sa tak má považovať za normálneho a zdravého človeka.

 


Hosť

#604 Re: Re: Moj nazor

2015-03-06 19:20

#603: choroba? - Re: Moj nazor 

 Som vám vdačná za objasnenie a nazretie do tejto otázky ešte z minulosti. Človek so zdravým rozumom vidí že je to cboroba,niet pochýb a nemusí mať ani titul Mudr.Teraz ale ide o to aby ľudia so zdravým rozumom dokázali obhájiť a lekári aj mali odvahu toto potvrdiť aby to čo je od prirodzenosti medzi mužom a ženou,tak aj zostalo .


Hosť

#605 Re: Re: Moj nazor

2015-03-06 20:17

#603: choroba? - Re: Moj nazor 

 preco bola vobec pred rokom 1973 homosexualita zaradovana ako psychicka porucha? kto s tym prisiel, ze je to psychicka porucha?


Hosť

#606 Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-08 07:55

#605: - Re: Re: Moj nazor 

 Lebo človek od stvorenia je normálny, správa sa tak už po tisíce rokov.Boh stvoril človeka,ako muža a ženu ich stvoril, nijako ináč. Teraz tieto prejavy v psychickom správaní sú toho javu čo sa odchyľuje od tohoto správania človeka .A nie je to prirodzené.

 

antikristus

#607 Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-08 10:56

#606: - Re: Re: Re: Moj nazor 

 ak toto povazujes za odpoved na moju otazku, tak si myslim, ze si blazon!

vytiahni hlavu z fararovho zadku a zacni konecne zit v skutocnosti a nie v tom magickom svete, kde boh stvoril cloveka a kde existuje posmrtny zivot.

a ako vysvetluje tvoja viera homosexualne zvierata, to by ma zaujimalo. ci aj tie su proti bohu, prirodzenosti a prirode.

 

Theofil

#608 Stratégia ľudských práv

2015-03-09 07:28

Nech dobre vedia tí, ktorí o tejto nemorálnosti rozhodnú, kam nasmerujú náš národ , akú zodpovednosť

majú pred Pánom života a akej odplaty sa môžu od Neho dočkať.


Hosť

#609 Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-09 09:52

#607: antikristus - Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 Boh stvoril zviera bez rozumu,ale tiež ako pár, chcete to počuť prosím - ako samca a samicu.Samozrejme s prirodzeným množením,samica rodí mládatá.Už ste videli homo.zvieratá? V skutočnosti a so zdravým rozumom žijem a slušne sa vyjadrujem.Ako ste si všimol aj takáto debata mi neprekáža k tomu aby som vám vykala i ked vás nepoznám.Lebo Boh dal človeku rozum ( na rizdiel od zvierat) aby ho používal.Čo je pre človeka blázon,to je u Boha rozumnejšie ako tento svet. Mne teda vôbec nevadí že som vo vašich očiach blázon. Pre mňa je dôležitejšie čo si o mne myslí Boh.

 


Hosť

#610 595,601

2015-03-09 12:19

Opravujem,že nie za názor ďakujem-aby sa to nevysvetľovalo ako za ateistický svetonázor,ale za úprimnosť a prajem Vám veľa Božieho požehnania a všetkého dobrého.

 

antikristus

#611 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-09 21:24

#609: - Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 ano, uz som videl homo zvierata! nakolko nemaju rozum, tak sa urcite nerozhodli, ze budu homo, takze sa tak museli narodit, teda ich tak stvoril boh alebo priroda. a teraz co, ha? je boh alebo priroda sama proti sebe?


Hosť

#612 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-10 08:48

#611: antikristus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

Homosexualita u zvierat je mýtus.

http://dolezite.sk/old/HOMOSEXUALITA_U_ZVIERAT_JE_MYTUS_183.html

Dr Antonio Pardo, profesor bioetiky na univerzite v Navarre, v Španielsku, napísal: "Správne povedané, homosexualita neexistuje medzi zvieratami .... Z dôvodov prežitia, je reprodukčný pud medzi zvieratami vždy zameraný na jedinca opačného pohlavia. Preto nemôže zviera nikdy byť homosexuál ako také.


Hosť

#613 611

2015-03-10 14:03

  A tetaz čo? nižšie ste dostal verím že odbornú odpoved. Ja vychádzam z logického uvažovania a ako BOH STVORIL SVET,pretože rozum a log.uvažovanie človeka nepustí.Ešte by ma zaujímalo akéže ste to videl zvieratá? Zaujímavé,dosial vedcami neodsledované.

 


Hosť

#614 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-10 14:05

#612: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 Dakujem vám ,že ste to lepšie podložil ako ja. Vdaka F.

antikristus

#615 Re: 611

2015-03-10 21:27

#613: - 611 

ak niekto veri, ze  "boh stvoril svet" a zaroven tvrdi, ze pouziva rozum a logicke uvazovanie, tak je blazon. rozum a ani logika nepotvrdzuju existenciu boha - prave naopak! keby taki, ako vy, neboli lenivi a neuspokojili sa s tym, ako nabozenstvo vysvetluje nasu existenciu a jej zmysel, tak by ste sa svojim rozumom a logickym uvazovanim dopatrali k tomu, ze je to vsetko vymysel ludi a nie je najmensi dovod verit na nieco ako boh.

 

antikristus

#616 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-10 21:42

#614: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 polozim otazku inak: preco boh dopusta homosexualne spravanie u zvierat? a ze ho veru je pozehnane! 

vygooglite si alebo si pozrite aj tu: http://www.bbc.com/earth/story/20150206-are-there-any-homosexual-animals

samotny clanok http://dolezite.sk/old/HOMOSEXUALITA_U_ZVIERAT_JE_MYTUS_183.html hovori o tom, ze homosexualne spravenie je u niektorych zvierat bezne.

preco nikde nepocujem a necitam, ako je boh proti homosexualnemu spravaniu u zvierat?

podla vas boh stvoril tieto zvierata a oni homosexuju a boh je proti homosexu, tak co teraz?

ja navrhujem vykaslat sa na boha konecne.


Hosť

#617 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-10 22:40

#616: antikristus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 Môžeme iba povedať že vaše meno,vyjadruje same váš názor.BOH nieje niečo ALE  N I E K T O. Je  ten ktorý stvoril svet a všetko čo je v ňom.Iba vaša pýcha nechce priznať že Boh je PANOM SVETA - NEBA  I  ZEME , JEHO STVORITEL.


Hosť

#618 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-11 08:29

#616: antikristus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

V článku "Homosexualita u zvierat je mytus" je jasne a zo zvýrazneným textom napísané: Homosexuálne zvieratá neexistujú. Čomu z uvedeného textu ste nerozumel? Alebo nepoznáte rozdiel medzi homosexualtou a homosexuálnym správaním? Keď už sa tak v ťažení proti Bohu odvolávate na zdravý rozum, bolo by dobré ho naozaj používať. A pri prípadnom štúdiu či "dôkazoch" svojich tvrdení vychádzať z odborných textov, nie z internetových článkov bez uvedenia zdroja informácii, ktoré su účelovo napísané pre dokázanie svojich tvrdení. Ako je to spomenuité v 3. bode horeuvedeného článku.

O osobnom vzťahu s Bohom a živom prežívani viery vám je asi zbytočné písať, lebo by ste to nebol ochotný prijať. Každopádne, ak niekto potrebuje dokázať existenciu Boha, nech sa kľudne zatvorí do laboratória. Je množstvo vedcou, ktorí tak urobili ako ateisti a z laboratórii vyšli ako veriaci. Ale človek má slobodnú vôľu. Ak neverí, je to jeho právo a rozhodnutie. Ale kto je svojou "nevierou" naozaj istý, nepotrebuje napádať, osočovať a dehonestovať ľudí s iným názorom. A stále dokola hľadať a vyrábať dôkazy svojich tvrdení.

Raz som videl na stene nastriekaný nápis: "Nietzsche je mrtvy." Asi nejestvuje nič, čo by stručnejšie a výstižnejšie vyjadrilo predmet diskusie.

P.S. Ja vám nechcem brať váš názor, ani vás nepresviedčam o opaku. Reagujem len na vaše osočovania, útoky a vykonštruované tvrdenia.


Hosť

#619 Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-11 11:54

#607: antikristus - Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 Antikristus je Satan!!

Stotožňuješ sa so Satanom?

Vtom prípade,pokiaľ nepožiadaš o vyhnatie diabla zo svojej duše budeš zatratený!!!!

 

KAJAJ SA     A     VER      EVANJELIU!!!!           KAJAJ  SA  A   VER EVANJELIU!!!!!!!

 

 

Modli sa k Božiemu milosrdenstvu a budeš spasený!!!!!!

 

 

Kajaj sa a ver Evanjeliu!Kajaj sa a ver Evanjeliu!Kajaj sa a ver Evanjeliu!Kajaj sa a ver Evanjeliu!       

antikristus

#620 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-11 12:20

#619: - Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 satan neexistuje!

ziadneho diabla v ziadnej dusi nemam!

pis a hovor si tie svoje sprostosti niekomu inemu!

antikristus

#621 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-11 12:34

#618: - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

 si sa rozpisal, ale odpovede na moje otazky si mi nedal ziadne.

ak budes nabuduce chciet odpovedat na moj komentar, tak ta prosim odpovedz aj na otazky, ktore sa pytam.

ja osocujem a dehonestujem ludi s inou vierou, pretoze ju strkaju kam nepatri!

ak by si kazdi z vas veriacich, nechal vieru pre seba, tak by som tu s vami idiotmi nebojoval!

btw. to, co si o mne myslis, ze ako si zhanam dokazy, tak si presne popisal, co robia veriaci - proste si najdu a akceptuju len nazory a tvrdenia, ktore su sulade a podporuju ich vieru a ostatne ignoruju alebo si pre to najdu idiotske racionalizacie a ospravedlnenia!

chces zit v rozpravkovom svete, kde boh ma plan a poslanie pre tvoj zivot a hovori ti, ze ho mas milovat a modlit sa k nemu a zaroven ti dava slobodnu volu a ak ju vyuzijes a neurobis, co chce, tak skoncis v pekle?

nech sa ti paci, ale ak zacnes zasahovat do zivotov inych ludi na zaklade toho, ze boh alebo jezis nieco hovoria v biblii, tak si mozes byt isty, ze ze mi zacne vriet krv v zilach a v slabej chvili by som bol pre teba schopny urobit to, po com tak tuzis, cize by som ti zariadil urychlene stretnutie s tvojim milujucim bohom!

 

RE: P.S. 

boh existuje a boh neexistuje su rovnako 'vykonstruovane' tvrdenia. rozdiel je ale v tom, ze to druhe je daleko pravdepodobnejsie.

 

este maly dotaz k tomu Nietzschemu a ze ako to vyjadruje predmet diskusie?

cele je to tu o tom, ze mala cast skupiny veriacich na slovensku tu ide bojovat proti snaham o zrovnopravanie a odstranenie nepsravodlivosti na zaklade toho, ze boh povedal a ze v biblii je napisane. a ja na to hovorim, STRCTE SI TU BIBLIU AJ BOHA DO PRDELE NIEKAM, SEM TO NEPATRI, NECHAJTE SI TO PRE SEBA.

antikristus

#622

2015-03-11 12:52

ovecky, nebojte sa uz tolko a vyjdite von zo svojho vazenia.

ziadny milujuci, spravodlivy a zaroven nenavidiaci, trestajuci a vrazdiaci maniak (rozumej boh) neexistuje!

tak hopsa von, zacnite uz zit bez strachu a tolerujte inych tak, ako ini toleruju vas a vasu vieru (teda, ak si ju nechavate pre seba).


Hosť

#623 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-11 12:55

#621: antikristus - Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

Jednu odpoveď som vam dal - homosexualita ako taká u zvierat nejestvuje. Ostatné - mal som dojem, že tu prezentujete ako fakt, nie ako otázku. A aj keď mám iný názor, nemal som potrebu vám ho vyvraciať.

A čo píšu a hovoria ostatní? Ja nemám moc im v tom brániť a nikde nepíšem, že sa s ich názorom a hlavne s jeho prezentáciou stotožňujem. Čo píšem beriem ako rozhovor medzi nami dvoma a som ochotný zobrať zodpovednosť iba za to, čo som sám napísal. (612 a 618) Nikde som sa neodvolával na Bibliu či vieru, lebo by šlo o petitio principii - logickú chybu, keď sa svoje tvrdenie snažíme dokázať niečím, čo samo o sebe potrebuje dôkaz. Vy zjavne Biblii neveríte, preto by bolo kontraproduktívne a aj neúctivé k vášmu svetonázoru sa na ňu odvolávať.

antikristus

#624

2015-03-11 13:19

predsa len mi to neda pokoj a zaujimalo by ma, ako mi veriaci vysvetli toto (kludne to moze byt ta pani F, resp. ta, ktora tu prispeva casto v poslednych komentaroch):

boh stvoril zvierata.

boh je proti homosexu.

zvierata homosexuju (a vela z nich to robi cisto pre sexualne potesenie).

ako v tomto nie je boh sam proti sebe?

strawjam

#625 Re: Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor

2015-03-11 16:23

#619: - Re: Re: Re: Re: Re: Moj nazor 

Dobry den,

Vas prispevok ma hlboko oslovil. V poslednom case ma totiz obchadzaju nezdrave, nekrestanske myslienky. Jedna z nich je napriklad velke nutkanie potriet si svoje privatne partie jahodovym dzemom. A to jahody priam neznasam.

Mam pocit, akoby mi stale niekto dychal na krk, akoby keby ma niekto ovladal. Vrucne dufam, ze do mna nevstupil Satan (to by sa diali horsie veci), verim ale, ze ma ovlada jeden z jeho demonov. 

Neviem, na koho sa mam obratit s pomocou. Chcel by som zacat poziadanim o vyhnatie demona z mojej duse, a chcel by som sa pred Bohom zacat kajat - problem je, ze neviem ako! Viete mi prosim konkretne poradit co robit? Akym sposobom sa mam kajat evanjeliu, ako mam ziadat o Bozie milosrdenstvo?

Dakujem za radu.