Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post


Hosť

#568 Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-03 12:29

#554: Viktória - Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Ja som naopak veriaci a do kostola chodím. V pondelok mi prišiel mail, v ktorom niekto prezentuje knihu "Moja prvá kniha o sexe", ako učebnicu pre materské školy. Vo fotodokumentácii cielene vynecháva poslednú stranu, na ktorej je jasne napísané, že kniha je určená rodičom, ktorí nevedia ako správne odpovedať deťom na ich otázky z oblasti sexuality. A je len na nich, či a ako ju použiju.

Verím, že ak sa podobne vykonštruovaný mail dostane do rúk nekritického človeka so sklonom k hystérii a k spasiteľstvu, tak výsledkom môže byť podobný záver.

Replies


Hosť

#569 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-03 15:52:26

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

 suhlasim a ocenujem cas vynalozeny na napisanie tohto komentara. dakujem.


Hosť

#571 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-03 18:04:29

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

 Ako ste presne napísal "do kostola chodím" ale ked ste veriaci musíte si položit aj otázku,čo mi na tento môj postoj povie Ježiš ked budem stáť pred jeho tvárou.A čo sv.prijímanie eucharistie,ked ste veriaci,či vám stačí že teda chodím do kostola a som veriaci? Radšej to ani nehovorte,lebo takýchto je pol slovenska.Ak nežijem svoju vieru ako nás učí evanjelium a preto že Ježiš zomrel aj pre tvoje a moje hriechy a nerobím nič pre tých ktorý to najviac potrebujú a sú bezbranný,nezaslúžim si jeho Lásku a hovoriť si veriaci kresťan.Nech je Boží pokoj s vami.

 


Hosť

#582 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-04 18:32:48

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

Pre niekoľkými týždňami sa šírila po internete podobná informácie o knihe Čo to robia mama s ockom, ktorá bola taktiž prezentovaná ako kniha na sexuálnu výchovu v materských školách, čo bol pravdepodobne hoax. Ale kniha nepatrí medzi zakázanú literatúru, takže môže sa stať, že sa takáto kniha objaví aj v školách. V škôlkach pravdepodobne nie, keďže jej obsah nesúhlasí s učebnými osnovami určenými pre výchovu v škôlkach a nepatrí medzi doporučenú literatúru.Kniha má byť síce pomôckou pre rodičov, ale je určená pre deti od 6 rokov (http://www.svojtka.sk/obchod/detail/co_to_robia_mama_s_ockom). A keďže sa Ministerstvo školstva k otázke škôl nevyjadrovalo, tak sa môže stať, že po zavedení sexuálnej výchovy v školách sa takáto kniha v niektorých školách objaví. Túto informáciu zatiaľ nikto nepotvrdil ani nevyvrátil (podľa mojich informácii).

Myslím, že rozumný človek neuverí okamžite správe o tom, že je takáto alebo podobná kniha v našich škôlkach, ale zistí si viac informácii a vyvodí z toho závery. Ja osobne túto knihu nepovažujem za vhodnú ani pre 6 ročné deti a keď som si pozerala Metodickú príručku pre výchovu k manželstvu a rodičovstvu (od 5. ročníka), ktorou sa zatiaľ má riadiť prípadná sexuálna výchova, tak myslím, že kniha Čo to robia mama s ockom by jej vyhovovala (samozrejme s trocha upravenými obrázkami prispôsobenými vyššiemu veku). Som veriaci človek a táto príručka je v rozpore s mojim myslením a presvedčením, keďže sex považuje za "správny", pokiaľ je bezpečný a v podstate nabáda mládež k sexuálnej aktivite. Je skupina ľudí, ktorým takéto zmýšľanie nevadí a nikto im v tom nebráni. O tom je sloboda. Ale prečo majú s týmito nazormi súhlasiť aj iní a majú byť prezentované ich deťom?

Nie je správne na základe prvotných správ napr. o knihe Čo to robia mama s ockom šíriť paniku, ale treba triezvo a s rozumom hľadieť na svet vôkol nás a posudzovať poskytované informácie. Je pravda, že mnoho správ je zveličených a prifarbených, ale bez vetra sa ani lístok nepohne. Aby sme raz svoju vieru v to, že nám nič zlé nehrozí, neľutovali. Lebo môže byť už neoskoro a nie všetko, čo sa teraz deje je prejavom pokoroku a vyspelosti. Lebo ja morálny úpadok za vyspelosť nepovažujem.


Hosť

#639 Re: Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek.

2015-03-14 06:29:22

#568: - Re: Mám pocit, že žijem v stredoveku v čase gender bosoriek. 

 Utvrdila ma o tom vaša posledná veta,veriaci v tom vážne cítia ohrozenie detí a ich zdravého detského myslenia a rodičia sú zodpovedný za výchovu pred Bohom ale aj pred ľudmi.......Veriaci je povinný chrániť deti pred zlom! Nie je to vami nazvané spasiteľstvo ale ostražitosť,ako nám Pán povedal, budte ostražitý .......a toto je zlo , nebojme sa to tak pomenovať lebo je tu!