Petícia proti vládnej Stratégii ľudských práv

Quoted post

Skutocnost!!

#437 Re: Re:

2015-02-19 18:15

#434: - Re:  

zrejme som mal pisat detailnejsie, cize doplnim - jezis, ktory je bozim synom, obetoval sa za nase hriechy, vstal z mrtvych a vzlietol do neba a sedi po pravici boha otca vsemohuceho - tak takyto nebol a nie je - nabuduce budem detailnejsi

ak mas nejake clanky k jeho existencii, sem s nimi, precitam si - chcem sa dozvediet viac o tom, ako to bolo s jeho skutocnym miestom a datum narodenia - upravena verzia z biblie mi je dobre znama

Replies


Hosť

#448 Re: Re: Re:

2015-02-19 21:13:13

#437: Skutocnost!! - Re: Re:  

 takže ak správne chápem na tom, že Ježiš skutočne existoval ako fyzická osoba a že bol istým nazvime ho "buričom" ako sa píše v týchto spisoch sa zhodneme, ale ty potrebuješ ešte nejaké ďalšie dôkazy o tom, že bol niečo viac ako len človek.

Nejdem ťa teraz presviedčať aby si prijal Ježiša za spasiteľa, na to nie je tvoje srdce zatiaľ pripravné, ale verím, že ak sa čo i len pootvoríš myšlienke existencie Boha, sám uvidíš ako sa tvoj život začne meniť.

Aj keď to popieraš Biblia je rovnako dôveryhodným zdrojom ako iné nekresťanské zdroje: evanjeliá boli napísané niekedy okolo druheho storočia, čo je asi tak 100 rokov po tom čo Ježiš zomrel, dokonca Pavlove listy boli ešte skôr, asi 50 rokov po smrti Ježiša. A keby nešlo o kresťanstvo ani by sa len neuvažovalo, že spis napísaný do 200 rokov po udalosti je nepravdivý.

A na záver pár otázok, ktoré možno aspon zasejú zrniečko pochybnosti do tvojho srdca

Myslíš, že Ježiš by dobrovoľne zomrel, keby nebola pravda to čo o sebe tvrdil? 

Myslíš, že by toľko ľudí (vrátane tých čo ho poznali a tých čo boli svedkami jeho učenia a zázrakov) zomrelo mučeníckou smrťou, keby si neboli istí, že všetko toto je pravda?

Myslíš, že učenie Ježiša je zlé? Je zlé šíriť a hlásať lásku a pokoj vo svete? Veď keby sa každý riadil len tým základným príkazom ("Milovať blížneho ako seba samého" ) tento svet by bol predsa raj na zemi.

Naozaj si myslíš, že svet tak ako je stvorený mohol vzniknúť náhodne? Viacero vedcov sa pokúšalo vypočítať túto pravdepodobnosť a sú prakticky nulové. Určite sa oplatí na tak malú pravdepodobnosť staviť soju večnú dušu?

 

Anastázia

#454 Re: Re: Re:

2015-02-20 09:19:13

#437: Skutocnost!! - Re: Re:  

skús si zohnať knihu od Josha McDowella & Boba Hostetlera s názvom NENECHÁVAJ SI MOZOG PRED DVERAMI! s podtitulom Kniha kresťanských dôkazov najmä pre "násťročných" . Slovenské vydanie z roku 2003 v spolupráci O.M. a Creativpress.  Krátkym, vtipným a výstižným spôsobom odhaľuje mýty, ktoré vznikajú z neznalosti alebo povrchných vedomostí o Ježišovi, Biblii a i.

Uvediem voľne reprodukovaný a skrátený obsah jedného príbehu pod názvom "Pravda či náhoda?":  Chlapec pribehne domov s nadšením, lebo doniesol knihu od Nostradama, ktorý predpovedal kopu vecí predtým ako sa stali (Hitlera, 2.sv.vojnu, vraždu Kennedyho...)

Naproti tomu:

... v Biblii sa nachádzajú desiatky proroctiev o osobe Ježiša Krista. Pochádzajú od rôznych prorokov žijúcich aj stovky rokov pred jeho narodením. Sú tak detailné, špecifické a splnili sa so stopercentou presnosťou! 

Šanca, že by sa dal nájsť človek spĺňajúci všetkých 48 hlavných proroctiev o Mesiášovi, je podľa Petra Stovera vo "Veda hovorí" v pomere 1:10 na 157 (číslo 10 so 157 nulami!) - to je astronomická nepravdepodobnosť.  A predsa existoval a naplnil aj ďalšie proroctvá, ktoré sa na neho vzťahovali (niektoré tam vymenované sa týkajú miesta narodenia, presného rodokmeňa, detailného popisu spôsobu smrti, že bude zradený priateľom za 30 strieborných atď.)

Moje doplnenie:  Áno, Ježiš prežil na zemi život človeka (pripodobnil sa mu vo všetkom, okrem hriechu) - ale bol zároveň Božím Synom a otvoril cestu ľuďom k návratu do Božieho kráľovstva. Pre všetkých, ktorí uveria... Máme dosť času a možností, aby sme hľadali pravdu. Je škoda ostať na začiatku, na polceste, či dokonca cúvať! 

Povzbudenie pre tých, ktorí upadajú do strachu z budúcnosti:  Nezabúdajme, že nie sme sami. Ježiš nám pred svojím odchodom prisľúbil:  "...ja som s vami po všetky dni až do skončenia sveta".  a zanechal nám to najdrahšie, čo mal - svoju Matku Máriu.  TAK SA NEBOJME!